reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Ja w końcu wykorzystam Thermomix bo w nim można robić wszystkie dziecięce przetwory. Pamiętam jak moja siostra u mnie była to sama sobie porobiła full słoiczków . Gotowce są fajne ale tylko na wyjazdach. Normalnie to ani to smaczne, ani zdrowe tylko cholernie drogie

reklama
Hej babeczki!

Z karmieniem piersia, to jest milion teorii...:baffled: Niekoniecznie dieta musi byc tak bardzo restrykcyjna. Ja trzymalam sie diety baaaaaardzo, a nawet bardziej.;-) A mimo to moj maly mial kolki do 3,5 mies., wiec reguly nie ma. A trzymanie sie diety bywa bardzo stresujace, bywalo, ze juz nie wiedzialam co wolno, a czego nie i jadlam np. chlebek razowy maczany w oliwie z oliwek, a do gotowanego miesa i burakow wstret mam do dzis.;-)Wyspiarze zalecaja diete, jaka stosowalo sie w ciazy, bo niby maluch jest przyzwyczajony do tych smakow, ale nie wyobrazam sobie, zeby moje kochane warzywa w sosie sweet chilli z frytkami pozostaly bez echa w brzuszku noworodka.:-D Plus przestrzegania diety jest taki, ze sie szybko chudnie. Na moim przykladzie - zeszlam 10 kg z wagi przedciazowej i w sumie 23 z wagi przedporodowej w 6 mies... A tyle w sumie karmilam.;-) Jedna bedzie jadla kapuste i bedzie ok, a druga bedzie musiala zrezygnowac nawet z nabialu. Reguly nie ma. Ale karmic warto! Poczatki bywaja rozne, ale jak maluch zalapie o co chodzi i mamusia nauczy sie prawdilowo przystawiac, to juz bajka.:tak: Moj Adas np. gdy byl juz najedzony, to puszczal cycusia i sie usmiechal, niezapomniane.:-) Ech juz nie moge sie doczekac!:-)

emkamek no tak,ale np ja bym bała się zjeśc paprykę czy grzyby w sezonie ...:baffled: bo dla mnie to ciężkostrawne jest a co dopiero dla takiej dzidzi ?? :szok: może i za ostrozna jestem ale ja wolę dmuchac na zimne

Dzień dobry:)

Nic, ani nikt mi się dzisiaj nie śnił, siusiu nie byłam ani razu (!) ;) SZOK;)

Te przeciery to, tak jak Sis mówisz, super sprawa na jakiś wyjazd, ale tylko na wyjazd.

Corin, fajna ta huśtawka:) Mój Marcin na 100% by nie pozwolił nic wiercić we framugach;)

Witam mamusie.
Ja córcię karmiłam 20 miesięcy. Jak miałam na coś ochotę (truskawki, poziomki itp) to po prostu zjadałam niewielką ilość żeby sprawdzic czy jej to nie uczula. Może nie byl to najmadrzejszy sposob ale w koncu wiekszosc produktow na ktora mialam ochote jadlam

Psotka faceci się zmianiają jak dzidzię zobaczą to i w ścianach zrobią dziurę. Jeżeli chodzi o karmienie piersią to wyjdzie w praniu. Bo dzieci są inne, ich tolerancja jest rózne. Już ubolewałam nad tym, że w czasie porodu wraz z dzieckiem nie rodzi się jego instrukcja obsługi ;-) Dlatego dzień po dniu będziemy się poznawać, czasem popełnimy błędy, czasem dzidzia truskawki nie zauważy nawe;-) Nie ma się co martwić na zapas. Ja gdzieś ciepnęłam telefon i nie mogę znaleść:szok:

Teraz postanowilam karmic mieszanie tzn i butla i cycus.
Przedtem wydawalo mi sie ze coreczka jest wiecznie nienajedzona. Pierwsze miesiace to caly czas na cycu wisialq

psotka sis :*:* no to dobrze ,że nic Ci się nie sniło,u mnie mam dziury po lokatorach poprzednich bo całych futryn nie wyrywaliśmy więc jak coś mam z głowy kłopot hihihi
emkamek w sumie gotowane mięsko złe nie jest :-D mój Tomek się cieszy,bo mówi,że teraz tyje ze mną to i chudł będzie ze mną,bo on nie chce żebym mu osobno gotowała później hihi same +
mailuj no racja jedna rzecz może i nie zaszkodzi,ale 2kg sliwek hahaha może
NiLmoże mała lubiła Twoje cycusie i wisiała tak sobie i bawiła się hihi

reklama
aaaaaaaaaaaa, przypomnial mi sie sen dzisiejszy :-D
Zasnęłam nakręcona ta wizytą co mam za 2 tygodnie i w zwiazku z tym całą noc robilam print screeny z filmiku, żeby wam pokazać dzidziolka :-D
I na badaniu wyszlo że będzie córcia (we snie) no i teraz zachodzę w głowę czy odebrać to jako odwrotność rzeczywistosci czy nie, hahahaha

Do góry