a ja wlasnie zamiast lezec to wstawilam pieczen i posprzatalam cale mieszkanie. zostal mi jeszcze tylko wreszcie dywan ze schowka przyniesc. na szczescie lekki. i odkurzyc. teraz siedze (a raczej klecze) przy kompie. wynioslam do mycia podlog wszystkie krzesla z duzego pokoju a w przedpokoju plytki schna wiec jestem unieruchomiona

ehhh no i nosi dupa-nie da sie odpoczac.wrrrr.
louise - Ty jestes po prostu szalencem!!
- daj znac koniecznie jak tam po weselichu i poprawinach!!
jedyneczka- no umieram ze smiechu, z tym pieknieniem na porod, naprawde samoopalacz az w ruch pojdzie?? Cholerka, no to przeciez ja tez musze by gorsza nie byc!
magdzia - lody smietankowo-krowkowe. TO JEST TO! Ale mi smaka narobilas! To z algidy? Tez zdania jestem, ze powinnas naciskac na obrone przed porodem, potem ciezko bedzie cokolwiek sie pouczyc!!
agatha - ciesze sie ze na zabkach sie zelastwo trzyma i ze po wizycie wszystko ok! Moj J. tez zaraz dostanie wlasnie misje ogolenia mojej Pusi, sama tez nie daje rady, z boko ja atakuje
- Jestem pelna podziwu, ze nadal do pacjentow jezdzisz!!
patipaula - biedna cora, dobrze, ze na pogotowiu zareagowali, jak sie teraz czujecie?
mysza - ja tez w dziecinstwie uwielbiama "mala ksiezniczke"!!!!
tiffi - milo, ze w kolejce przepuscili! Rzadko sie zdarza, a mysle ze Pani przy kasie najlatwiej zwrocic uwage, w koncu nikt jej nie zlinczuje!

- plyty: wisnia malaga - jak dla mnie zdecydowanie!
- blat: kamien salamanka
tiffi, geperty, atabe - ja tez mam taki bialy sluz, jakby bialy kiesielek, uplawy. Gin mi powiedzial, ze to normalne w ciazy i 90% ciezarnych go ma. Przy kazdej wizycie ginekologicznej on go widzi, bo zostaje na sprzecie, takze z pewnoscia wie o tym, choc zawsze warto zwrocic na tonjego uwage.
oliwia- przykro mi, ze tesciami kontakt nieciekawy, to co ta siostra M tam nabroila ze tacy cieci sa na Ciebie? ja licze miesiace tak jak zaproponowalas, czyli ostatnia miesiaczka 10.10. kazdy miesiac zaczyna sie wiec od 10 dnia - chyba najlatwiej by sie nie pogubic
kropa - a o co chodzi z tymi wkladkami, one sa jednorazowe?
gaja- szczerze zazdroszcze urlopu, nawet nie prosze o zadne zdjecia, bo ja truposz jestem,a Ty pewnie teraz opalona brzoskwinka :/
asienka - chyba jeszcze sie nie poznalysmy, wiec czesc i czolem. Przeczytalam Twojego posta i musze powiedziec, ze dzielna jestes przeogromnie. Ciesze sie, ze wyniki sa dobre i bede sie modlic oraz trzymac kciuki za Twoja mala po porodzie!
tweenie - ciaza z zaskoczenia? to jakis film jest?
dzamenko - bidulko, zdrowka dla synka!
ewcik - kiedy Ty w koncu zwolnisz!
Tiffi nakrzycz na nia!!
donia - witaj!
Dziewczyny,
nadrobilam caly weekend

w skrocie u mnie:
- stetoskop to jakas sciema, staram sie i staram, ale tetna malej nie slysze! :/
- czytam "ciezarowka przez 9 miesiecy" i umieram ze smiechu, to tak jakbym czytala jedyneczke, mysze i tweenie razem wziete non stop

- zamowilam wozeczek xlandera xa o tym na watku cztery kolka, chcialam tylko napisac dziewczynom zainteresowanym, ze czeka sie na niego ponad miesiac, wiec niech biora to pod uwage!
- mnie dzis od rana bola biodra/boczki prawy i lewy od spania na nich, czy wy tez tak macie??
- jakos ciezej mi sie tez oddcyha, nos zapchany cala ciaze i jeszcze mala przytulona do przepony. No nic! juz i tak 11 tygodni tylko, alez to leci!!!