reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej Kochane! Widzę że dużo mamusiek do nas dołączyło :-) Wisieńko ja moją też już karmilam łyżeczką i bardzo jej sie podobało... Aż za bardzo:-) jutro wprowadzam marcheweczke :-) Psocinka zdrowka dla Was Aniołeczki Moje! Magia nie wyobrażam sobie nie smarować chlebka masełkiem:-) Marzenko dla córki dużo zdrówka i odpoczynku :-) a dla Ciebie wielkie gratulacje Kochana :-)Sis :** mocno trzymam kciuki!! :-)będzie dobrze :-) Wszystkim mamusiom które już grzeją dupcie we wyreczkach spokojnej nocki życzę :-) moja Gwiazda śpi już dobrą godzinke :-) nauczyła się spać (w dzień i w nocy) w łóżeczku :-)Wisieńko &&&&&&&&& za włoski :-) ja jutro zmieniam kolorek :-)

Maqnio jeszcze raz za jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wisienko no tak, masz rację, też bym się zmartwiła. Ale bardzo dobrze, że dałaś jej kaszkę łyżeczką. Jak nie szkodzi to każdy sposób napełniania brzuszka jest dobry:-D Pamiętam, że Łukaszek był bardzo cyckowy (jak Staś), ale jak już miał 12 miesięcy, to chciałam go na butlę przestawić. No i nic z tego:szok:. Jadł łyżeczką gęstą kaszkę. Nigdy nie przekonał się do butli. Może Mila będzie szybciej te stałe pokarmy jadła? A ona nie ma refluksu? &&&&&&&&&&&&&&& za włosy.
Wydrusia też uwielbiam z masłem, ale jak patrzę później na te biedne rączki moich synków, to mi się masła zupełnie odechciewa:sorry: Jaka słodka Lilunia!!!!!

Ostatnia edycja:
Magia siedzę z farba na głowie:szok: Własnie, ze nie ma juz nawet prawie nie ulewa a jesli to tylko trochę a nie takie hlusty jak kiedyś. No chyba, ze próbuje siadac po jedzeniu to sie zdarza. Ale ponoc to zwykłe ulewanie u niej a nie refluks. Chociaz ja myślałam, ze ma refluks jak była ta asymetria.
Wydrusiu a na jaki zmieniasz?

A ja padnięta jestem, bo Staś nie mógł zasnąć i płakał, płakał, płakał. Nawet na rękach. Zasnął przed 21. Jak na niego to bardzo późno.
Wisienko
w każdym razie te stałe pokarmy na refluks są dobre właśnie. A jak jest głodna to co? Masz ją głodzić, żeby jadła z butli? Też bym dała kaszkę.

ufff, doczytalam ale kompletnie nie pamietam co chciałam wam odpisac

My dziś byłyśmy u ortopedy, wszystko ok ale skierowanie na usg dał, na 2 listopada na 20.00!! kurcze mają te terminy...

mała po antybiotyku dobrze, nie marudzi za bardzo:) jeszcze 3 dni i koniec brania:)

Witam nowe mamuśki!

maqnio, nie miałam dwa dni kompa i nie mogłam przeczytac co u was.. i ciagle myslalam o tobie:) trzymam kciuki za jutro, bedzie dobrze, na pewno!

moja niunia zyskała nowa umiejętnośc od wczoraj.... tak ciumka sobie glośno języczek jak smoczek...i aż warga górna jej sie wsysa... śmiesznie to wygląda:):)

Ostatnia edycja:

Wisieńko
"palona kawa" joanny :-) A Ty Wisieńko?:-)
Hej Dodiś!! :-) super że wszystko ok :-) kurde te godziny to mają dla tych dzieciaczków...:crazy: zdrówka dla Niuni :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :*

Maqnio jesli Rozinka sie sama podnosi to moze kladz ja na jakims podwyzszeniu zeby mogla sie rozgladac. Najwidoczniej jest jej tak wygodnie i juz nie lubi byc tylko na plaskim. Przeciez jest juz duza dziewczynka :-)
maqnio zycze wytrwalosci przy rehabilitacji Rozyczki, trzymamy kciuki, na pewno szybko sie ,,naprawi,, :*

Corin dawaj to foto Ewuni w misiowej czapie :-D tylko wypusc jej grzywe na wierzch :-D

Wisienko jeszcze sie wroce do sadzania dzieci. Nie rozumiem czemu niektorzy dziadkowie nie szanuja naszych decyzji czy zdania. Ja nie mowie ze dziecko ma lezec na plasko do momentu, gdy samo zaczyna siadac. Ja swoja tez klade na podwyzszeniach bo na plasko nie lubi, ale bez przesady. Mala nawet nie utrzymuje glowy jak ja podnosze za raczki delikatnie, a tesciowa juz ja kurde mac na prosto sadza, a glowka jej sie chwiala na wszystkie strony. Grrrrrrrr...... spie*przy malej kreglosup za mlodu, ale to nic bo umie siedziec :confused2:

Anula gratki dla malenstwa za pierwszego zabka. Niesamowite jak szybko wyrosl :szok: w 3. miesiacu :szok:

u nas mala albo ma skok rozwojowy i troszke marudzi (choc nie narzekam bo i tak jest aniolkiem w porownaniu do swojego 8.miesiecznego kuzynka) albo ma cos z brzuszkiem bo sie tez duzo prezy i puszcza baczkki :-(

a wlasnie mialam was pytac. jak przejezdzacie reka po klatce piersiowej dziecka (nagiej) to ja tak wypina do gory? bo nie wiem czy to jest normalne czy nie. Gdy smaruje mala balsamem po klatce to tak sie wygina jakby mostek chciala zrobic bez uzycia rak :eek: na poczatku sie smialam z tego ale teraz sie zastanawiam czy wszytskie dzieci tak maja czy tylko moja mala.

Magia, Wisienka a moja mala dzisiaj jadla tez lyzeczka serek danio uwielbia go juz kilka razy jej dawalam i po kapaniu tez mleczka nie chciala nie zmuszalam jej bedzia glodna to sie obudzi , i w dalszym ciagu to anioleczek grzeczniutki , kochana jest smiala sie do mamusi dzisiaj w glos ale wspanialy widok
Maqnio mocno trzymam za was kciuki
Witam nowe mamuski

reszte mamusiek pozdrawiam

reklama
Wisienko ale pisalas ze przybiera w granicach normy, moze taka jej uroda. Zobacz na przykladzie Nicole i synka mojej siostry. Nico jak miala 2 miesiace wygladala jak klucha, zwalki na nozkach i raczkach, a na buzi pulpety. A jej maly? 3 listopada bedzie mial 3 miesiace i nozki jak od malego kurczaka,raczki chudziutkie tylko na buzce sie tylko delikatnie zaokraglil a na wadze przybiera prawidlowo.
A co do jedzenia z butelki... moze jej butelka nie pasuje. Probowalas z innej ja karmic? ja mam z Dr.Brown'sa, taka z rurka w srodku -antykolkowa. Sama nie wiem... a moze jej mleko nie smakuje, probowalas zmienic?

Do góry