reklama

Lipiec 2010

dziekuje za rade no własnie ten doktor tez mówil ze trzeba zrobic usg w 32 tyg zeby sprawdzic, a wogóle nie wiem jak to jest ale ja w kazdej ciazy miałam robione przepływy tylko moze dlatego ze kazda miałam zgrozona .

No właśnie, ja miała kiepskiego gina w poprzedniej ciąży i ocknęli się dopiero w 40 tyg, że dziecko jest za małe jak na ten wiek ciąży. Wg USG wielkość przypadała nie na 40 tydz a na 36. Na szczęście po przepływach okazało się, że łożysko pracuje a mały urodził się większy niż przypuszczali 2950 w 41 tyg. Ale co mnie nastraszyli...że mały nie rozwija się od miesiąca...no to moje...

Znam jednak dziewczynę która w 38 tyg po natychmiastowym CC urodziła synka z wagą 1700.. łożysko nie pracowało prawidłowo od 32-34 tyg. Na szczęście z małym ok ale cc w ostatniej chwili bo tętno nikło (brak tlenu)

Zawsze lepiej dmuchać na zimne....

reklama
Cześć dziewczynki, cholercia takie było u mnie słonko z rana a teraz gdzies polazło:baffled:

Dołaczam do niespiących noca, makabra od 3ej, siku apsik i smarku smarku i tak juz do rana:dry:polezałam do 10ej ale musiałam wstać bo robota. Chciałam do pracy jechać pogadać i pit zabrać ale nie wiem czy się wyrobie i chciałam tez do orsaya bo dostałam kupon rabatowy:-p

Atabe ja mam od wczoraj wieczorem takie bóle jak ty , naprawde mozna się tu pozarażać:-pw nocy nospe wzięłam i muszę iśc zaraz do apteki bo już nie mam, właśnie nie boli mocno tylko tak czuje ten brzuch dołem i tak samo czuje krzyże, za to nie mam już skurczybyków i nie twardnieje więc może i to z rozrostu macicy. Jak nie przejdzie pójde do ginka mojego jutro.

ewelad he he twój gin to pewnie przygotowany na twoja wizytę jak uczniak na egzamin:-D

dzamena do ramion jej skróciłam, więcej bym się nie odwazyła:tak:super podzieliłas obowiązki, ja tez staram się Emi wdrażać coraz bardziej a to ziemniaki z piwnicy przynieść a to pranie, pozamiatać itp.M też ma zapieprz i często wolę się przemęczyć żeby jemu dogodzić bo mi go żal:sorry2:czyli z płcią sprawa nie do końca pewna:-pale może idź do innego gina bo dziwi mnie że już cesarke planuje przeciez małe się ciągle obraca na tym etapie, moja 3 tyg temu była nogami w dole, tydzień temu głową w dole a teraz w sobote znów nogi na dole a Emi mi się chyba w 7 miesiącu odwróciła dopiero więc mnie to dziwi:confused:no i to łożysko byś skontrolowała bo z tym nie żarty, mnie lekarka powiedziła że się starzeje i dlatego ani dnia po terminie nie czekali tylko wywołali a w szpitalu tydzień wczesniaj pod kontrolą byłam.

tweenie gratujulę córci:-)

mammi masz rację z tą dużą rodziną na stare lata my z M też tak mówimy właśnie;-)

louise to pogratulować wyników;-)a za panelami to jak okazja taka była to dobrze zrobiliście bo ac4 w dużym lepiej zda egazmin.

kropa faktycznie synuś myśliciel:-)

tiffi miło z tymi ubrankami, na pewno się przydadzą. Nim nie miałam dziecka chciałam wszystko nowe a potem jak zobaczyłam jak one wogóle nie ulegają zniszczeniu a już dziecko wyrasta to dopiero zmądrzałam i teraz jak ktoś chce mnie obdarować szeroko otwieram ramiona:-D

ania_pestka no dobrze że nie mam numeru do twoih bo bym im naskarżyła o tym oknie ty łobuzie:wściekła/y::-p

justa współczuje tego rozpiździelu i braku wody oby rychło skończyli.

emih cieszę się że córcia wyzdrowiała, jeszcze żeby tobie odpuściły te cholerstwa dokuczliwe:sorry2:

mysza gadaj zdrowa o tych słodyczach, też tak mówiłam:-pi co z tego że w domu nie ma jak sklepy pełne:-D

madzik kasik aneta_h keejt ashika trzymam kciuki za wizyty;-)

Powiedziałam M że mnie brzuch ćmi i kazał mi leżeć a on wsio zrobi jak wróci, kochany jest:sorry2:
Ide do apteki.

A właśnie ashika, śniłam że malowałaś przedpokój gdzie miałaś kręcone schody i chciałaś najpierw tapete w paski zielono morsko zółte a ja ci mówiłam żeby nie bo ci się w głowie zakręci jak będziesz wchodziła na góre:-Dno i pomalowałaś na morsko ale dałaś czerwone dodatki choć ja mówiłam żeby fioletowe:-ptakie kupiłaś czerwone wiadro metalowe na parasole:-D

ania pestka też sie zarejestrowałam i ciekawe czy coś dostane :-) jak coś jeszcze będiesz miała to dawaj, z góry dzieki:-)

mysza zaszalałaś w mcdonaldzie...to juz wiem skąd ta dieta od dzisiaj:-)

jedyneczka oj przykro mi, ze Cię "zaraziłam" tymi bólami...mam nadzieje, zę to macica nam się rozciąga...
ania pestka fajna stronka:-)
a jaki miesiąc dostawy podałyście??

Ja nie zapeszyć w nocy śpię (tzn. oczywiście wstaję z 2 razy na siusiu i z 1-2 z powodu skurczu łydek i ich rozciągania ale... usypiam :tak::-D I co prawda wstaję codziennie 6-6.30, bo tak wtaje mi córa, ale to nic w porównaniu do tych dziur które w I trymestrze miałam i nie spałam po 2-4 godz w środku nocy :-D Tak więc wiem co przeżywacie dziewczynki mając nadzieję, że wam przejdzie :tak:

A ja dziś wyczytałam, że momety aktywności dzieciaczka w brzuszku przekłądają się na te późniejsze po urodzeniu i tak sobie myslę, że wydawało mi się że ciężko ze starszą córą miałam, ale ta urodzi mi się chyba z ADHD bo CIĄGLE kopie z minutowymi dosłownie przerwami... I!- reaguje na klepnięcia po brzuchu- a to moja Kasia "wyczaiła" chcąc posłuchać... Czy to zbieg okoliczności, czy moje córki Morse'am się już porozumiewają? ;-):-D

Witam się poludniowo
Mam pytanie zaraz po świętach mama zafundowała nam, siostrze i sobie wyjazd do Hiszpani na tydzień czasu. Bo tanie loty były. Niestety mój nie może lecieć bo nie dostanie urlopu i mi się bez niego nie za bardzo chce jechać a z drugiej strony fajnie jeszcze tak przed potodem mini wakacje zrobić. Ja będę wtedy gdzieś w 28 tygodniu czy trzeba mieć zaświadczenie od lekarza że nie ma przeciwskazań do lotu.

gaja - to zależy od linii lotniczych, musisz sie wcześniej dowiedzieć czy Tobie jest potrzebne takie zaświadczenie;-)

O programie - Lovela
Dziewczyny ja się tu zarejestrowałam, pierwsze 2000 osób dostaje upominek-mleczko Lovela, czapeczkę i łapki niedrapki.
I w ogóle muszę poszukać na innych stronach gdzie można jeszcze jakieś gratisiki dostać, tak robiłam w pierwszej ciąży i jak mały się urodził. Jak coś znajde to dam wam znać:tak:
Półka M już opróżniona:tak: jak przyjedzie z pracy to sobie na strych wyniesie:tak:

ania_pestka - ja juz sie zalogowałam, dzięki:-)

emih - bidulko Ty, życzę wreszcie poprawy...:tak:
dzamena - a Tobie wreszcie wiadomości, że Twój brzucholek zamieszkuje córeczka:-)

Jedyneczka, to moja starsza tak dawała (tzn w tych godzinach) ale to się nie sprawdziło, bo choć faktycznie najwięcej spała koło południa to jednak nie budział się o 8 tylko o... 4-5 rano i tak przez CAŁY PIERWSZY ROK życia :tak: niby można się do tego przyzwyczaić, ale czy tak do końca? do 4-5godz snu na dobę?!- nie sądzę... Dlatego tak późno zdecydowałam się na drugie :zawstydzona/y:

Kasik- dzięki za życzonka zdrowia- przydadzą się, bo szczerze mówiąc wymiękam!

Louise: a jak stosunki z M- poprawiły się bidulko? I jak brzuszek dzisiaj?

Kasik, Keejt- trzymam kciuki za poznanie płci waszych dzieciaczków, bo liczę że zdrowe rosną! A macie jakieś "typy"???

Ostatnia edycja:
reklama
Jedyneczka, to moja starsza tak dawała (tzn w tych godzinach) ale to się nie sprawdziło, bo choć faktycznie najwięcej spała koło południa to jednak nie budział się o 8 tylko o... 4-5 rano i tak przez CAŁY PIERWSZY ROK życia :tak: niby można się do tego przyzwyczaić, ale czy tak do końca? do 4-5godz snu na dobę?!- nie sądzę... Dlatego tak późno zdecydowałam się na drugie :zawstydzona/y:

Kasik- dzięki za życzonka zdrowia- przydadzą się, bo szczerze mówiąc wymiękam!

Louise: a jak stosunki z M- poprawiły się bidulko? I jak brzuszek dzisiaj?

Kasik, Keejt- trzymam kciuki za poznanie płci waszych dzieciaczków, bo liczę że zdrowe rosną! A macie jakieś "typy"???

Emih, mi się marzy dziewczynka, ale jak będzie chłopak to też nie będzie źle, bo M by chciał... W każym razie trzymcie kciuki za dziewczynkę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry