reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Witam nocnie...........

Pisałam treść do zaproszeń na urodzinki, jakoś tak mi czas zleciał, jutro będę drukować i dokańczać, nic właściwie ciekawego nie zrobiłam, ale jakoś do tego uwagio nie przywiązałam. W kazdym bądz razie urodzinki będą pod znakiem Hello Kitty :-) Zobaczymy jak to będzie i jak to wyjdzie.

Olcia może uda ci sie wkleić zdjęcia torcików o których ostatnio pisałaś, tam gdzie użyłaś tych kisielków barwiących, ja zaopatrzyłąm sie w trzy kolory ale nie wiem jak tego użyć i jak to mogłoby wyjść

reklama
Wy już o urodzinkach? kurcze a ja mam dylemat w związku z tym. Moja mała urodziła się 22, rok temu nie było na przyjęciu chrzestnej i mojej drugiej siostry (czyli dwóch sióstr :D) bo były w Holandii. W tym roku nie będzie ani ich ( bo starsza przyjeżdza po młodszą i zabiera znów do pracy na miesiąc i wyjeżdżają 20 lipca), a moi rodzice z kolei jada nad morze 18 lipca. Zatem na przyjęciu zrobionym 23 lipca (dzien po urodzinach) byliby tesciowie, chrzestny, i Marka babcia. Co to za przyjęcie dla dziecka? Nie wiem czy można wyprawić urodziny przed ich faktycznym terminem?? nie wierzę w przesądy ale akurat w tym przypadku jakoś tak mam stresa. No i nie wiem co zrobić :(

Beatko znam niejedną osobę która dzieciaczkowi wcześniej imprezkę wyprawiała i nic się nie stało! Nam akurat 16ty wypada fajnie bo w sobotę, ale myślę, że stres powinnaś schować do kieszeni i urodzinki zrobić wcześniej :tak: A co do samych urodzin to sama jeszcze nic nie planowałam :rofl2:

Witam

Ja myślę o urodzinkach bo to już za dobre dwa tyg, my te jedne z pierwszych jesteśmy :-D Pamiętam że Niutka jeszcze wcześniej niż my
Beatko też o tym przesądzie słyszałąm nie raz, ale raczej tylko że pierwszych nie wyprawia się wcześniej, także zrób jak Ci pasuje, na pewno wszystko będzie ok :tak::tak:

podejrzałąm odpowiedni wątek, Maksiu już miał urodzinki-14 czerwca

Ostatnia edycja:
No to wszystkiego najlepszego dla kochanego MAKSIA!!!!

Kamcia zgadzam się z tymi pierwszymi urodzinkami. Kolejne to można wyprawić wcześniej :tak:

To ja też się dołączam........

Maksiu żyj Sto lat!!!!!!!!!!!!!!

Idzie misio, idzie słonik,
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
masz już jeden roczek więcej :)

Załączniki

• DiscoverGiftBasket.jpg
    DiscoverGiftBasket.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 31
Kamlotka- dobrze, że zajrzałam na chwilkę, to przeczytałam o tych zdjeciach. Zgrałam je ostatnio, ale na kompa M., a on teraz w pracy. Napisałam do niego maila, żeby mi wysłał, ale zobaczymy kiedy będzie miał czas. W każdym razie najpóźniej dzisiaj wieczorem wkleję te zdjęcia, to sobie zobaczysz kolorki :-) Wg mnie całkiem fajne kolory z tego wyszły. Nie mam porównania z takimi specjalnymi do tej masy... Ale jak chcesz bardziej intensywny, to po prostu więcej kisielu trzeba dać i chyba będzie ok :-)

Lecę teraz, bo jestem u rodziców i mały zamiast spać, to coś tam woła. Odezwę się później, chyba że M. zaraz wyśle te zdjęcia.

Dziewczyny, a przypomnijcie mi jak się wstawia zdjęcia? trzeba przez jakiś serwer zewnętrzny?

A kiedy dałąś ten kisiel? Jeszcze przed cukrem pudrem? Nie zmienił on konsynstencji masy na kiślową?

.................................................
No i np takimi barwnikami można malować jak farbką, wystarczy odrobinka wody i farbka gotowa http://allegro.pl/barwniki-spozywcze-w-proszku-barwnik-spozywczy-14k-i1658428374.html
Sprawdziłam ten kisiel czy też się da no i jakaś farbka z tego wyszła, ale chyba i tak lepiej mieć masę w jakimś kolorze niż ją malować, tutaj np jest masa pomalowana http://www.wielkiezarcie.com/recipe43767.html

..................................
Jak chcesz wstawić zdjęcia na BB, to normalnie wchodzisz w ODPOWIEDZ NA TEN TEMAT a wyżej jest taki spinacz-załączniki i tam szukasz zdjęć w komputerze

Ostatnia edycja:
witam mamuśki
często was czytam ale juz na odezwanie sie nie ma czasu.
Maksiu wszystkiego najlepszego.
co do zabarwiania masy to ja w tamtym roku wrzucałam juz po wyrobieniu masy. podzieliłam na kilka części a później zabarwiałam tylko tyle co potrzebowałam. a jak zostało to mroziłam. barwnik w proszku nie zmienia konzystencji masy.

reklama
Kamlotka- dzięki za info, zapomniałam, że to wystarczy z komputera załadować :-D

A co do barwników, to ja zrobiłam porcję masy cukrowej z przepisu, i tak jak Basia podzieliłam sobie na porcje różnej wielkości, zależy ile czego potrzebowałam. No i do tych porcji dosypywałam ten kisiel (tak na sucho, w proszku). Nie zmieniło konsystencji. Może było bardziej suche jak dodawałam kisielu, ale jakoś bez problemu dało sie z tego kleić. Już wstawiam zdjęcia .
Nie są to jakieś cuda, ale jak na pierwszy eksperyment, to nie ma źle :-) Kolorek w białym torcie wyszedł trochę słaby (ta różowa kokarda), bo brakło mi kisielu w tym kolorze...

STO LAT DLA MAKSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I SPÓŹNIONE DLA EWCI :* !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• _home_www_s0.zmniejszacz.pl_DSC00395_zmniejszacz-pl_800508.jpg
    _home_www_s0.zmniejszacz.pl_DSC00395_zmniejszacz-pl_800508.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 55
  • _home_www_s0.zmniejszacz.pl_DSC00391_zmniejszacz-pl_117305.jpg
    _home_www_s0.zmniejszacz.pl_DSC00391_zmniejszacz-pl_117305.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 54
Do góry