reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

czesc dziewczyny widze ze nas tu coraz więcej - to super ze dzieciaczki rosną .Ja tez juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze to maleńkie serduszko - lekarz mi powiedział ze mam przyjsc za miesiąc od ostatniej wizyty czyli ok 28 listopada - dlaczego ten czas tak wolno leci? Co do wieku to Kaska74 nie jestes najstarsza - jesli juz to ja jestem 73 rocznik ale tym sie nie przejmuje - lekarz powiedział zebym kupila sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciaży wiec wzorem poprzedniej ciązy kupilam sobie Prenatal
dolegliwosci tez mam - podobne do tych które opisują prawie wszystkie - bolace piersi, bolace jajniki i "upławy" ale jak czytam ze u Was tez tak to sie tylko upewniam ze wszystko ok i ze to normalne. Z zachcianek to najbardziej mi smakuje żółty ser - ale to juz przerabiałam w pierwszej ciazy - kupowałam popracy 10 plasterków sera i po powrocie do domu natychmiast znikały :)
pozdrawiam was wszystkie i zabieram sie do pracy

reklama
Cześć dziewczyny. Powiedział mi też wczoraj doktor, że im gorzej się czuję, tym lepiej dla mnie, no i teraz od rana będę wypatrywała złego samopoczucia. Problem w tym, że ja zazwyczaj dobrze czuję się w ciąży, więc zobaczymy jak to będzie. Chociaż męczę się teraz bardzo szybko, no i czasem mi niedobrze np. w pociągu ale bardziej jak wracam z pracy niż popołudniu. A wczoraj dzieci szlały w pokoju a siedziałam na fotelu i zaczęłam przysypiać. :) Chwila ciszy i mogłam odlecieć.
Kpjm - oddaję palmę pierwszeństwa jesteś starsza o rok. :)

Witam wszystkie lipcóweczki 2009,
I ja dopisuje sie do was, termin mam na 2 lipca a u lekarz nie byłam, idę dopiero w poniedziałek dwa testy zrobiłam pierwszy ze słabą kreseczką a drugi już z dwiema drubymi krechami. Jestem poraz drugi w ciązy ale moje ojawy z dnia na dzień sie nasilają, w pierwszej bez żadnych znaczących dolegliwości poza delkikatnym bólem piersi. ;-)

Witam się i ja, nieśmiało jeszcze dołączam do lipcóweczek. O malutkim człowieczku w brzuszku wiem na razie z testu, który zrobiłam dzień po spodziewanej miesiączce. Do lekarza na pierwszą wizytę pójdę za jakiś tydzień. Przyznam się szczerze, że nie było to planowane poczęcie przez nas, ale przez Pana Boga. Także, jest to dla mnie wielkie zaskoczenie i jeszcze nie mogę wyjść z szoku. To już nasze drugie maleństwo, bo pierwsze skończyło roczek i teraz smacznie śpi ;-)
Cieszę się, że jest tu dużo mamuś, które zostaną mamami po raz kolejny. W głębi duszy jestem pełna obaw jak to będzie czy damy sobie radę z dwójką dzieciaczków w podobnym wieku, bo rocznikowo różnica będzie wynosić 2 lata. Ale i tak baaardzo się cieszę.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

Witam impresja wiosenna w gronie lipcóweczek ;-):-),
u mnie wie mąż moja siostra w wczoraj mama sie mnie zapytała czy jestem no i musiałąma sie przyznac a chciałam zrobić wielką niespodziankę na święta, moja mama to wszystko wyczuje.

Wiatm nowe oczekujace kobietki:):)
Impresja ja mam termin na okolo 10-12:)
zobaczymy ktora pierwsza:D:D

a propo zachcianek...
ser fetaa;D:-) mnniamm:D:D
wczesniej nie znosilam, a dzisiaj w pracy zjadlam sporooo:)
no i podczas zakupow musialam sobie kupic::))))

Witam. Ja na zwolnieniu. Wczoraj o 13 w pracy zemdliło mnie, opadłam z sił. W pierwszej chwili myślałam, że to przez ciążę, ale potem zaczęłam wymiotować jak kot, później doszła biegunka. Prawdopodobnie złapałam jakiegoś wirusa. Dziś jest już dużo lepiej, rano żyłam na bananach, teraz nawet zjadłam chleb z masłem. Rozmawiałam też wczoraj z moim endokrynologiem, zwiększyła mi dawkę hormonów (mam wyciętą tarczycę), kazała zażywać falvit i jeszcze jeden preparat wapń + wit.D.

izabell96 mamy dzieciaczki w prawie identycznym wieku i podobny termin porodu.

NataliaSe z tego co wiem, to ser feta nie jest zalecany w ciąży, nie jedź go za dużo.

Ostatnia edycja:
reklama
Sam rzeczywiście mój kacper ur 03.09.2004 w moje imieniny, i nasze drugie dzieciaczaki bedą w podobnym wieku hehe co za dziwny traf :-D

Do góry