reklama

Lipiec 2010

Witam znowu wieczorową porą
Byłam w mieście pozałatwiać sprawy a później koleżanka przyjechała i nagadałyśmy się za wszystkie
czasy. Ja rodziłam 12 godzin miałam 3 cm rozwarcia i bóle krzyzowe i niechciało iść dalej rozwarcie i
mi masowała szyjke bo twarda była to wtedy się też darłam i dali ocxy i jak już były skurcze parte do
spokojnie i malutko mnie nacieli i nic nie czułam i jak mnie zszywała to też i tylko trzy szwy a co
najważniejsze jak małą mi położyli to wszystko mineło i M był przy nas. Już na sali poporodowej było
nas cztery z naszymi maleństwami i Mój M był przy nas i moja mama przyjechała a jak byliśmy w domku to na chwile tylko teściowa a że mieszkamy z moimi rodzicami to na codzień moja mama była ale sie nie wtrącala.
A siostra M przyjechała po tygodniu lub dwóch z dziećmi i tyle odwiedzin bo rodzina daleko i na szczęscie.Z

reklama
a ja myslam ze spokojny dzien bede miala a tu niespodziewanie na miasto wyskoczyc musialam,pozniej nieprzewidziani goscie i tak dzien zlecial.

perla gratuluje mieszkanka!!
vanilko a tobie udanych zakupow!!
maruska no to mialas dzisiaj przezycie!!

maruśka już widzę twoją desperacje żeby tylko tych gatek nie ścia,gnął:-Dza to w kupki naszych maluchów będziemy się wpatrywać jak w złoto, czy odpowiednio twarda i kolor jak trzeba:-D

mruczka to miły dzionek;-)ja też muszę botki własnie sobie zakupić bo może w końcu przyjdzie ta wiosna:-p

Uciekam bo ten brzunio taki twardy, ułożę się wygodnie. Mam nadzieje że wszystko ok, przecież byłam u ginka przedwczoraj i brzuch i szyjka były oki:confused:na szczęście mam to połówkowe w sobote.

Mruczka, dam Ci namiar, pozwól tylko że najpierw się z nią umówię.. :-) tak sobie myślę, że do innych szpitali niż pracują położne to ciężko może być im wejść, wydaje mi się, że lepiej będzie poszukać położnej z tego szpitala, który Cie interesuje (gdzieś na forach..?)

a co do mozliwości wykupienia położnej - wiem, że tylko na Kamińskiego można oficjalnie, ale w innych szpitalach, np. na Brochowie - nieoficjalnie jak najbardziej.

pewnie- ja się jej z ciekawości zapytam,czy jeździ do Trzebnicy. A zapisałaś się już do szkoły rodzenia?Może się spotkamy?

emih ja bywam bojowniczką - społecznicą w obronie uciśnionych, ale z reguły źle na tym wychodzę. Co do USG piersi to tak naprawdę chodzi o węzły pachowe. Od kilku lat robię co jakiś czas badania bo mam powiększone te węzły (ok. 16mm. mają) no i sprawdzają co jakiś czas i one się nie powiększają (więc ok), ale nie zmniejszają się i już kilku lekarzy mówiło, ze to taki "urok mój", ale że kobiety często mają te węzły powiększone np. od golenia pach, od przerośniętych węzłów z powodu dawnej infekcji. Generalnie sprawdziłam na USG nadal powiększone, ale nie zwiększają się to najważniejsze.
ashika dobrze że nic ci się nie stało i że przebadali cię w szpitalu, mam nadzieję, że miałaś zapięte pasy (to a propos ostatnich naszych rozpisków na temat pasów w ciąży)
dzamena a ja mam jakiś opór dco do seksowania, a jeszcze gin powiedziała, że jak brzucho boli to lepiej nie
ewcik moja siostra cioteczna jest położną (ale w innym mieście, więc nie skorzystam) i jak przyjmowała porody to mówiła, jejku jak te baby wrzeszczą, a jak ona rodziła to sama mówiła że darła się w niebo głosy
kama a już wiesz jakiej firmy będziesz kupowała ten fotelik i resztę??
magdzia może nie do końca ta twopja koleżanka gadała głupoty - pisałam o tym wcześniej
ania-pestka to jak tak zachwalasz to podaj przepis na pycha zapiekankę serową
tweenie masz standardową opiekę jak każda z nas
jedyneczka dzięki bardzo mi pomogłaś z tą rozpiską dotyczącą ubranek
louise to działaj działaj, ja też miałam niby takie skurcze, ale do tej pory nie wiem o to, biorę tą luteinę. Takie ukłucia szpilą to często są naciągające się wiązadła, ale nie wiem czy to miałaś. A jakiej firmy te farby zakupiłaś??
perla gratulacje mieszkanka :-)
aneta h a wiesz już jakiej firmy kupujesz ten wózek?
agatha ja się skłąniam do takiego 3 w jednym właśnie, myślałam o x-landerze, ale zobaczymy
maruśka spokojnie nadajesz się na mamę, a to nie była "twoja" upaaa, więc dlatego tak reagowałaś, na swojego dziecka będziesz reagować inaczej :tak:. Co do szkoły rodzenia w Wawie w wielu miejscach się nie płaci - jest dofinansowana

Ja poszłam po obiedzie na spacer do urzędu zanieść PIT a potem zajrzałam do Pepco i kupiłam body i dwa półśpiochy, była jeszcze taka fajna bluzka, ale nie miałam czasu bo jechałam na USG. Po USG zahaczyłam o internistę by upewnić się że te wyniki u mnie to standard taki. Potem czekając na M poszłam do centrum handlowego i zakupiłam body dla małej i zjadłam kanapkę w subwey'u . Pojechaliśmy jeszcze z M do domu zobaczyć czy wszystko ok i wróciliśmy tak naprawdę godzinę temu. Dzisiaj trochę pospacerowałam, zahaczyłam też o cukiernię - dziś była bajaderka tzw. śmieciówa.
Zapisałam się do szkoły rodzenia (5 zajęć warsztatowo-wykładowych i 5 zajęć gimnastycznych w obydwóch biorą udział osoby towarzyszące, no i ważne za szkołę nic nie płacę, bo w Wawie jest wiele miejsc takich gdzie jest dofinansowanie od miasta). Zastanawiałam się kiedy iść, ale ostatecznie wybrałam maj
Zaraz idę się prysznicować

Ostatnia edycja:
gdzie jest Pepco w Warszawie?

Ubezpieczenie mam, więc się nie przejumuję, ale już parę razy lekarz i położna zwracały mi uwagę, że darmowe ubezpieczenie obejmuje tylko prowadzenie ciąży bez porodu juz

dziewczyny tą glukoze do badania się kupuje w aptece i z nia do laboratorium?????

Mi babka w laboratorium powiedziała tak: glukozę kupujesz w aptece w odpowiedniej dawce czyli teraz 50g i z nią do laboratorium, tam rozrabiają i wypijasz, a po godzinie pobierają krew, że pobierają przed nic mi nie wiadomo :no:.

Maruśka to faktycznie traumatyczne przeżycie :-D, bo co z taką 2,5 letnią uupą zrobić :szok:;-):-D.

Do juterka, w końcu dzień luzu, bo od poniedziałku musiałam gdzieś łazić dzień w dzień :dry:.

reklama
krew pobiera sie tez przed wypiciem glukozy, inaczej badanie nie ma sensu. Radze do tego badania przyniesc ze soba cytryne inaczej mozna zwymiotowac...ale nie kazdy oczywiscie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry