reklama

Lipiec 2010

Hejka

Mammi, ja też nie jestem fanką Zakopanego, za duża komercja'

Rybkabiel, ale masz fajnie, że wiesz, ja się nawet boję pytać gina, bo za duże ryzyko pomyłki, ale mam czuja na chłopaka.

Dzisiaj wyciągam M do Quazi, bo sobie kozaki na wyprzedaży upatrzyłam przecenione z 519 na 119, nieźle, co?

Dzisiaj ogórkową gotuję, a sąsiedzi na kolację nas zaprosili.
Z obowiązkowych zakupów dla malucha to chustę do noszenia taką porządną zakupię na pewno.

Też już czuję pierwsze ruchy, hurrrrrrrraaa

agata

reklama
agatha gratulacje ruc hów maluszka:tak:używałaś takiej chusty albo ktoś znajomy nosił?bo ja mam mieszane uczucia, jakieś mało praktyczne mi się wydaje do zakładania , może nie mam racji. Nosidło sprawdziło mi się bardzo ale jest dla starszych maluszków. Może któraś mami już jej używała?

Widziałyści te wanienki -wiaderka?

louise trochę się martwię, ale na początku lutego mam wizytę u lekarza, a pewnie USG gdzieś w w dalszej części lutego
mammi najważniejsze że wiesz co robić :-) ale rozumiem, że nie mam się czym martwić
kama no właśnie moja koleżanka fajnie powiedziała, jak tak to chcą byś pracowała, ale jakby się coś stało w pracy to by powiedzieli, trzeba było się oszczędzać. Więc serio serio trzeba myśleć o sobie. Ja 5 lat tutaj pracuję zawsze wszystko było na czas, zawsze zrobione na najwyższym poziomie, a jak byłam w ciązy na początku i jeszcze nie mówiłam szefowej, to zadzwoniła do mnie, że mam coś pilnie zrobić, a ja byłamw Krakowie bez laptopa ( w sprawach służbowych) i tłumaczę jej, ze może być trudno, a ona wtedy, że powinnam pracować z zaangażowaniem i w ogóle. Aż normalnie po tej rozmowie się popłakałam, a potem jak się dowiedziała o ciąży to już do tematu nie wróciła, ale widzisz sama jak to jest.
Także podsumowując nie warto....
jedyneczka mój M wynalazł sobie program do grafiki 3 D i planuje nasz dom, ale zabiera mu to tyle czasu, a co do gier to ma Iphona i tam różne gierki, w które ja też gram
malewa no ja przez t przechodziłam w zeszłym tygodniu, nie chciałam brać żadnych medykamentów:, piłam kompot z jagód )pamiętaj sok pomaga, marchwianka jest najlepsza na to 2-3 marchewki mogą być starte gotujesz w wodzie ze 2 szklanki możesz to wypić albo zarobić wegetą i zupkę, albo kleik, i bardzo dużo pić, podobno można smectę, ale ja nie brałam, przeszło po 1,5 dnia, banany też są ok
emih ooo to przepraszam zaomniałam o jedyneczkowej córki czyli wynik 2;1 dla dziewczyn

A u mnie coraz lepiej jesli chodzi o jelitówkę, chyba odeszła, ale nadal słabo się czuję. Mój M ciągle powatarza że mam więcej jeść ale weź tu jedz.A w ogóle wszedł mi jakiś nerwoból (na wysokości serca) i już 5 dni mnie boli, tak strasznie kłuje. Podobno serce nie boli, więc tak myślę, że to nerwoból. echhh

kama a ja ciagle myslalam,ze idziesz do kogos na slub ,a to Twoj wielki dzien bedzie :happy2:Z suknia to jak mowisz lepiej jeszcze poczekac :tak:
Ja bralam slub w 20 tyg. no i jak dla mnie porazka isc do slubu w ciazy :baffled::baffled:
nie moglam nic wypic co by sie wyluzowac na weselu,smierdzialo mi voda od wszystkich :-Dnie potanczylam porzadnie ...jak bym miala wybirac to slub przed albo po ciazy .

jedyneczka ja teraz na lotnisku widzialam babke i mialam dziecko w chuscie ...tez zakupie bo raczej jest to super sprawa ..dzidzia fajnie owinieta bez jakiegos ryzyka ze wypadnie czy co ..

kama a ja ciagle myslalam,ze idziesz do kogos na slub ,a to Twoj wielki dzien bedzie :happy2:Z suknia to jak mowisz lepiej jeszcze poczekac :tak:
Ja bralam slub w 20 tyg. no i jak dla mnie porazka isc do slubu w ciazy :baffled::baffled:
nie moglam nic wypic co by sie wyluzowac na weselu,smierdzialo mi voda od wszystkich :-Dnie potanczylam porzadnie ...jak bym miala wybirac to slub przed albo po ciazy .

jedyneczka ja teraz na lotnisku widzialam babke i mialam dziecko w chuscie ...tez zakupie bo raczej jest to super sprawa ..dzidzia fajnie owinieta bez jakiegos ryzyka ze wypadnie czy co ..

u nas tylko skromny cywilny bo tak sobie zyczylam,tak wiec uroczystosc w urzedzie pozniej obiad i kawka w restauracji a pozniej biba w domu.z tym ze bedzie tylko nasze rodzenstwo,rodzice i dziadkowie.
huczne weselicho odprawimy w 2011
ja tez powiedzialam ze jak mamy teraz brac koscielny i robic taka wielka uroczystosc z ktorej ja i tak niewiele bede miala to ja podziekuje.

u nas tylko skromny cywilny bo tak sobie zyczylam,tak wiec uroczystosc w urzedzie pozniej obiad i kawka w restauracji a pozniej biba w domu.z tym ze bedzie tylko nasze rodzenstwo,rodzice i dziadkowie.
huczne weselicho odprawimy w 2011
ja tez powiedzialam ze jak mamy teraz brac koscielny i robic taka wielka uroczystosc z ktorej ja i tak niewiele bede miala to ja podziekuje.
My tez tylko cywilny bralismy ,a koscielny mieslismy wziasc jak chrzcilismy synka ...no i do dnia dzisiejszego go nie wzielismy :happy2:
Ale czas najwyzszy pomyslec jak juz drugie bajbie sie urodzi o koscielnym:happy2:

Ja tez juz niedlugo zrobie sesyjke z brzuszkiem i moim starszym synkiem ,fajna pamiatka bedzie :happy2:
Twoja corcia tez ciagle caluje brzuszek ?glaszcze go i pyta kiedy dzidzia bedzie ??Bo moj synek od tak podchodzi i caluje moj brzuszek :happy2:Normalnie cudowne uczucie!!! az lezki sie w oku kreca ...
Oj tak... zawsze na dobranoc mocno się przytula, a rano pyta jak się czuje... Rozczula mnie gdy całuje alr też jak pyta czy dzidzi nie jest zimno i czy na pewno w brzuszku jest kocyk?! :cool2:
Wiecie uwielbiam czesanie ale nasze laski to jakieś niedziewczęce są i nie chcą we fryzjera się bawić, no to proponuje im 5zł od warkocza a one nic:wściekła/y:
Mówisz o swojej córeczce, a mojej imienniczce? Moja córa narazie "daje się" tylko musi mieć wpływ na wybór akcesoriów :cool2: ALe żeby z zapałem leciała po szczotkę to nie powiem, choć się nie dziwię- kręcone włoski się "trochę" rozczesuje :baffled:
Ja mam taka fotke jak bylam w 9 misiacu i Izabelcia caluje brzuszek.Do tej pory mnie rozczula:happy2:
Myslalam zeby kupic taki zestaw do robienia odlewu brzuszka,ale to w bardziej zaawansowanej ciazy.Bylaby fajna pamiatka
Ja nie zrobię, bo zajmnie mi za dużo miejsca ha ha ;-) A na pewno nie w ostatnim trymestrzze- chyba że na giga wazon później przerobię :-p;-)
takiej chusty albo ktoś znajomy nosił?bo ja mam mieszane uczucia, jakieś mało praktyczne mi się wydaje do zakładania , może nie mam racji.
Miałam taką i używałam bardzo długo. POnieważ moja córeczka miała "chorobę rączek ;-)" (tj. ciągle na rączkach) spała w niej nawet jak myłam gary :sorry2: czasem udawało mi się tą całą chustę przez głowę zdjąć jak usnęła i położyć jak na hamaku na łóżko. Była wygodna- nie czułam dyskomfortu, ale ja silna baba jestem :cool2:

kama gratuluję decyzji:tak:
My też kościelnego nie mamy:zawstydzona/y:;-)
Teściowie nalegaja,żeby teraz zanim się dzidzia urodzi jeszcze zrobić,ja nie chę.My wstępnie na pażdziernik mamy zaplanowany kościelny+chrzciny:happy2:.Złoszenia w kościele jeszcze nie ma,ale ksiądz powiedział mi,że w ciągu 3 tyg.jak tylko się zdecydujemy wszystko pomoże nam załatwić.Jakiegoś wielkiego wesela tez nie chcę.Takie przyjęcie na 50-60 osób w zupełności nam wystarczy.

emih ja tego odlewu nie mam zamiaru gdzieś na głownym miejscu w domu trzymać.Gdzieś się upchnie,tak żeby nie było widać,a potem dla poomności będzie.Jak będę robić to tak w 7 miesiącu,bo w 9 o brzuch będzie pewnie gigantyczny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O. Agatha- również gratuluję ruszków dzidzi, bo to cudowne uczcuie :tak: Dziś moje dziecie mnie zestrofowało jak na obiad zamiast zjeść mięso to sobie śledzie w śmietanie wrzuciłam i... mnie zemdliło. Już mi tak nie wchodzą rzeczy w occie jak w I trymestrze :baffled: ale na mięso obiadkowe wogóle nie mogłam patrzeć :baffled::baffled::baffled:

Kama, faktycznie nie wiem czy jest sens kupować sukienki wcześniej, bo jeszcze możesz nie mieć wyobrażenia jak będziesz wyglądać... ALe dobrze się rozejrzeć (i to raczej po sklepach), uatrzyć coś sobie, a potem ew 2tyg przed zdecydować się na rozmiar... A propozycje? Może, np:
http://www.pieknamama.pl/3778-Sukienka-Leatitia.htm
http://www.pieknamama.pl/2920-Sukienka-Larissa.htm
http://www.pieknamama.pl/2964-Sukienka-Catherina.htm
http://www.modaciazowa.com/odziez_ciazowa,Sukienka_Romantic,p81.html
i inne :)
http://www.mamadama.pl/odziez-ciazowa/sukienki-ciazowe
Ps. SERDECZNE GRATULACJE :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Mammi, nie mówię żeby z tym odlewem to był zły pomysł, tylko tyle że widziałam taki w rzeczywistości i zajmuje bardzo dużo miejsca (trzeba mieć garaż lub strych ;-)) Suma sumarum ktoś w końcu się o to rozbija i albo psuje albo ze zwichniętą kostką w złości wyrzuca ;-) Myslę że jakaś fajna sesja- nawet pozowana (tylko idealne zdjęcia:cool2:- po co potem dziecku pokazywać jak się mama do słonia upodobniła ;-)), jest świetną pamiątką, a jeszcze ze starszakami, albo naszymi M będzie cudownym wspomnieniem :tak: Tylko faktycznie musiałaby być dla wszystkich przyjemnościa :-D a taka 9 czy 11 latka to pewnie ma inne rzeczy w głowie niż przytulanie się do "czegoś tam" w brzuchu mamy :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry