reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam wszystkie lipcóweczki, życzę Wam kochane spokojnych i szczęśliwych następnych 8 miesięcy, ja też jestem lipcóweczką tylko, że 2006r.;-)
Powodzenia Kochane.

no to ja napisze troche o moich objawach ;p
jakies 10 dni temu mialam taka trzydniowa wysypke, ktora zaraz znikala, ale swedzialo wiec sie drapalam:)
zostawaly tylko slady po drapanku. a wysypka pojawila sie w okolicach piersi, szyji, u dolu brzucha, i tak przez trzy dni na wieczor i na noc:)
teraz z tym mam spokoj:))
ale...
co jakis czas mam bole w dole brzucha, powiedzmy ze podobne bole do miesiaczkowych, ale sa inne:) tak jakos czuje,
zaparcia od tygodnia w sumie:(
i piersi wieksze, widoczne zylki pod skora, nabrzmiale i przyciemnione sutki...
w niedziele powinna byc @ wiec w poniedzialek rano jeden test:) i delikatna kreseczka sie pojawila:) pojechalam do pracy kupujac po drodze jeszcze kilka innych testow, i zrobilam nastepny i wynik ten sam:
w sumie zrobilam wczoraj 4 testy:)
takze mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku:)

wczoraj zahaczylam o polozna w drodze z pracy...
przebadala mnie, pokazalam jej test a ona stwierdzila ze niewazne jak intensywna jest TA kreseczka bo to zalezy od stezenia hormonow:):) czyli wczesna ciaza slaba kreseczka:happy2:
jak sie pojawila to trzeba po prostu na siebie uwazac i od tego momentu myslec za dwoje:-)
trzymam za nas wszystkie kciuki:tak:

Witam,
to i ja się dopiszę z terminem na ok. 7 lipca :))
Pęcherzyk już jest na USG, jutro rano idę na wszystkie standardowe badania + zastrzyk z KAPROGEStu + doustnie DUPHASTON.
Objawów póki co żadnych poza wieczornym bólem coś a la menstruacyjny.
Chociaz lekarz mi powiedział, że przez 2 tygodnie jeszcze się wiele może zdarzyć....:baffled:

Batnika musisz wejść w: Ustawienia --> Edytuj sygnaturę (po lewej stronie) --> Moja sygnatura (tu wklejasz "kod") :-)
NataliaSe ja dlatego robie testy co dwa dni hihihi zeby sprawdzic czy druga kreseczka jest ciemniejsza, czyli czy poziom b-hcg prawidłowo wzrasta, wiem troche swiruję, ale niepotrafię inaczej :-D

Witam nowe ciężaróweczki wśród nas. Ewelina u mnie jedyne objawy to podwyższona temperatura ciała oraz odrzut od kawy. Trzymam kciuki za dwie kresczki. Kaśka napisz jutro jak USG. betiinka łał, ale piękne dwie kreski. U mnie ciążowa była dużo bledsza. Czytam Was i stwierdzam, że ja chyba jakaś nienormalna jestem, bo zrobiłam tylko jeden test. Ja dziś czuję się fatalnie, ale to przez przeziębienie. Nos mam całkiem zapchany, głowa mi pęka.

Alicjo dziekuje bedzo!
Ja w sumie zrobilam 4 testy.Na pierwszym byla bardzo slaba kreska,dwa dni pozniej byla juz mocniejsza,za kolejne 2 juz byla jak wczesniej wkleilam.
Juz nie bede robic testow,poczekam na USG.

reklama
No więc potwierdzam i teoretycznie rozpoczynam lipiec, bo termin mam wyznaczony na 1 lipiec 2009 :-) Oczywiście wszystko się może jeszcze zmienić. Dziś miałam USG, jak narazie wszystko wygląda super. Pęcherzyk w dobrym miejscu, ciałko żółte prawidłowo wykształcone, proporcjonalne do pęcherzyka. Za trzy tygodnie kolejna wizyta i mam nadzieję, że wtedy w końcu zobaczę to upragnione serduszko.

Trzymam kciuki za nas wszystkie i życzę nam żeby ta ciąża skończyła się w lipcu przyszłego roku.

Co do objawów spać, spać, spać, makabrycznie bolą mnie sutki, ogromne pragnienie, podwyższona temperatura i nienawiść do autobusów komunikacji miejskiej ;-) A i jeszcze herbata z owoców leśnych jest fuuuuuj ;-)

Do góry