reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam się i ja:) Mała zjadła o 6:20 i śpi dalej, ale ja jakoś wolę wstać i zjeść spokojnie śniadanko wcześniej i po karmieniu kolejnym małej na spacerek:)
Wisienka no niecałe 200g to też tak na granicy normy widzę... U nas w ostatni tydzień 25g a w 2 tygodnie to 135g więc masakra... No nic ale mam nadzieję, że to nie jakiś problem w dzieciaczkach tylko tak jak Alex pisała po prostu taki typ... Chociaż u mnie samym małym centylem lekarz się nie przejmuje tylko tym, że dziecko w tej skali spada bo była prawie w 25, a teraz jest już poniżej 10. No ale tak łatwo na mm się nie dam przestawić. Szczególnie, że z tego co piszesz, to u ciebie Mila nie dużo je, a mojej jak ostatnio podałam butle z moim mlekiem to wypiła 70 ml a potem jeszcze przez 40 minut z obu piersi piła... Jak na razie trzmam się wersji, że taka uroda Wiktorii i zobaczymy co następnym razem lekarz powie...
A jeżeli chodzi o sadzanie to ja też tak na półleżąco w leżaczku lub u mnie na kolanach ale jak ja już tak prawie na lężąco siedzę. A jak na razie tylko ze 2 razy po kilka sekund siedziała w pionie ale to sama się podciągnęła trzymając moje ręce (ona moje, nie ja jej). Ale nie ważne czy to na leżaczku czy u mnie na kolanach to głowa ciągnie do siedzenia non stop...

Cześć Dziewczyny!

Mailuj, Mateusz też wykazuje objawy naprawy - w nocy znowu obudził się 2 razy - czekam na powrót 1 pobudnki w nocy...

Psota, super, że u neurologa wszystko w porządku, a to mogę Ci przybić piątkę, co prawda głowa mnie nie boli, ale zanimówiłam i dostałam okresu....:( błe... :(

Cześć wszystkim ! Widzę, że nie tylko mój Antoś próbuje siadać. Czasami jak go karmię, to zgina się w pół :-D. A teraz od godziny leży w leżaczku i awanturuje się :-D. Najlepszą dla niego zabawą jest ciąganie balona wypełnionego helem, który na wstążeczce ma przyczepiony do nóżki. :-) Mówię Wam, rewelka. Ja następne szczepienia mam 5 listopada, wtedy okaże się ile mały przybrał. Mimo, że jest na butelce, to nie je tyle, ile podają tabele. Powinien jeść 5 posiłków po 180 ml a je 5 po 150, do tego 100 ml soczku i pół słoiczka zupki. I nie wygląda na chucherko :-D.
A co do siatek centylowych -moja córka jak była mała, nie mieściła się w żadnej. Była za wysoka i za ciężka. Każdy lekarz kazał ją odchudzać. Ok. 2 lat temu weszła w okres dojrzewania i wygląda jak anorektyczka. Lekarz jak ją zobaczył, to powiedział, że to niemożliwe, że to nie to samo dziecko :-D. A je tyle samo co wcześniej :tak:. Więc nie ma reguły.
Chyba powinnam się wziąć za generalne sprzątanie, bo za miesiąc do pracy !!!

Hej Mamusie i Dzidziusie! :-) My dziś do 8 pospałyśmy... Lili obudziła się o 2.30 wypiła migiem mleczko i poszła dalej śpiuchnać o 6 się obudziła ale dałam jej smoczka i spała :-)a co do siadania to moja też już leżeć nie chce :-)tak jak Corin podnosze jej delikatnie oparcie na troszke we wózku i sobie ogląda świat :-)
Sis :*** wielkie buziolki dla Was za to że jesteście z Rózią!:-)
Alex wszystkiego dobrego Kochana :-) sto lat! :-)
Wisieńko no właśnie oby kurcze :-(
Co do kupek to moja robi zielone ale papki takie wiec lekarka wczoraj powiedziała że to reakcja po bebilonie może być więc mam się nie martwić... kurde tylko nie wiem co teraz :crazy: wprowadze jej coś a nie wiem czy jej cos bedzie czy nie bo kupki i tak zielone... jeśli dziecku coś nie służy to kupką się objawia prawda??

Konwalianka Corin Mailuj Basieniak Balkan Psocia Teśka i reszt mamusiek witam Was serdecznie :-)

Ostatnia edycja:
Skaowal mi sie post wrrr...dolanczam dziewczyny i moja Corcie do grona"zepsutych dzieci" normalnie inne dziecko ,marudzenie niesamowite i tylko rece oczywiscie bawic sie niechce a wieczorem placz czy to nieprzegiecie byloby zwalic to na skok hmm?mam nadzieje ze szybko to minie jesli to skok to ile to czsu mogloby trwac?mialam cos naopisac ale zapomnialam ,Maqnio trzymam kciczki za wizyte ,wszystkim chorujacym mamusiom i dzieciaczkom duuzo zdrowka,pozdrwwiam i zycze milego dnia:konwalianko,maqnio,psotko,wydrusiu,balkan,mailuj ,wisienko ,marzenko ,miczko alex,basieniak ,ania,malami ,dodi,gocha,setinka i cala reszte lipcowek!!!!ucalowanka

Witam,
My nie spimy od 6 bo wtedy maly budzi sie 3 raz na jedzenie. Zaraz czas na kolejne i uwaga MAMY JUZ ZABKA:-Da dokladnie prawa dolna jedynke;-)
Gocha moj je 6 raz po jakies 160-170ml zobaczymy jak bedzie gdy zacznie cos jesc;-)
Balkan wspolczuje okresu, ja juz ponad mies na butelce i nie mialam:-p
Wydrusia u nas tez po bebilonie pepti zielone:tak:
Basieniak moze nie ma co sie martwic dzieciaczki raz rosnal szybciej raz wolniej, moj po ur mial 3500 a gdy mial 6 dni 3750 a po ponad mies tylko 4200 teraz ruszyl i ma 6500:tak:

nie nadążam za wami ekspresówki!!! zaraz doczytam a szybko napisze co u nas bo jak mała sie obudzi to juz tego nie zrobie. Wczoraj zaliczylismy pediatre bo Gabrysia ma katarek i chciałam sprawdzić czy jest osłuchowo czysta czy nie. Na szczescie jest czysta. Waga 7 kg. Myślałam ze moje dziecko zaczeło zabkować bo marudzi, slini się i wszystko pcha do buźki. Ale lekarka zaprzeczyła, z dziąsełkami nic sie nie dzieje a to ze slinotok sie pojawił to efekt dojrzewania slinianek. Pchanie wszystkiego do buzi jest efektem podraźnienia buzi śliną w której są enzymy potrzebne do jedzenia.
Nadal karmie piersią choc kupiłam mleko zastępcze. Jakoś nie umiem sie przemóc by ją przestawić ale z uporem bede ją uczyła smoczka bo zwariuje niedługo od cycolenia dla zabawy.
Zamówiłam już dla małej kombinezon o taki KOMBINEZON DISNEY - 6-9mies różowy NOWY!!! (1864236696) - Aukcje internetowe Allegro i czekam aż przyjdzie bo pogoda nie rozpieszcza a niebawem moze sie załamać. Póki co trzeba korzystac ze słoneczka.
A wasze dzieci na spacerach śpią czy nie?

reklama
Cholerka, wyrzuciło mnie.
Konwalianka -
ja niestety jestem pracocholikiem, do tego mam kredyt na dom :tak: więc sama rozumiesz. A że mam dobrą pracę, którą bardzo lubię... Antoś nie będzie pokrzywdzony. Może nawet będzie mu lepiej niż ze mną. Wiesz jak to jest, jak siedzisz w domu, to chciałabyś jeszcze ugotować, uprać, posprzątać. A mój ojciec, który będzie się nim zajmował poświęci mu cały czas. Zresztą ćwiczymy to już od jakiegoś czasu :-) i dziecko jest szczęśliwe.
Balkan - ja właśnie jestem po drugim @ :-(. Tym razem była tragedia - mogłabym być dawcą krwi, gdyby ktoś opracował odpowiednią metodę ;-) .
Wydrusia -
mój po Bebilonie na kolki i zaparcia robił żółte kupki. Ale wczoraj była zielona - to chyba konsekwencja zupki :-D.
Anulka - ja się nie martwię, każde maleństwo je po swojemu :-D.
Mailuj - mój Antoś też przez ostatnie dni był nieznośny. Ale u mnie to chyba skok i to chyba ten najjjjjdłuższy :szok:. Teraz jest już w miarę ok. Żeby jeszcze nie wtulał buzi w nocy w materac :-D.

Do góry