reklama

Lipiec 2010

Witam od rana

u mnie mala poprawa, ale jeszcze nie jest super.
Jeżeli chodzi o chusty to ja sobie chwale. Co prawda ja miałam taka na jedno ramie i jak mała była juz troche starsza to juz mi bylo ciężko. Ale na początku, do 3 mies byla super, jak wkładalam do niej Nadinke to momentalnie zasypiała, a ja mogłam sobie sprzątać czy spacerować. Bardzo łatwo ją sie zakłada i ściągła nawet z dzieckiem w środku. Jest ona do 13 kg więc można ja długo uzywac, ale trzeba juz miec troche siły.

jeszcze łatwiejsze, im bliżej grudnia, tym ciężej ;-)

To wcale mnie nie cieszy, bo ja w grudniu rodziłam i to w drugiej połowie i było leciutko, to teraz moge nawet nie zauważyc że urodze ;-)( oby tez był lekki)

reklama
To ja dziś pierwsza od rana :-) Cześć...

Własnie moja mała pojechała z M pierwszy raz do przedszkola a ja mam dylerkę jakbym była przed egzaminem maturalnym :baffled: Musze się odstresować, ale jak? jak mdli mnie, a nic do ust z nerwów włożyć nie mogę :confused: To pomyślałam że jak sobie popiszę i was poczytam będzie mi lźej

Nie ma sie co denerwować, wszystko będzie dobrze, przedszkole dla dzieci to frajda.
Moja szfagierka dala do żłobka 1,5 rocznego synka i przez dwa dni byl płacz a później to trzebabylo go siłą z tamtąd zabierać. Na pewno będzie wszytko dobrze :tak:

Malewa, ja własnie miałam taką samą lnianą chustę i sobie chwaliłam, choć nie używałam faktycznie chyba dłużej niż do 4 miesiąca...
A co do przedszkola, ja wiem, że córcia sobie poradzi, ona już chodziła do przedszkola, lubi przedszkole, tylko dłuższą przerwę miałyśmy, przyzwyczaiłam się że jest ciągle blisko i... odcięcie pępowinki boli ;-):szok:

Powiedzcie dziewczyny szczerze, czy to źle, że zastanawiam się nad cesarkskim cięciem? Boje sie proodu anturalnego, a cc wydaje mi się jakieś takie mniej straszne. Tylko proszę o szczere wypowiedzi :) :zawstydzona/y:

emih A pewnie, że boli ja jak mojego bąbelka z babcią jedną albo drugą zostawiam to też tęsknie i o niczym innym nie myśle, a ona to pewnie nawet nie zauważa że mamy nie ma.

Powiedzcie dziewczyny szczerze, czy to źle, że zastanawiam się nad cesarkskim cięciem? Boje sie proodu anturalnego, a cc wydaje mi się jakieś takie mniej straszne. Tylko proszę o szczere wypowiedzi :) :zawstydzona/y:
moje zdanie jest takie, że poród jest czymś naturalnym i ja nie chciałabym miec cesarki, ale czasem strach przed porodem jest tak silny że może wszystko zakłucić więc może lepiej zaoszczędzić cierpienia i mamie i dziecku

Witam:-)

emih przez ten stres niestety każda mamusia chyba musi przejść:-(Pamiętam jak dziś jak moja córcia poszła pierszy raz do przedszkola miała poand 4 latka,bardziej do 5 dobijała.Ona wesoła,zadowolona,:happy2:że będzie wśród dzieci,a ja buczałam:-( po odprowadzeniu jej,a nerwa miałam strasznego przez pierwsze dni.Tak to już niestety ,a może i stety jest,że my przeżywamy bardziej niż dzieciaczki.Daj znać pózniej,jak córci sie podobało w przedszkolu:tak:

perla fajna ta chusta.Chyba kupię taką,bo nie miałam w ogóle,a pisałaś,że najlepsza dla początkujących.A kolki przechodziłam z obydwojgiem,więc pewnie i trzecieo dzieciaczka to nie minie.Przyda się chociażby podczas kolek.Poza tym,przy tak małej różnicy wieku między dziećmi to przyda mi się napewno;-)

R.usałka gratuluę udanego wyjazdu i szczerze pisząc - zazdroszczę bardzo.:zawstydzona/y::tak:

geperty przy Izabelci też używałam nosidełka-byłam zadowolona z niego.,pózniej dałam je koleżance.A jak urodziłam Szymonka to pojawiło się wiele opini,że nosidełko jest szkodliwe i takie tam nagonki więc zrezygnowałam już z zakupu.I pozostały mi tylko moje obolałe ręce;-)

Vanilka no właśnie brzuszek w ciepłe dni...Mnie to trochę przeraża,bo zawsze puchłam pod koniec ciąży,a nie chcę nawet myśleć co będzie przy upałach...
Z drugiej strony chciałabym już ten lipiec,już kurka nie mogę się doczekać dzidziulka,a tu jeszcze pół roku prawie:-(Strasznie się ten czas dłuży...

15 minutowy poród:szok:To chyba cud jakiś musiałby się stać;-)Fajnie by było....Zycie byłoby piękne;-)Nawet cesarka chyba trwa dłużej.Choć ja byłam tak zestresowana,że nawet w przybliżeniu nie potrafię określić ile trwała.:baffled:
Lecę po prezent dla babci.Dziś kończy 80 lat.Dużo...Ale na szczęśćie zdrowie jej w miarę dopisuje i trzyma się dobrze jak na tą 80 tkę.:happy2:;-)

Witam z rana :happy2:

Przebudzilam sie z bolem brzucha i glupim snem :baffled:co ja miewam za sny jak nie koszmary to jakies erotyki :-D

SupciO Ja mialam cc ale dlatego,ze bylam 15 dni po terminie no i cisnienie wysokie...ale bardzo milo wspominam moja cc (pisalam juz kiedys)najgorzej wstac na drugi dzien ale jak maluszek placze to kazda mama daje sobie rade ze wstanie bardzo dobrze bo chce utulic swojego maluszka:happy2:teraz tez nastawiam sie na cc :happy2: kazda kobieta ineczej mysli ,ze po cc cholera wie jak to zle sie czuje...ale po naturalnym tez krocze boli itd...
kilka dziewczyn mialo jeszcze cc wiec napewno Ci napisza jakie mialy odczucia .

emih ojejj wiem co czujesz bo ja mialam podobnie .Wymiotowalam az z nerwow jak to moje dziecko sobie radzi w przedszkolu...Ale zazwyczaj wiadomo rodzic przezywa ,a dziecko zadowolone wychodzi i mowi ,ze jutro wroci :happy2:zdaj nam relacje co corcia mowila czy jej sie podobalo .

perla Do kiedy Kris mial kolki ??cholera tego boje sie najbardziej znowu po raz drugi kolki przechodzic bo chlopaki to kolkowe zazwyczaj :baffled:
Chudta wydaje mi sie bardzo praktyczna wlasnie na kolki wrazie czego no i latem super sprawa czy do samolotu .czytalam wlasnie ,ze tylko do 9 kg .

Wiecie coraz wiecej i czesciej leci mi tej siary:baffled: w nocy nawet sie przebudzilam i mokro czulam ..kurde co ja mam tak wczesnie :baffled::happy2:mleczarnia jestem czy co :-D:-D

reklama
mammi Witaj :happy2:Ja tylko sie modle doslownie zebyt tak nie puchla jak w poprzedniej .Jak slonica bede chodzic:tak:albo w domu siedziec hehe

Moj m powiedzial jakl przylecialam ,ze twarz mi sie zmienila ;/
nos mi sie zrobil jak kartofel :) wiec im wyzej tym juz zaczynam brzydka sie robic -identycznie jak z pierwszej ciazy ;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry