reklama
Marzena197235
Fanka BB :)
Witajcie mamuski macie fajny temat na tapecie PORÓD I KARMIENIE , ja osobiscie mimo ze mam 2 córki boje sie jednego i drugiego czy podołam bardzo bym chciała karmic maluszka ale czy mi to wyjdzie to nie wiem , bo to podstawa od poczatku dobrze przyłozyc dziecko do piersi jesli sie je dostanie oczywiscie w moim przypadku dzieci mi nie donosili do karmienia sami karmili z butelki i potem był wielki problem zeby ciagły piers . Teraz juz nie popuszcze zaraz po porodzie musza mi dac dziecko bez zadnych ogródek do karmienia
Corin
Mama Trójki :)
Marzena, nie martw się, teraz jest zupełnie inaczej. Teraz w szpitalach wręcz jest nacisk by kobiety karmiły, a przede wszystkim maluszek jest z toba caly czas po porodzie 24godz/dobe
Marzena197235
corin wtedy tez dzieci były z matkami tylko w momencie kiedy ja rodziłam brakło miejsc dla nas mamusiek i dzieci bo my na korytarzu lezałysmy i nam tam dzieci nie donosili nawet do karmienia a co mowa o tym zeby dziecko było koło mnie , teraz mamy inny juz szpital to mam nadzieje ze bedzie juz lepiej w tej kwesti
Corin
Myslalam, Marzenko, że 19 lat temu zalapałaś sie jeszcze na etap gdzie dzieciaczki były na osobnej sali. Jak rodziłam to dzieciaki byly w takich akwariach na kółkach, hahahaha i stalo to przy łózku każdej swieżo upieczonej mamy :-) Dzieciaczek mógł sobie w tym spać, albo można bylo sobie go zabrać do łóżka :-)
Marzena197235
wtedy co ja rodziłam tez juz dzieci lezały niby koło mamusiek bo brakowało łozeczek za duzo nas wtedy rodziło na raz a siostry miały to w nosie po co matkom przynosic dzieci do karmienia , leki na laktacje dostawałysmy z piersi sie lało strugami ale nie mogły maluszki nam tego wyciagnac
dostałam dziecko na ostatni dzien przed wyjsciem myslałam ze mi odgryzie cycka przez cały dzien przykładałam do piersi a malutka płakała sobie ja sobie w koncu sie wku... poszłam do nich zeby mi dali mleko dla dziecka bo mała juz cały dzien płacze ja nie mam siły , to nacisła mi na piers i powiedziała ze mam mleko i mam karmic , z****łam je porzadnie ze jak nie dostane mleka to dzwonie do meza ze ma mi przywiesc ugotowane w butelce , za 5 min przyniosła mi byłam w szoku dziura wielka dziecko raz dwa wypiło i zaraz spało a ja mogłam sie meczyc i tak spełzła moja kariera na karmieniu piersia , co potm działo sie z moimi piersiami to straszne , wysoka goraczka piersi nabrzmiałe mleko sie zwazytło musiałam miec nacinane kanaliki koszmar , tak ze dostac dziecko za raz po porodzie do karmienia to podstawa i tego sie znowu najbardziej boje
dostałam dziecko na ostatni dzien przed wyjsciem myslałam ze mi odgryzie cycka przez cały dzien przykładałam do piersi a malutka płakała sobie ja sobie w koncu sie wku... poszłam do nich zeby mi dali mleko dla dziecka bo mała juz cały dzien płacze ja nie mam siły , to nacisła mi na piers i powiedziała ze mam mleko i mam karmic , z****łam je porzadnie ze jak nie dostane mleka to dzwonie do meza ze ma mi przywiesc ugotowane w butelce , za 5 min przyniosła mi byłam w szoku dziura wielka dziecko raz dwa wypiło i zaraz spało a ja mogłam sie meczyc i tak spełzła moja kariera na karmieniu piersia , co potm działo sie z moimi piersiami to straszne , wysoka goraczka piersi nabrzmiałe mleko sie zwazytło musiałam miec nacinane kanaliki koszmar , tak ze dostac dziecko za raz po porodzie do karmienia to podstawa i tego sie znowu najbardziej boje
Corin
też się boję zastoju. W pierwszej ciązy mialam tą wątpliwą przyjemność doświadczyć tego
Wszędzie bylo napisane, żeby nie odciągać pokarmu, bo jak sie odciąga to piersi produkują więcej niz dziecko jest w stanie wypić. No i głupia nie odciągała, a miałam tyle pokarmu że z piersi zrobiły mi się kamienie. Na szczęście u mnie skończyło się megabolesnymi masażami, ściaganiem i okładami. Ale tez maż wzywał w nocy pogotowie, bo tydzien po cesarce a ja w nocy dostałam z tego ponad 40 stopni goraczki. Wiecie, że lekarz który przyjecal wtedy do nas, opierdzilił nas że wzywamy pogotowie do gorączki???? 
Dopiero mąż go uświadomil że jestem po cc i ta gorączka to z różnych powodów może być i lekarz zjechal z tonu.

Dopiero mąż go uświadomil że jestem po cc i ta gorączka to z różnych powodów może być i lekarz zjechal z tonu.
Corin genialny ten skoczek, to jest rrewelacyjna inwestycja, o niebo lepsza niz chodzik
ja pamietam do tej pory, ze jak bylam mala to mieszkalismy w bloku i w przedpokoju w suficie mielismy zawieszona hustawke
superancka sprawa bo dziecko ci sie zajmie husianiem lub siupaniem a ty sobie robisz swoje rzeczy 
co do karmienia piersia, dobrze ze zmienilas zdanie. Ja jestem za chociaz jest to moja pierwsza ciaza i moze nie wiem co mnie czeka. Mimo wszytsko przetrwamy najciezsze chwile (jesli takowe sie pojawia) bedziemy sie jak zwykle doradzac na BB
i wszytsko bedzie cacy :-)
jesli chodzi o zakazy podczas karmienia piersia to mam super przyklad nieodpowiedniej diety u siostry D. Nie da sobie przegadac ze to co je jest wazne bo maly calymi dniami i nocami ma takie bole brzuszka, strzela bakami na wszystkie strony, prezy sie, budzi sie co sekunde, a ona je wszystko smazone, czeresnie, truskawy, czekolade (bo wiem ze tez podobno sie powinno ograniczyc slodycze) i narzeka ze maly sie meczy. To jest cos czego nie rozumie :/
Corin z tym pogotowiem to sa cyrki, ja ok 13,14 lat mialam zapalenie pluca prawego, kaslalam tak ze do wymiotow, mama wezwala podotowie, lekarz sobie przyszedl, poogladal pokoj (tak pokoj! bo mamy kolejcke wineli) pozniej laskawie przylozyl stetoskop do plecow i powiedzial ze jestem przeziebiona. Na drugi dzien poszlam do lekarza i .... zapalenie pluca!! takze widzisz, rozne sa typy kuzwa~~
ja pamietam do tej pory, ze jak bylam mala to mieszkalismy w bloku i w przedpokoju w suficie mielismy zawieszona hustawke
superancka sprawa bo dziecko ci sie zajmie husianiem lub siupaniem a ty sobie robisz swoje rzeczy 
co do karmienia piersia, dobrze ze zmienilas zdanie. Ja jestem za chociaz jest to moja pierwsza ciaza i moze nie wiem co mnie czeka. Mimo wszytsko przetrwamy najciezsze chwile (jesli takowe sie pojawia) bedziemy sie jak zwykle doradzac na BB
i wszytsko bedzie cacy :-)jesli chodzi o zakazy podczas karmienia piersia to mam super przyklad nieodpowiedniej diety u siostry D. Nie da sobie przegadac ze to co je jest wazne bo maly calymi dniami i nocami ma takie bole brzuszka, strzela bakami na wszystkie strony, prezy sie, budzi sie co sekunde, a ona je wszystko smazone, czeresnie, truskawy, czekolade (bo wiem ze tez podobno sie powinno ograniczyc slodycze) i narzeka ze maly sie meczy. To jest cos czego nie rozumie :/
Corin z tym pogotowiem to sa cyrki, ja ok 13,14 lat mialam zapalenie pluca prawego, kaslalam tak ze do wymiotow, mama wezwala podotowie, lekarz sobie przyszedl, poogladal pokoj (tak pokoj! bo mamy kolejcke wineli) pozniej laskawie przylozyl stetoskop do plecow i powiedzial ze jestem przeziebiona. Na drugi dzien poszlam do lekarza i .... zapalenie pluca!! takze widzisz, rozne sa typy kuzwa~~
Ostatnia edycja:
reklama
Marzena197235
u nas nie ma na szczescie z tym problemu ja wołałam pogotowie do siebie jak miałam wysoka goraczke przy anginie to przyjechał bez problemu ale stracha miałam bo to nie wiadomo co moze sie stac jak jest na noc wysoka temperatura i nie ma czym jej zbic , dostałam porzadny zastrzyk i lekarz powiedział ze najlepsze na zbicie wysokiej goraczki jest pyralgina a ja głupia uzywałam polopiryny s no cóz człowek sie uczy na błedach , zeby sie takie historie nie powtarzały