reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

reklama
Witajcie, ja na chwilę, ostatni raz - dzięki za ciepłe słowa, aaq tytułem epilogu mojej historii:..
Pojechałam w piątek na łyżeczkowanie, pobyt w szpitalu ok 3godziny... Ale podczas zabiegu okazało się że mam bardzo duże zrosty w macicy prawdopodobnie po pierwszym łyżeczkowaniu, do tego brak ciągłości ściany macicy i krwiaka w przymaciczu, w związku z czym przenieśli mnie z gabinetu zabiegowego na salę operacyjną, do krótkrotrwałwj narkozy dodali dotchawiczną i pokroili... Zdaniem lekarza, pierwsze poronienie mogło być typowym przypadkiem, dwa następne w 90% były konsekwencją tych zrostów, które praktycznie podzieliły macicę na pół i uniemożliwiały rozwój zarodka... Wyszłam dziś, oczywiście ledwo się poruszam. Po operacji lekarze mieli ze mną dodatkowy problem - najprawdopodobniej z powodu leków znieczulających miałam ciśnienie 60 na 20 ... Przy okazji info dla Aisim - opieka na Łubinowej jest perfekcyjna - lekarzem prowadzącym był dr Ślęczka, ale cały personel i warunki w szpitalu nieprawdopodobne...
Nie piszę tego, żeby Was znów dołować, bo żadna z Was nie miała takiej pokręconej historii jak ja, poza tym najgorsze tygodnie macie już za sobą. Bardzo mnie ucieszyła wiadomość od Emih - super, bardzo się cieszę !
Życzę Wam wszystkirgo dobrego do końca ciąży i dalej - TRZYMAJCIE SIĘ CIEPŁO!!!
Czasem po prostu musimy spotkać sensownego lekarza na swojej srodze, a z tego co piszesz tak właśnie się stało. mam nadzieję, że właśnie dzięki temu wszystko się ułoży.

anka86 gratulacje, teraz musisz dbać o siebie, bo dwójka dzieci to wyzwanie.

atabe mammi mówicie że jak na słono, kwaśno to chłopiec hmmm. Bo ja jakoś czuję, że będzie dziewczynka, a wczoraj wcięłam moc kapusty kiszonej i w ogóle taki smak mnie trzyma

A u mnie dzisiaj praca na komputerze, muszę się wyrobić do świąt - tak ustaliłam z szefową. Poza tym robię pranie i wkurzyłam się na męża. Poprosiłam by dokupił do prezentu dla mojego brata coś no i dokupił, ale rzecz zupełnie mojemu bratu nie potrzebną, więc się wkurzyłam, bo miał zadzwonić zanim zadecyduje, ale zapomniał

emih obetnij się;-) zobaczysz jak Ci ulży, ja się tak męczyłam z myciem i rozczesywaniem, ze jakiś tydzień temu przez te głupie włosy się poryczałam, bo nie mogłam sobie już z nimi poraszić <mam do tego bardzo gęste i kręcone> i wtedy byłam już pewna, że muszę je obciąć:tak: a jak mi teraz lekko:cool2:

Perla pomysł dobry:tak:Moim zdaniem trzeba by otworzyc nowy wątek,ale 1 ,a nie kilanaście żeby się bałagan zrobił.Na nowym wątku można stworzyć listy mam z poszczególnych województw wg listy lipcóweczek.Te dziewczyny,które nie podały miejsca zamieszkania,mogłyby prosić na tym wątku o dopisanie do konkretnego wojewodztwa:tak:Moderatorka,czyli Rusałka mogłaby wyznaczyć opiekunki poszczególnych grup.Opiekunki żeby nie podawać na publicznym forum numeru telefonu mogłyby wysyłać go na priva do podopiecznych.
Ale to tylko drobna sugestia.Nie wiem nawet jakby to funkcjonowało w ten sposób.

popieram;-)

Tiffi...
Ach ci nasi faceci contra nasze hormony...
Ja sobie tak wczoraj myślałam że już nie wiem co robić... Niby zagryzam zęby, próbuję się nie denerwować, a jednak ciągle czymś sypnę, podniose głos, zirytuję się jakąś głupotą no i "cisza w eterze" gotowa... Tv cały wieczór i M się nie odzywa... A ja wtedy potrzebuję ciepelka, przytulenia... Spojrzę, chcę "wyciągnąc rękę" a tu sroga mina- może tak na zapas, żebym nie fuknęła... Ach... kwadratura koła :zawstydzona/y: :-(
Atabe- ja mam proste wlosy i z rozczesywaniem problemów brak, jednakże ciągła kitka doprowadza mnie do szaleństwa- czuję się tak... bezplciowo... :eek:

emih znam ten ból bo ja przez ostatnie lata tylko w związanych włosach chodziłam i zawsze wyglądałam tak samo:eek:

sama nie wiem czy kupić jakieś witaminy na własną ręke, czy być posłuszna ginowi...

kurde nooo ..wlasnie sledzilam moja paczke z pl co mi mama wyslala ..no i wyslana zostala 14.12 ,a 16 12 byla juz na lotnisku kolo Ladynu no i niby od 16 do dzisiaj idzie do mnie z Ladynu tak dlugo :eek::eek:Kurde nooo mam nadzieje ,ze nie zaginela bo tam jest moje ptasie mleczko :zawstydzona/y::zawstydzona/y:i wogle mnustwo innych rzeczy krorych nie zabralam ze soba teraz jak bylam w pl ...chyba zadzwonie do nich jak jutro nie dojdzie :crazy:

Wy obcinacie wlosy ,a ja chce znowu zapuscic :happy:
Mialam ostatnio asymetrie ,jedna strona krotsza druga dluzsza ..teraz mi sie wyrownaly i sa do uszu ..a chce tak za ramiona znowu :-p

emih Ty to jak walniesz posta to pol strony zajmuje :-D

atabe mysle ,ze smialo mozesz kupic sobie dobry zestawek witamin bo przeciez folic tez w nich jest :happy:

wlasnie objadam sie cukierkami czekoladowymi i jak tu nie przytyc :(

Ostatnia edycja:
emih Ty to jak walniesz posta to pol strony zajmuje :-D
No heeej... a co się będę rozdrabniac? ;-)
Ps. dzwon po tą paczkę dzwoń, nie wiem jak ta "instytucja" dziala za granica, ale przecież w PL maja 24 do 48godz na dostarczenie... Do mnie kurier z prezentami dla bliskich witał juz w ciągu ostatnich dni 3 razy- czas dostawy: od wyjścia: 18-24 godz :shocked2:Życze Ci, aby paczka się znalazla, bo co to za święta ciężarnej bez ptasiego mleczka ;-) :tak:

Poczekam do jutra ,bo tutaj to zazwyczaj nie ma z paczkami problemow ...mysle ,ze z racji swiat idzie dluzej .....no i moje ptasie mleczko :wściekła/y:

reklama
Vanilka a może wyczuli twoje ptasie mleczko:szok: a przytyłaś już coś od tych słodkości?
a co do włosów to wierz mi, ze jakbyś miała takie jak ja to byś nawet je żywcem rwała byle się ich pozbyć;-)

Do góry