wydrussia91
Mamusi Serduszko:*
Konwalianko :-) ok 30dkg pieczarek , 3 woreczki ryżu(ugotowanego),2 cebule,5 ząbków czosnku,2 papryki czerwone,puszka groszku konserwowego,3 szt jakieś kiełbaski, ok 20dkg szynki(jeśli masz jakieś tzw."śmieci w lodówce" np. miesko itd też możesz wrzucić ) koncentrat pomidorowy tak ok3-4 łyżki,sól pieprz i ostra papryka do smaku... i teraz tak: pieczarki z cebulką podsmażyć na koncu dodac posiekany czosnek i chwilke podsmażyć, nastepnie kielbaske szynke i jakies miesko też podsmażasz do miski wrzucasz ryż groszek papryke usmażone pieczarki i kiełbaske z szynka i mieskiem doprawiasz dodajesz koncentrat wymieszac i gotowe !:-) jest na prawdę pyszne!!!
Margeritka zapraszamy:-)!!
Margeritka zapraszamy:-)!!
Ostatnia edycja:

Byliśmy na Broniszach i kupiłam mnóstwo pięknych warzyw oraz jabłka. Mam zamiar pomrozić koper, zrobić leczo i zamrozić (na gotowe obiadki), sos bułgarski do makaronu i włoszczyznę zamrożę. Nie mam czasu gotować przez to latanie do szkół nie mam czasu na długie gotowanie. U nas choroba już chyba ma się ku końcowi - ja już prawie zdrowa, Stasia chyba nie dotknęła (uff...), a Łukaszek jeszcze dużo kaszle, ale jest w dobrej kondycji, więc może we wtorek pójdzie do szkoły. Może w końcu niedługo uda nam się zaszczepić