reklama

Lipiec 2010

Karolcia81 ja tez nie mam żadnych objawow, Nic mnie nie boli, czuje sie super, nawet wstaje wczesnie rano bo spac nie moge. Kompletnie zapominam o ciąży bo ona nie daje mi znac. Z pierwszą ciążą bylo zupełnie inaczej.
Tez sie martwie, Bylam juz u gina i widzialam na usg pęcherzyk mam nadzieje ze za dwa ty zobacze juz bijące serduszko

Tez przyłaczam sie do życzeń naszych forumowych mamusiek

reklama
Ostatnie miesiączka 29 września, cykle 26 dniowe...

e...
to wg ksiazkowych obliczen owulacje mialas w 12 dc(tez mialam cykle 26-dniowe;-) a termin wychodzilby 3.07.2010:tak:

ja na basen mialam isc w piatek ..juz stroj zalozylam...ale, ze grzebalam sie, ze hej...patrze a tu 14...a o 15.15 odbieramy mala z przedszkola...wiec czasu mi zabraklo:-D

mnie cos dzis wzdelo:rofl2:takie uczucie jakbym balona polknela:sorry:...

Czesc dziwczyny.
Natucha Sto lat!!!!!!!!!!Sto lat!!!!!!!!!!! Sto lat.......Wszystkiego najlepszego:-)
Jezeli chodzi o termin porodu to ja obydwoje dzieci urodzilam dopiero w 42 tygodniu:szok:W obydwu przypadkach byl to porod indukowany-po podaniu oksytocyny, czego nikomu nie polecam, bo bol jest znacznie wiekszy.W drugim przypadku po11 godz.skonczylo sie na cc bo skorcze byly co minute a rozwarcia odpowiedniego brak:confused2:Raczej bede miala planowe cc, minal dopiero rok od poprzedniego i tak sie zastanawiam kiedy je robia?Rowno w 40 tygodniu, wtedy kiedy wypada termin porodu, troche wczesniej, czy pozniej?Do lekarki ide dopiero w srode,a ciekawi mnie to bardzo.
Ale mnie mdli....Probowalam banana i cherbatnikow, ale nic nie pomaga.Dzis kupie imbir.Zobaczymy, czy skutkuje
Milutkiego dnia dla wszystkich lipcoweczek i fasolek:-)
Milutkiego Wam zycze

Witajcie Dziewczyny! Nie było mnie na forum 2 dni i już tyle nowych stron, nadrobię w wolnej chwili :-)
Mam dylemat odnośnie kawy - nie wyobrażam sobie poranka w pracy bez dużego kubka kawki z dużą ilością mleka :zawstydzona/y: Nie pamiętam co mówił o kawie w ciąży mój poprzedni lekarz, może któraś z Was ma jakieś wiarygodne informacje?
Apropos używek - w sobotę byłam na dużej imprezie, oczywiście nie piłam alkoholu, ale wyobraźcie sobie jakie bajki musiałam wymyślać żeby się "współimprezowiczom" wytłumaczyć ;-)
Miłego tygodnia Wam życzę, za chwilę zaczniecie się tu meldować z USG z pulsującymi serduszkami :-) Ile bym dała, żeby już to widzieć :tak:

PS przypomniało mi się jeszcze jedno - o ciąży dowiedziałam się dopiero kilka dni temu, jeszcze nic nie jest pewne, a ja już zdążyłam pomyśleć o wszystkim, jak to będzie jak się dzidziuś urodzi - od organizacji opieki, przerwy w pracy, przygotowania pokoju, który od zakończenia rok temu budowy domku czeka z takim właśnie przeznaczeniem, przez imiona, wózki... tez tak macie, czy to ja jestem przesadnie nakręcona??? A jak przy tym pomyślę, że to wszystko jeszcze "patykiem na wodzie pisane" to mi się na płacz zbiera :( Normalnie masakra, muszę się chyba skupić bardziej na pracy, bo w ten sposób czas mi mija milion razy wolniej niż normalnie

Ostatnia edycja:
CZeść dziewczynki, ja też miłego dnia życzę! Dnia bez stresu :-)

nawet wstaje wczesnie rano bo spac nie moge. Kompletnie zapominam o ciąży bo ona nie daje mi znac.
Mam tak samo.... dziś czuję się jak z krzyża zdjęta albo królewna po nocy na grochu :szok: Nie dość ze zasnąc nie mogłam to w nocy z boku na bok i na plecy i myśli a to znów na brzuch... :eek: Masakra...
U mnie również objawów brak, ale tak było i w poprzedniej ciąży przez większość pierwszego trymestru. Termin miałam na 12-tego a ur. 13-tego w niedziele! I teraz też termin wychodzi na... 13-tego :szok:

Newfie: tez tak macie, czy to ja jestem przesadnie nakręcona??? A jak przy tym pomyślę, że to wszystko jeszcze "patykiem na wodzie pisane" to mi się na płacz zbiera
To musisz jednak nadrobić lekturę, właśnie przez weekend o tym paplałałysmy... imiona, wątpliwości a i kawa też była na tapecie.... Przeważnie jedna do dwóch kubków dziennie (mi lekarz mówił- jedna dobra, albo dwie słabiutkie- z 1 łyżeczki)

Ostatnia edycja:
Ale chaotyczny ten moj poprzedni post, na dodatek pelno bledow gramatycznych.Przepraszam Was bardzo.Chcialam cos napisac jeszcze przed praca niestety przez pospiech wyszlo srednio :sorry:

I ja sie witam w poniedzialkowy ranek;-)
NATUCHA wszystkiego naj naj najlepszego i samych dobrych wiesci przez kolejne 9 miesiecy:-):-):-)
ja tez dzisiaj jak z krzyza zdjeta zasnac nie moglam obudzilam sie jak moj do pracy wstawal i od tej pory juz nie spie naszczescie mam dzisiaj wolny dzien i okropnego lenia takze moj dzien spedze dzisiaj z laptopem w reku;-)

reklama
Hej babeczki:-)
Natucha sto lat, Niech Twoja ciąża przebiega bezproblemowo;-)
Dziś już trochę lepiej sie czuję, znalazłam w szfie słoik z malinami od mamki i naprawde cherbatka z nimi mi pomaga:tak: Poza tym cytryna i miód.
Kama ja tak jak ty, mój obudził mnie jak szedł do pracy <podał mi herbatkę i banana> a ja laptopa pod pachę i do łóżka;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry