• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Heeej !witam sie pochrzcinowo ,nasza Nadusia juz od wczoraj jest pelnoprawna chrzescijanka,w miare sprawnie poszlo ,troche nerwow bylo przed i po ,msze przespala zaczela sie wiercic przy chcie a jak polal glowke kasiadz no to juz byl bek ale zaraz przeszlo ,gorzej w domku wrocila do domu i cos w nia wstapilo ze krzyk niedopopanowania ,tak chyba z godzine plakala az myslalam ze ksiadz ja opetal zamiast ochrzcic ale i ja glupia zeby tak myslec:baffled: pewnie taki placz byl dlatego ze zostala wybita ze swojego rytmu dnia ,potem zasnela kolo 22,my z chrzestnymi i tescoiowa posiedzielismy do 11 i sie rozeszli.ide was poczytac :)

reklama
U nas też Marek jest z mateuszem na spacerze - ja zjadłam własnie rosołek i leniu****ę.... przepędzam wirusy....

Alex, koniecznie idź do lekarza, bo neurolożka mi powiedziała, że piąstki w tym wieku nie powinny być zacisnięte i jedym z ćwiczeń jest rozprostowywanie piąstek.... kurcze wkurza mnie to, że nie można zaufać lekarzom.... ja mam szczęście chodzić do psrawdzonych lekarzy, bo moja mama lekarz i wiadomo, że koleżanka koleżance doradzi, który lekarz najlepszy.... ale tak.... moja lekarka nfz-towa wogóle się zdziwiła, że z Mateuszem do neurologa poszłam, a neurolog zalecił rehabilitację.... oczywiście bez tego mogłoby się obejść, ale powiedziała, że rozwój każdej z czynności po kolei ma swój sens - jeżeli będzie miał zaciśnięte piąstki to nie nauczy się łapać, albo później się nauczy, a jak się później nauczy łapać, to później będzie chodzić, a potem mówić.... i nie chodzi o to, żeby dziecko szybko czytać zaczęło, tylko, żeby nie miało potem problemów.... coś to chaotycznie opisałam, ale mam nadzieję, że w miarę zrozumiale....

I, Dziewczyny, wiem, że na bezbożnicę wyjdę, którą zresztą jestem, ale zastanówcie się, czy chodzenie do kościoła z 3-miesiącznym dzieckiem, kiedy wokól panuje pierwszy rzut jesiennych przeziębień jest rozsądne....

O wlasnie, rozmiarowka... Wiecie ze Ewami smigla tak ze z 62 wskoczyla praktycznie od razu w 74 :szok: wszystkie jesienne cieplejsze rzeczy i kombinezoniki ma za male. No i sie budzi.... Glizda godzine az pspala. Uciekam.
no to nieźle podskoczyła. Moj aniołek nosi 68 ale kombinezon kupiłam na 74cm. W sumie przy zakupie miałam dylemat czy kupić śpiworek czy typowy kombinezon. Wybrałam kombinezon bo lepiej dziecko nieść w razie potrzeby.

napisałam posta z dwoma cytatami i tylko jeden cyctat z odp się pojawił po wysłaniu :szok:
napisze wiec jeszcze raz podziekowania dla wszystkich mam za pochlebstwa:-)
odnosnie nocek to u nas też dramatycznie i z każdą nocą jest gorzej, pierwsza przerwa na sen jest ok ale kolejne to dramat-mała ciągle chce przy cycu, jak ją położe obok siebie to co chwile szuka sutka, jak go złapie albo jej podam to pociągnie raz czy dwa i zasypia, jak jej wypadnie znów szuka i tak do rana. Kiedy odłoże ją do łózeczka zaczyna sie koncert. I co ja mam z nią zrobić kiedy ona nie toleruje smoczka?
Anulo, psotko macie dzieci alergiczne- wiec co to znaczy, bo moja starsza córka była alergiczna do 1 roku życia i piła nutramigen a potem bebilon pepti, też miała takie problemy ze skórą i kupkami, straszne kolki i wogóle była niespokojna.

Witam niedzielnie popołudniowo. Moja Milcia dołączyła do urwisów. Cóż czemu ma być wiecznie grzeczna:-D Pobudka o 24 przeciągnęła się do 2 a potem o 4.20 juz poranek powitała. Zasnęła koło 9 i ja z nią. Pospałyśmy do 12 ale z 2 przerwami na jedzenie. :baffled: Jestem teraz w miarę wyspana ale dzien rozbity.
O 4, kiedy wyjrzałam przez okno na dachu pobliskiego liceum był szron. Od razu jakoś zimowo się zrobiło. Przymrozek pozbawił drzew ich pięknych złotych liści. Teraz juz słoneczko przyświeca i wybieramy sie na spacerek. Kurczak zrumieniony czeka w piekarniku bo dopiero jesteśmy po śniadaniu.
Pol dzis ma odwołane zajęcia. Idziemy razem na niedzielny spacerek. W końcu mu wyłuskam wszystkie żale:-D:-D:-D
Alex idz kochana do lekarza i koniecznie to sprawdz. Nie daj sie zbyć. na masaż możesz iść ale wątpię żeby pomógł na takie niepokoje. Ja robię Milci ten co mnie uczyła terapeutka i jakoś ją wkurza a nie uspokaja.
Renusia a więc dołaczyłaś od razu do grupy"nieprzespane nocki"
balkan nie wyjdziesz na bezbożnicę,teraz skupiska ludzi są niebezpieczne dla maluchów, zwłaszcza po szczepieniach. My z Milcią chodzimy w poniedziałki do takiej kaplicy gdzie jest zaledwie kilka osób. mam nadzieję, że Bóg się z tego powodu nie obrazi...
Teśka haha, uśmiałam się. Pewnie to nie wina księdza:-Dale kto wie:-Dważne, zę juz spokój
mailuj może ktoś cię przelicytuję, ja nie moge bo mamy już 3:-D
psotko witaj, ja tez zastanawiam sie nad witaminkami, może nie pozwolą mi wyłysieć.:confused:No i pomyślałam o blogu ale na razie pssssssssssssst:-p
Wydrusia Lilunia piękna
Corin I jak ewunia dziś tez rączkowa?Ja tez miałam nadprodukcję ale sie wyrównało
Dodi ja się właśnie próbuję oduczyć tego siedzenia po nocach bo jak przyjdzie mi wrócić do pracy to będę zasypiac z kółkiem

Wisieńka spadaj mi stąd ale już, na spacer won:-D:-D:-D

Witajcie mamuski kochane i szkrabeczki

Moja kochana Klaudusia obudziła sie wczoraj om 22 jak tatus przyjechał wyczuło dziecko chyba ojca obecnosc
Moja rodzinka poprosiła mnie zebym im upiekła dzisiaj sernika to czemu nie jak tak ładnie prosza, i juz sie studzi
Wydrusiu Pulchna szarlotka - Przepisy kulinarne - Sprawdzone i smaczne to przepios na ta szarlotke jest pyszna , a malutka przesliczny aniołeczek ,
Renatka ale z was wszystkich laski , sliczne dziewuszki
Alex a moze to ten skok rozwojowy , jak nie to koniecznie rusz gdzies po pomoc
Balkan ja jestem wierzaca ale z małym dzieckiem nie chodze do koscioła i nigdy nie chodziłam po co narazac dziecvko na jakies wirusy
Teska to ci ksiadz zamiast diabełka wygonic to go przygnał i maluszek potem strasznie krzyczał
Corin jak tam Ewcia sie dzisiaj sprawuje
Wisienko ja juz dawno po nocach nie siedze na internecie bo by, rana nieprzytomna chodziła a jestem teraz sama bo Misiek na delegacji w pracy to tym bardziej
Mailuj to szybko przerwij licytacje bo po co tyle spiworków , jak tak Krzysiu grzeczniutki dalej
Maqnio ty to naprawde dajesz nam wszystkim przykład niewyspanej a pełnej zycia mamuski , ja bym dawno na pysk padła
Psotka ale ja i tak ciekawa jestem fryzurki , jak tam synus dalej grzeczniutki jak Klaudusia

Brygida moja czuje sie dobrze , ma niesamowity apetyt na wszystko dosłownie , chorubsko dawno poszło w niepamiec i stres z powodu jej chłopaka minoł nie daje znaku o sobie od ostatniej jazdy w domu , zreszta zmienilismy jej nr i jest spokojniejsza i ona i my

Marzenko dziękuję! :-) już sobie zapisałam :-) a ja powróciłam po Kosciołku spacerku oraz obiadku :-) dzisiaj robiłam ryż po kubańsku:-) pychota robot :-) mąż poleciał na mecz a my znów same... może rodzice moi dziś wlecą więc czekam :-) a oto moje danie :-)

witam się popołudniowo..

my już po obiadku i po spacerku, właściwie to Paweł poszedł z małym a ja na zakupy, później dołączylam do moich chłopaków.. kurcze, byłam w aptece i mówię, ze na kaszel syrop potrzebuję, że karmię piersią - aptekarz dam mi jakiś, patrze w domu, a tam jak byk napisane: w czasie ciaży i laktacji nie wolno i bądź tu mądry...

wydrusia, przepis prosze:-D wygląda cudnie
czy któraś z Was stosuje kuleczki oscillococcinum u maluszka?

Wydrusiu chyba sie na ten ryż wprosze:sorry2:
A tak w ogóle to dzien dobry kochane my juz po 2 ,5 godzinnym spacerku mała jak zasnęla to jak kamień od 13 spi :nerd: nadal w kombinezonie boje sie ją ruszyć,niech się wyspi.Pogoda piękna oby tak dalej.

konwalianka ja stosuje homeopatię ale akurat tych nie uzywaliśmy.

reklama
Zaraz bede was czytac, Ewa dzis walczy jak lwica. Nadal chce byc na rekach, a samodzielne zasypianie odeszlo w zapomnienie :-(
Malo tego domaga sie caly czas zeby jej poswiecac cala swoja uwage (wczesniej wystarczylo ze byla ze mna np w kuchni, ona sie bawila a ja gotowalam) teraz oczekuje ze bede sie z nia caly czas bawic i do niej gadac. Ciezkie dni przed nami chyba

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry