reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

no obiadek zjedzony, a teraz pół godzinki dla słoninki;-) dziewczyny jecie jakieś witaminy prócz folika? bo mi gin nic nie przepisał i nie wiem czy to dobrze.

reklama
atebe-mi tez nie przepisal ale poprosilam pania w aptece jak sie tylko dowiedzialam o ciazy:) i poinformowalm gina ze biore:) powiedzial ze dobrze ze biore:) a folik mam 5mg czyli zwiekszona dawke....wszystko biore osobno bo mialam wieksze mdlosci jak bralam folik i witaminy za jednym zamachem..

Ja biorę Prenatal Complex, on zawiera kwas foliowy wiec już więcej nic nie biorę.

Ja tez dzisiaj pomidorówko, a teraz chwilowo się żegnam, trzymajcie kciuki, powoli się szykuję do lekarza.

Agata

kurcze a mi wyraźnie dziś powiedział- narazie żadnych witamin, tylko folik. Ja mam ten zwykły. Nie wiem co o tym myśleć, następna wizyta w 18 tygodniu, troche długo mi się wydaje bez tych witamin:eek:

cześć dziewczyny. Parę dni dowiedziałam się , że jestem w ciąży (disiaj jest 10 tydzien wg usg). Mam 9- miesięcznego synka, po porodzie dostałam tylko raz okres, ciągle karmiłam piersią i nawet do głowy mi nie przyszło, że mogę być znowu w ciązy.
na wszelki wypadek nawet zrobiłam test na początku listopada (kiedy spodziewałam się następnego okresu) ale wyszedł nagatywny. W końcu 17 grudnia poszłam do ginekologa zobaczyć co się dzieje i okazało się , że ciąża......
żadnych objawów nie miałam...

staram się odwoić z tą sytuacją choć nie jest to łatwe bo miałam zupełnie inne plany, które teraz muszę pozmieniać...

no i strasznie chciałabym córeczkę..., synka już mam.....
ale obawiam się, że jednak będzie drugi chłopak....

1) żadnych objawów, mdłości czy wymiotów a przy dziewczynkach jest więcej HCG więc dolegliwości ciążowe są zazwyczaj bardziej widoczne....
2) jakiś miesiąc temu pojawił mi się delikatny wąski na twarzy....oczywiście usunęłam ale jednak był... obawiam się, że to u dzidziusia wykształcają się jądra i dlatego mam więcej testosteronu....

więc już tracę nadzieję, że będzie córeczka....

a wy? miałyście podobne objawy?
he he! :-D witaj w klubie! ja mam 11 miesiecznego chlopaka i tez tylko 1 @ i znowu ciaza... na poczatku tez bylam zalamana, ale juz sie z tym oswoilam i patrze tylko na plusy tej sytuacji... tez bym chciala dziewczynke, ale z 2 strony jak bedzie chlopak to tez fajnie, mala roznica wieku, beda sie razem bawic, no i odziedziczy mnostwo ciuchow po braciszku... ;-)
Karolcia juz sie nie odezwala... :-(
u nas dzis obiadek malo skomplikowany bo mamy duzo roboty: schaboszczak, puree i mizeria... :sorry:
Rusalka ciesze sie ze zaakceptowalas moj pomysl :-) i mam nadzieje ze reszcie dziewczyn tez sie to spodoba, bardzo na to licze szczegolnie na podpowiedzi jak to technicznie zrobic! a wiec do rzeczy! do tego pomyslu zainspirowala mnie sytuacja z Emih, to ze sie nie odzywala i wszystkie umieralysmy ze zmartwienia o nia i fasolke...
moglibysmy stworzyc mape naszych lipcowek (ktorych juz jest prawie 80!!!) i podzielic nas na grupy regionalne, np.grupa zagraniczna,. slaska itd. i kazda grupa mialaby swoja opiekunke,do ktorej podopieczne mialyby nr. telefonu! w razie jakby cos sie stalo, a nie bylo dostepu do neta, moglaby taka podopieczna napisac sms do opiekunki, a ta poinformowalaby reszte... mam nadzieje ze zrozumialyscie to moje pokretne tlumaczenie! :sorry:no i co Wy na to dziewczyny?

Agatha61 - dzięki za radę, avatar już udało mi sie zrobić, suwaczek tez już widzę w zakładce sygnatura tylko nadal go nie widać na forum - ale to i tak już duży sukces!

O udało się!!!!!! dzięki za pomoc!
a teraz znikam w kuchni bo mąż nadciągnął i głodny ....

he he! :-D witaj w klubie! ja mam 11 miesiecznego chlopaka i tez tylko 1 @ i znowu ciaza... na poczatku tez bylam zalamana, ale juz sie z tym oswoilam i patrze tylko na plusy tej sytuacji... tez bym chciala dziewczynke, ale z 2 strony jak bedzie chlopak to tez fajnie, mala roznica wieku, beda sie razem bawic, no i odziedziczy mnostwo ciuchow po braciszku... ;-)
Karolcia juz sie nie odezwala... :-(
u nas dzis obiadek malo skomplikowany bo mamy duzo roboty: schaboszczak, puree i mizeria... :sorry:
Rusalka ciesze sie ze zaakceptowalas moj pomysl :-) i mam nadzieje ze reszcie dziewczyn tez sie to spodoba, bardzo na to licze szczegolnie na podpowiedzi jak to technicznie zrobic! a wiec do rzeczy! do tego pomyslu zainspirowala mnie sytuacja z Emih, to ze sie nie odzywala i wszystkie umieralysmy ze zmartwienia o nia i fasolke...
moglibysmy stworzyc mape naszych lipcowek (ktorych juz jest prawie 80!!!) i podzielic nas na grupy regionalne, np.grupa zagraniczna,. slaska itd. i kazda grupa mialaby swoja opiekunke,do ktorej podopieczne mialyby nr. telefonu! w razie jakby cos sie stalo, a nie bylo dostepu do neta, moglaby taka podopieczna napisac sms do opiekunki, a ta poinformowalaby reszte... mam nadzieje ze zrozumialyscie to moje pokretne tlumaczenie! :sorry:no i co Wy na to dziewczyny?
POMYSL DOBRY:happy:

Ja biore teraz prenatal i jest tam folik..gin wie i mowil ze ok.

Perla pomysł dobry:tak:Moim zdaniem trzeba by otworzyc nowy wątek,ale 1 ,a nie kilanaście żeby się bałagan zrobił.Na nowym wątku można stworzyć listy mam z poszczególnych województw wg listy lipcóweczek.Te dziewczyny,które nie podały miejsca zamieszkania,mogłyby prosić na tym wątku o dopisanie do konkretnego wojewodztwa:tak:Moderatorka,czyli Rusałka mogłaby wyznaczyć opiekunki poszczególnych grup.Opiekunki żeby nie podawać na publicznym forum numeru telefonu mogłyby wysyłać go na priva do podopiecznych.
Ale to tylko drobna sugestia.Nie wiem nawet jakby to funkcjonowało w ten sposób.

Oj dziewczyny dziewczyny....
Ja tu myślałam że czytania po jednym dniu nie będzie zbyt wiele ze względu na święta atu prosze jak na jarmarku, lwdwie przebrnąć można :szok: ale fajnie tak, faaaajnie...
A więc i ja leniwiec (przyp. Vanilki ;-)) się witam choć dość późno... bo tak sobie a to prezenciki pakowalam, a to rysowalam z córką i czas zleciał...
Mammi- no kurcze nie zazdroszczę sprzeczek. W poprzednim związku miałam dwie teściowe (zonę i byłą żonę teścia) w tej samej miejscowości- no co sie potrafiło dziac to do tej pory włos mi się jeży na głowie, więc dokładnie wiem jaka nerwica musi Toba trząść... Ale faktycznie, może święta załagodzą...
R.usalka- dzięki za pamięć, ja tez się cieszę :-D :-D :-D
Oczekiwanie- folik bierze się podobno przez pierwszy trymest i zastepuje w drugim kompleksem witamin, w którym również jest skladzie... taka przynajmniej ja znam wersje :cool2:
Atabe- ja już z pol roku noszę się z obcięciem swych pol metrowych wlosów i zdecydowac sie nie mogę. A teraz w ciąży to wszystko mi po glowie chodzi łącznie z farbą z blondu na ciemny- byleby cos zmienic... Ale coś czuję że włosy poczekają do porodu :sorry:
Perla, również popieram "pokrętnie wytłumaczony" ;-) pomysł :tak: Ale może byłyby nominowane dwie moderatorki na region tzn opiekun+ zastępca, bo co będzie jak opiekun będzie nie daj Boże np. w szpitalu? Od kogo dostaniemy wieści o opiekunie?

A swoją drogą, to tą naszą listę lipcóweczek to mogłybysmy jakoś posegregowac jeszcze w dwie grupy. Zauważcie, że znamy się, rozmawiamy, ale w jakiej grupie 20? osób? Reszta, to tylko wpisy "nicków"- dziewczyn na liście, które nie zamienily słowa... Rusaleczko Może na kolorowo lub większą czcionka (albo jedno i drugie) naszego tu grona udzielającego się, a reszta mniejszą? To taki tylko wolny pomysl który rzucam w eter ;-)

Co do przesądów: wg nich z poprzedniej ciąży powinnam miec chłopaka, niby środek cyklu (14dzień), prawie zero objawów i ochota na kwaśne a urodzila mi się dziewczyna, więc bylabym ostrożna ze spekulacjami...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry