reklama

Lipiec 2010

reklama
dzamena ja mam podobnie z tym puchnieciem-skarpetki jak sciagne to nad sciagaczem i pod sciagaczem z poltora cm wystaje tak mam werzniete w noge to. dodam jeszcze do tego co napisalas (bo w zasadzie wszystko na temat juz powiedzialas) ze przy takim puchnieciu nie powinno sie pic mniej i wiecej niz 2 litry wody dziennie. bo musi byc odpowiednio duzo do przeplukiwania toksyn i na tyle malo zeby sie nie zatrzymywala w organizmie

aha-a na obiadek mam barszcz bialy z kielba biala-zrobilam wczoraj ze wszystkim co sie dalo :-) i sos pieczarkowy z kasza. tyle ze nie mam na to ochoty-moze chlipne barszczu samego troche. za to zrobie sobie warzywa na patelnie. kupilam jakies b fajne nieznanej mi firmy i b tanie. w sobote leczo robilam i dodadalam do niego torebke takiego zamrozonego-tej wlasnie firmy i bylo bombowe

Ostatnia edycja:
:tak:ja zaraz sie musze zerwac do sklepu bo moje starsze dziecie ma jutro imieniny i musze zakupic cukierki na dokładnie mam zapowiedziane 24 osoby + nauczyciele i bron Boze mniej ewentualnie wiecej,dobrze ze mój Patryk nie z tych co wymagaja jakis wielkich prezentów bo stwierdził zebym mu kupiła bravo w czwartek bo ............i tu cała tyrada odnosnie róznych lasek w których sie kocha czyli hanah montana i inne .najlepsze jest to ze on miał sobie odkładac jak dostaje od babci kaske i ze swoich kupowac to bravo a i tak to ja przewaznie kupuje mu bo po kasce to juz w ten sam dzien co dostanie to sladu brak.dobrze ze Filips jeszcze gupiutki ze leci tylko na lizaki;-)
u mnie dzis na obiad ziemniaczki z koperkiem ,mielone i chłodnik do picia z ogóreczkiem i rzodkiewka
mniam szkoda tylko ze ktos za ,mnie tego nie zrobi

ewcik a jak robisz ta panierke??
mój małż ją robi, nie wiem, dokładnie jak, ale wiem, że najpierw trzeba te pałki namoczyć w mleku tłustym z dodatkiem łyżeczki soli, najlepiej na noc, potem godzinę w tym mleku gotować,nie przejmuj się, że kożuch będzie..gotować ok. godzinę, aż zmiękną.. potem ostudzić i zabrać się właśnie za ta panierkę.. z tego co pamiętam, to tak: wymieszać mąkę z łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu cayenne. No i najpierw obtacza się pałkę w tej mące, potem w jajku, potem znowu w mące. Na patelni rozgrzać na maxa tłuszcz, musi być naprawdę bardzo bardzo gorący i wtedy wrzucasz te pałki, dosłownie na 2 minuty, żeby się zezłociły i tyle:-) ale przepyszne są, jak ja nie lubię za bardzo mięsa, to to zjem z apetytem, takie delikatne.. mniam:-)

oczekiwanie kolega jest architektem i mówił, że znajomi mają i chyba powinni powiesić łańcuchy jak w muzeum - nie dotykać eksponatów. Trochę widziałam takich kuchni, bardzo mi się podobają, ale ja nie zaryzykuję
louise to twój lekarz nie robi pomiarów między 18-23 tyg?
A co do kolorów ja bardzo chciałam ciemne podłogi, ale muszę zrezygnować bo też nie jestem pani ze ściereczką, więc będą średnie, a bardzo chcemy drewno, ale to będzie duży koszt.
jedyneczka teraz te domy projektują z dużą ilości okien, kto to będzie mył
tweenie ja też dzisiaj miałam kiepski sen. a powodzenia na USG i daj znać koniecznie
aneta h ja mam problem z zaparciami wiec bardzo bałam się żelaza, ale polecam BIOFER dobrze się wchłania i nie zapycha (przynajmniej nie tak bardzo) i bardzo fajna cena
ewelad w mojej dzielnicy jest Skarbomat działa jak bankomat, składasz PIT i masz potwierdzenie

Gadałam z M utknął w sądzie, pościerałam kurze, zjadłam donuts'a, czekam na M przywiezie KFC bo nie chce mi się gotować. Wy mnie wbijacie w kompleksy jak tak gotujecie. Zastanawiam się czy nie pojechać na dwa dni do brata - no zobaczymy. Niestety skutkiem ciąży zrobił mi się guzek krwawniczy, no ale nic nie poradzę. Jakie mam brudne okna, ale kto je umyje hmmm

tiffi lekarz przepisał mi zelazo Sorbifer Durules (ok.30zł) więc takie zażywam,a co do okien to też mam brudne, czekam jeszcze pare dni aż sie rozciepli,akurat przed świętami sie umyje

Tiffi, ja mam ciemne podłogi drewnianie - merbau i wcale wbrew pozorom nie myję ich za często ( a mam 5 latkę i psa), tylko odkurzać trzeba tak co dwa dni, ale to dosłownie 10 minutek.

tiffi a co to takiego ten guzek krwawniczy????:szok: brzmi groznie. moj lekarz-dziwadlo wlasnie nie robi tych badan. jak sie upomnialam to sie nieomal obrazil na mnie. i powiedzial ze on robi mi usg na kazdej wizycie i dokladnie oglada (taaaaaa....) i polowkowych jako takich nie robi. i ze npteraz obejrzal mi kregoslup-znaczy Staskowi-pod katem czy nie ma rozszczepu bo na to jest najlepszy czas w 18-19 tygodniu a nie w 22 np. niestety mnie to nie przekonuje ale co mam zrobic. w sumie tyle ciaz pomyslnie poprowadzil i bardzo go chwala wiec chyba mu zaufam.choc bylabym spokojniejsza majac te badania jednak.
powiem Ci ze ja nie gotuje tak na codzien-tutaj tak wymyslaja. u mnie w zyciu nie uswiadczysz 2 dan na obiad bo nawet nikt by tego nie zjadl. i gotuje raz na 2-3 dni a czesto pizza z mrozonki warzywa na patelnie albo jakies pierogi badz kfc. omijam tylko dania z torebki i ze sloika. dlatego wlasnie mowie ze bardziej sie tu namecze niz w domu....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry