reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

tweenie wtorek zostaje czyli 11.40, środa 12.30, trochę mi nie pasuje, bo małemu w tym czasie przyrządzam obiad, ale to tylko 3 zajęcia i wracamy do normy.
Andrzeja przejął M a ja ściągam pokarm. Źle się czuję.

reklama
marta- normalnie wstaje o 7, potem ok. 10 śpi, czasem uda się nawet do 12, jeśli krócej to mogę ją jeszcze położyć ok. 14 i też z godzinę pociągnie. Ale dzisiaj jakoś nie umiała zasnąć. Sąsiad ją wybudzał, szczekanie psa po rurach z kaloryfera się niosło. No więc marudna była, tarła oczy, ale nie zasnęła. Kładę ją już ok 18, bo wiem, że czy pójdzie później spać, czy właśnie tak w granicach 6 to i tak wstanie o 7 rano. Więc wolę mieć dłuższy wieczór. W nocy i tak się obudzi 2 razy na karmienie - o 24 i ok. 5

Mysza ale dzisiaj jakiś taki dzień chyba. U nas Małą raz sąsiedzi z góry też wybudzili, ne wiem co oni tam robili ale walenie straszne było :/ Teraz już Maja śpi, Jakub je kolację i do wyrka pójdzie... Ja też wolę mieć wieczór wolny :)

Hej dziewczyny, jestem dopiero teraz bo dzisiaj miałam wyprawę do fryzjera.
Alleluja!!!!!!!!!!!! nie wyglądam już jak glon. M został z nią, tzn. oznajmiłam że idę do fryzjera i musiał zostać, nie chciał mi się już sprzeciwiać bo mogłabym jego przerobić na glona. Oczywiście po powrocie małej miseczki nadal stoją, ale ok, niech będzie. Zakupiłam tez książkę " Drugi i trzeci rok z życia dziecka" bo była w dobrej cenie -zamiast 55zł 26zł
Mała ma różne fale raz lepsza raz gorsza.Dawanie chrupek kukurydzianych kończy się ciągłym praniem, przetestowaliśmy też jogurty nestle i mała polubiła - zastanawia mnie jedno, bez lodówki maja ważność jakieś 6 m-cy hmmmm

agatka-no mnie zapewne jeszcze to czeka...nie mogla tych zebow dostac jak jeszcze nie musialam wstawac do pracy?

tweenie-gdzies wyczytalam ze wiekszosc dzieci to napiecie po urodzeniu ma.poprostu zastanawia mnie fakt (tak porownujac z miejscem gdzie mieszkam) ze w pl co drugie dziecko na rehabilitacji a tu nie (?).zreszta w belgii np metoda ktora sie stosuje przy wzmozeniu napieci jest zakazana.nie wiem jak jest tutaj

marta-ja remonty przerabialam z dwoch stron jednoczesnie.i to taka pore sobie na wiercenie wybierali ...dokladnie jaka mala w lozku ladowala.

sorry ze ja tak jak po ogien ale my dopiero teraz jesc bedziemy

eijf byłam ostatnio u rehabilitanta, takie starszego Pana, który mówi, że zauważył, że kobiety, u których często robiono USG podczas ciąży rodzą dzieci z napięciem mięśniowym i może w tym jest jakaś racja. Moja koleżanka urodziła w grudniu, chodziła do ginekologa i przez całą ciążę miała tylko 4 USG, u dziewczynki nie stwierdzono napięcia. Może to przypadek, a może coś w tym jest.
tiffi tez mnie to zastanawia z tymi jogurtami. Normalne jogurty mają ważność miesiąc i trzymamy je w lodówce, a dla dzieci 6 miesięcy i temperatura pokojowa :crazy: Dziś Andrzejowi podałam bananowy z bobovity.

Czeka mnie ciężka noc, Andrzej mało zjadł. Teraz śpi, ale nie spokojnie, kręci się i pojękuje.
M oczywiście padł razem z moim kochanym synkiem :-D.

agatka-pojecia nie mam.pewnie teorii jest wiele ale mnie sie wydaje ze wiekszosc dzieci ma po urodzeniu wzmozone napiecie.zreszta gdzie to wyczytalam.tu w holandii kobiety maja tylko2,3 usg przez cala ciaze ale chyba bym zwariowala.ja mialam co miesiac z czego sie ciesze plus 2 prywatnie (jedno 3d i jedno bo koniecznie plec chcialam znac)
moja tez bardzo malo zjadla ale ma tak od kilku dni.normalnie to rzucala sie na melko i dorabiac musialam a teraz po chwili odpycha.nie wiem czemu??niczym innym ja nie przekarmiam.wczoraj zjadla na noc jakies 100 ml i myslalam ze da o sobie jeszczez znac ale tego nie zrobila.

eijf byłam ostatnio u rehabilitanta, takie starszego Pana, który mówi, że zauważył, że kobiety, u których często robiono USG podczas ciąży rodzą dzieci z napięciem mięśniowym i może w tym jest jakaś racja. Moja koleżanka urodziła w grudniu, chodziła do ginekologa i przez całą ciążę miała tylko 4 USG, u dziewczynki nie stwierdzono napięcia. Może to przypadek, a może coś w tym jest.
tiffi tez mnie to zastanawia z tymi jogurtami. Normalne jogurty mają ważność miesiąc i trzymamy je w lodówce, a dla dzieci 6 miesięcy i temperatura pokojowa :crazy: Dziś Andrzejowi podałam bananowy z bobovity.

Czeka mnie ciężka noc, Andrzej mało zjadł. Teraz śpi, ale nie spokojnie, kręci się i pojękuje.
M oczywiście padł razem z moim kochanym synkiem :-D.

A Andrzejek nie chciał jeść w ogóle czy czegoś konkretnie, bo moja ostatnio ma tak że gorzej je to co daję łyżeczką, może te dziąsła się wtedy urażają, ale butlę obali

reklama
tweenie własnie, ustawa ustawą a szkoły nieprzygotowane na przyjęcie maluchów.

marta 0307 moja tez o 6ej pobudka a o 8ej pierwsza drzemka:-p

mysza to mnie te z tak mama mówiła i ulegała:-D Nina jest bardzo grzeczną dziewczynką:tak:Ja byłam na spacerku mimo że tradycyjnie zaczęła jazdę przy ubieraniu i pobeczała sie po paru minutach spaceru ale byłam twarda , pchałam wózek dalej i padła:-p

To moje dziecię jest jakieś dziwne, no nie znosi spacerów i jazdy autem od urodzenia:eek: Ja już cała w nerwach jak mam wyjść z domu:confused2:

kropa gratki ząbka:tak:

tweenie to nieźle z tym spaniem. Nie myślałam ze tak trudno bobaska pod opiekę znaleźć.

mysza jesteś okropna tak o babci:-D Ale to fakt, moja jak ja odbieram od teściów to pięknie pachnie jakimś męskim zapaszkiem bo dziadek to ja lubi potulić:tak:

eijf dobra teściowa:-D

mysza tez wczas zauważyli wam tą asymetrię swoją drogą, juz by może było po wszystkim. Moja ćwiczy tylko struny głosowe:-D

kasiamaj zdrówka dla maluchów!

marta uwielbiam pierożki:tak:Ale mnie pocieszyłaś synkiem:-D To kochane dzieci dały się mamusi farbnąć;-)

agatka to piękna nocka:tak:Napisz potem jak tam pan Tomek:-p To może teściowa głucha jak pień:-D bierze Cię coś?

mysza mój M dziś pyta przed powrotem do domu czy coś ugotowałam a ja że nie i żeby sobie coś kupił po drodze:-p Bo ja teraz pracuję:-D Powaga, takiego mam lenia że masakra do gotowania a nawet nie samo gotowanie tylko wymyślanie:confused2:

tiffi to gratki fryzurki:-) Fajna cena faktycznie tej książki. Ja mam pierwszy rok ale sprzed 10lat i pewnie co nieco się zmieniło. Ja nie daję żadnych chrupek bo się boję skoro krztusi się grudkami w słoiczku:eek:

agatka ja miałam usg co wizyta czyli co 3 tyg. i nie ma napięcia mięśniowego za to ma problemy ze spaniem więc kto wie czy nie miało to wpływu choć z Emi miałam co 4 tyg. usg i fajnie spała, kij wie:-p

eijf moja też mniejszy apetyt, do południa to chyba z 30 wypiła mm, nie wiem o co chodzi, czyżby zęby?:-D:-D

agatka właśnie bo kupiłam kleik ale nie wiem ile dać żeby przeleciało przez smoka zwykłego , mam smoka do kaszki ale otwór duży a moja nawet od smoka dla 6miesięcznych maluchów się krztusi i jej spływa po brodzie.Ile dajesz że przeleci, tzn. przeleci mleko przez smoka:-D

Do góry