reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

ewelad - wszystko doszło, wielkie dzięki:-) Jak widać mądra z Ciebie babeczka, a nie żadna tępota;-)
louise - uprzejmi ludzie to rzadkość, ale jak widać się zdarzają.:-) Ja przedwczoraj miałam taki przypadek, jak wracałam z w,ózkowych zakupów zatrzymaliśmy się z M na stacji benzynowej na siusiu. Po załatwieniu potrzeby ustawiłam się w kolejce po coś do picia, a tu pierwszy pan mnie wpuścił. Nikt się nie odezwał, ja tylko podziękowałam. Pierwszy raz mi się to zdarzyło.:-) Szkoda tylko, że jak już ktoś ma jakieś wyczucie to jest to mężczyzna, a wydawałoby się, że kobiety powinny to bardziej rozumieć...:sorry:

reklama
tiffi ja się właśnie umówiłam na usg i idę 13 maja, czyli w 33 tygodniu-stwierdzilam, że lepiej później, bo może dzidzia juz przybierze pozycję startową i nie będę się denerwować- o ile to właściwa pozycja będzie:-)

kasik no to fajnie, że doszlo, jakieś śladowe ilości zwojów mózgowych tam jeszcze pzostały widocznie:-), kurczę jak by tak wg planu wszystko poszło, to możemy się spotkać na porodówce:-) a takie oznaki uprzejmości niestety coraz rzadsze są w stosunku do kobiet w ciąży-mnie w tramwaju raz ustapila miejsca starsza pani- nie chciałam, zwłaszcza ze mlode 'karki' siedziały i nic, ale pani się uparła:-D

A ja już po spacerku i wizycie u internisty. Zrobiłam sobie przy okazji EKG i wszystko dobrze. Odebralam wyniki krwi i też jest ok:-)
Co do USG serduszka małej to jeszcze nikt nie dzwonił. Poczekam do popołudnia i sama zadzwonię, ale już z aferką.
Ania pestka dużo zdrowka dla Ciebie:tak:
Aneta jak tam wybory Twojego wózeczka?:happy:
Emih właśnie z tą lekarką jest taki problem,że tylko ona robi to badanie we Wrocku. Nie wiem w jakim szpitalu pracuje, ale tylko w przychodni mają ten sprzęt. A w przychodni szanowna doktorka jest raz w tygodniu...Niby miała być taka rewelka i innowacyjne badanie płodu a wyszło jak zwykle. Mnie to kosztuje więcej nerwów niż to wszystko warte. Mam nadzieję,że kilka dni nic nie zmieni.:crazy:
Atabe czy to nie zatrucie?
Patipaula super ćwiczenie!Jak u nas na SR tego nie będzie, to sama jakiś worek Mkowi zalożę:-)
Gregorka tylko za bardzo się nie wystawiaj na sloneczko, bo to czasem szkodzi na gardlo.

Cześć dziewczyny:)
znowu mi komputer siada.... chyba trzeba bedzie zainwestować w nowy.
Nareszcie się powoli zaczeło rozpogadzać bo wczoraj to pół dnia przespałam.
Ale trzeba się otrzasnąc i ruszyc do sklepu bo lody czekoladowe się kończyły :(

https://www.babyboom.pl/forum/members/tiffi1-67792.htmltiffi1 ja robię usg za tydzień tak w 30 tyg( podobniez sie tak robi) ale i tak cie czeka jedno w 35 tyg wiec zapytaj sie swojej ginekolożki czy tydzień wczesniej to nie jest jakiś problem

A i tez kupiłam łóżeczko tylko teraz ten czas oczekiwania..... myślę ze za tydzień przyjedzie :)

ja znow tylko na chwilke wlazlam zeby wam sie pochwalic ze juz sprawdzilam wyniki badan online i mam hemoglobina 12,6 (min 12), bialko nb, glukoza na czczo za niska a po godzinie 95 (max 140) wiec i tak chyba dosc nisko. nie wiem czy sie cieszyc, czy to nie za nisko. ale czuje sie dobrze i ze mam dobre wyniki wiec pewnie jest to dobra cyferka ta 95 :-) dokoncze sprzatac, zrobie obiados -dzis mam spagetti-juz wyciagnelam ze schowka 2 sloje sosu gotowego, tylko miesko przesmaze i zarcie na 2 dni. a ja ugotuje to was pojde nadrobic

Louise- wspaniale ze wyniki ok :-)
Vanilka- osz TY BABO !!! znowu mnie masakryczny humor dopadnie przez te Twoje tańce o deszcz, które poskutkowały!! A ja tak chciałam słoneczko i pogode:-(

Jedyneczka- udało sie z ginem, znaczy nie mnie, ale eM sie dodzwonił do niego za 1 razem bez problemu:no::no: dziwne:eek: Pewnie ma zapisany moj numer pod nazwa" Nie odbierac pod żadnym pozorem " :laugh2:

Tak wiec ide na wizyte na 17.30 ale znowu ide z eM a tam u ginusia wszystko w korytarzu tak bezczelnie słychać, kazde westchniecie, i oczywiscie wszyscy w poczekalni musza wiedziec ze mam infekcje, ze cos tam ze cos tam! takie to krepujace troche! Potem eM sie smieje ze moze na grzybobranie sie wybierzemy- PALANT NO :-p

ewelad a ja właśnie nie wiem czy robić teraz czy trochę później to USG
mruczka fajnie, że wyniki wyszły dobre, nie ma o jak dobre wieści
tetina mi się wydaje że to już ostatnie USG, tak naprawdę planowo zalecane są trzy w 12 tyg potem to przed 20tyg i ostatnie koło 30 tyg
louise fajnie, że wyniki masz takie dobre - kolejne dobre wieści. A spaghetti chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale póki co truskawki wygrały ;-)
supcio pamiętam jak 10 lat temu byłam u takiej ginki, gdzie na korytarzu wszystko było słychać, wzięłam koleżankę która jak byłam byłam w środku robiła zakłócenia, kaszląc by inni nie słyszeli co mówi. U mnie i tak nie było co tuszować, ale pamiętam jak ta ginka nawrzeszczała na kobietę, że co ona taka zdziwiona, nie wie skąd się dzieci biorą itp. Cały korytarz słyszał, a kobieta wyszła ze łzami w oczach

Ja poszłam na krótki spacer, zanieść zimową kurtałkę do pralni bo wygląda jak tragedia, zrobiłam jakieś zakupy spożywcze, a jak wróciłam to zjadłam nieśmiertelne kluchy z truskawkami (ciekawe czy moje dziecię znienawidzi truskawki po moich wyczynach jedzeniowych). Pogoda super i zastanawiam się, czy gdzieś się jeszcze nie wybrać, ale ja nie lubię tak spacerować bez celu. W sumie można by trochę się wziąć za jakieś drobne porządki chociażby kurze pościerać, ale czy mi się chce...
Do mnie o dziwo też przyszła próbka z lovelli, to znaczy spodziewałam się różnych próbek, a tu lekki zdziwienie.

reklama
Hej dziewczęta;-)

Wróciłam ze szkoły,zjadłam obiadek i nadrobiłam Was:tak:
Ciągle chodzę strasznie przymulona:baffled: Dzisiaj to w ogóle sie kiepsko czuję.Wracając ze szkoły az mi się słabo w autobusie zrobiło:baffled: Może to przez to,że dziś tak ciepło i duszno...
Dziwna ta pogoda u nas.Słoneczka nie ma,niebo całe zachmurzone ale i tak upał.Lepsze to niż deszcz i mróz oczywiście :-)

Widzę,że co raz więcej z nas ma problemy ze spaniem.U mnie zaczęło się nocne wstawanie na siku i wgl strasznie ciężko mi zasnąć:-(

I pytam po raz kolejny bo mi nikt nie odpowiedział(chyba,że ślepa jestem).Co to próbki z loveli?

Ogladalyscie wczoraj YCD ...kto ta Rusin ubiera :baffled:
Ja pierdziele...ktokolwiek kto jest zapewne jest niewidomy :nerd: Te męskie muły Rusin bleee:nerd:

asieńka ja robię w prywatnym laboratorium więc płace i skierowań nie mam nigdy ale jesli masz bezpłatne to na pewno musisz miec skierowanie. No i powiedziała mi laborantka że nie można ot tak sobie robić bez zalecenia lekarza. A czemu chcesz robić znów?Ja też taka przybita ostatnio, normalnie chyba powieki sobie przykleje do czoła:confused2:

Za pierwszym razem wyszło mi trochę za dużo(144,norma 140) i mój gin skierował mnie do poradni cukrzycowej ale na wizytę tam muszę czekać miesiąc :eek: A jestem pewna,że tam zleca mi ponowne wykonanie tej glukozy i wtedy jakby dalej było nie tak to by coś dalej działali.Np daliby mi glukometr i codziennie bym sobie musiała sama sprawdzać cukier.No ale czekanie miesiąc na wizytę mnie raczej nie urządza bo max za dwa tygodnie muszę iść na to szczegółowe usg i powinnam mieć już wyjaśnione wszystko z tą glukozą.Także chcąc wyprzedzić fakty i wyrobić się z tym wszystkim chcę pójść i wcześniej za własną rękę zrobić ponownie ta glukozę...

Asieńka - pewnie że Ci zrobią glukoze bez skierowania!! Ja płaciłam 19 zł za powtórne badanie, myślę ze nie powinno być problemu!
asieńka myśę ze nie powinno być z glukozą problemu,nie masz skierowania to Ci zrobią odpłatnie poprosu

To super!Oby i u mnie tak było:tak: Ja płaciłam nawet jak miałam skierowanie więc wychodzi na to samo;-)

Do góry