reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Hej slonca :-)

Marzenko serki juz dajesz? Hmm. Co do danona mam swoje zdanie (nienajlepsze) i terroryzuje nim moja rodzine, tzn u nas nikt danona ńie jadl jeszcze w zyciu, a ta firma ma zakaz wstepu do naszego domu ;-)

Emka, wrzuce jutro, bo dzis juz mi sie nie chce ;-)

Ale u nas wieje:szok: bylam z Ewunia na spacerze kolo 16 i wymarzlam jak jasny gwint. Tak lodowatego wiatru dawno nie bylo. Przyszlam do domu i od razu zamowilam spiworek do wozka. Reka nadal mnie ptwornie boli, dzis przeprosilam sie z bandazem, bo mam juz problem z przewinieciem Ewuni :-( maz mnie wygania z tym do lekarza, ale czy jest sens po prawie 11 latach od kontuzji?

Ide was poczytac co naskrobalyscie przez caly dzien

Aaaaa i trzymam jutro kciuki za eeg Rozinki. Maqnio bedziesz miala od razu wyniki?

reklama
widze ze zaczynacie powoli wprowadzac stałe posiłki. Jestem tu krótko wiec na razie nie mogę sie połapać z waszymi nickami i z tym które karmią piersią a które nie. Sta zapytam czy karmiąc piersią też wprowadzacie już pokarmy? Nie za wczesnie? Niby powinno sie po 6 m-cu ale czy po 4 m-cu też można tak jak dzieci karmione mm?
em_ka jak przejade małej po klatce piersiowej to nie robi mostka tzn nie wygina się. Ale jakoś nie pomyślałabym zeby to było nienormalne gdyby tak robiła
Wisieńko jakiś powód jest ze karmisz już kaszką za pomocą łyzeczki? No i skoro do Opola jedziesz to mieszkasz koło Opola? Pytam bo pochodze z opolszczyzny

A ja dzisiaj odkryłam dlaczego moje dziecię takie niespokojne ostatnio i marudne...to nie zęby a skok rozwojowy, od wczoraj popiskuje i wiecej gaworzy i w sumie inaczej gaworzy. Wszystko ją ciekawi a najlepiej zza mojego ramienia i tu chyba musze uważać bo jak sie przyzwyczai to bede miała przechlapane. Staram sie ją też zostawiać na 10-15min samą zeby sie sama czyms interesowała np z poziomu huśtaweczki lub leżac na macie. Na mate jak ją kłade to pekam ze smiechu jak rozmawia z pluszakami wiszącymi na pałąkach no i jak włączony mam tv to zagląda z zaciekawieniem hehe
No i dzisiejszy dzień był znosny moze też dlatego ze katar zelzył i mała czuje mniejszy dyskomfort.

Reniusia, ja karmie piersią:) posiłki zamierzam wprowadzic po 6 miesiącu, wtedy tez chyba wpowadzę MM i przestane karmić, ale jak bedzie to zobaczymy:) może od 5 miesiąca wprowadze troszkę soczku, ale to raczej ostrożnie:)

Marzenko, takie serki sa naszpiikowane cukrem i innymi dodatkami..chyba nie za bardzo dla malutkich dzieci... wiem że sa takie jogurciki dla maluszków specjalne, ale to drogie dosyć...a moze jak malutka tak chętnie zajada rózne smaki to podaj jej lepiej zwykly jogurt naturalny np z potartym jabłuszkiem? na pewno będzie zdrowiej, a może i zamakuje:):) a potem mozna wprowadzic inne owocki i tez zetrzec i wymieszac z jogurtem naturalnym.. ja zamierzam tak robic, zamiast kupować juz gotowe jogurciki owocowe:):) przynajmniej wiem co tam do niech włoże:)

Ostatnia edycja:
Kiedy danon wchodzil na rynek ze swoimi produktami, jedna z moich znajomych pracowala wtedy w instytucie matki i dziecka (rekomenduja produkty). Spytalam ja o te produkty, a ona pwiedziala mi swojemu dziecku by nie kupila nic z tej firmy, spytalam dlaczego? Odpowiedz byla krotka: bo w tych produktach nie ma co splesniec.

To mi wystarczylo. Skoro nie ma co splesniec, tzn ze to sama chemia.

Witam wieczornie :)
Humorek nam dopisuje bo wróciliśmy od lekarza i potwierdził pozytywną diagnozę!!!! Powiedział, że nie ma mowy o dysplazji, bioderka określił na Ib. Powiedział, że poduszki Frejki mamy absolutnie nie zakładać bo nie ma takiej potrzeby. Jedynie mamy nosić małego z nóżkami osobno i żeby miał nóżki na żabkę jak leży na brzuszku. Bardzo dokładnie opisał nam obraz usg, każdą kostkę, chrząstkę. Jak powiedzieliśmy, że inny lekarz stwierdził III stopień dysplazji to się za głowę chwycił!!!!
Kurcze, ile jeden głupi lekarz może namieszać, tacy ludzie niedouczeni nie powinni pracować w tym zawodzie!!! Ale najważniejszę, że jest DOBRZE!!! I Mateuszek śpi sobie właśnie BEZ FREJKI!!!! Pierwszy raz od prawie dwóch miesięcy.. Moje maleństwo kochane..

em_ka - gratuluje super wagi!! mi jeszcze zostało trochę na plusie...
psotka - Twój Dawidek ślicznie śpi, najbardziej podoba mi się to, że jak zje o 3 to śpi do 9 :) mój też często je o 3 ale budzi się już o 6.. A co za choróbsko się przyplątało do Dawidka??
maqnio - &&&&& za jutrzejsze eeg!!!!!
mailuj - myślisz, że Staś może być niespokojny w nocy po witaminie D? ja od początku daję D wieczorem a K rano, hmm..
balkan - mój Mateusz jak śpi (śpi a nie drzemie ;) to jest spokojny
Reniusia - mój Mateusz często nie śpi na spacerach, ewenement jeden ;) ładny kombinezonik zamówiłaś :) co do smoczka nie pomogę, tylko słyszałam o nim. Mój Mateusz pokochał smoczek od pierwszego ciumknięcia :) I co gorsze nie pamiętam czy to TT czy Lovi, a lada dzień trzeba będzie mu kupić większy.
asica.g - witaj! nieduży ten Twój synek się urodził jak na 41 tc, ale najważniejsze, że szybko nadrabiacie :) Wyobrażam sobie Waszą radość, jak dowiedziałaś się o ciąży :) super!! Twoja historia jest potwierdzeniem, że warto mieć nadzieję - ZAWSZE!
Patrycja_25, Evelinka27 - witajcie!
Miczka - &&& za kolejne wizyty u rehabilitantki, oby mały się przyzwyczaił szybko!! Pamiętaj, że to dla jego dobra! A na pocieszenie pomyśl sobie, że i tak Szymek nie będzie tego pamiętał jak podrośnie ;)

ale nam się nowych mamusiek narobiło :) fajnie :)
psotka,konwalianka - ja będąc w ciąży zaczepiłam u mnie na osiedlu jedną mamuśkę wózkową, pogadałyśmy sobie chwilkę i teraz jak się widzimy to zawsze zamienimy parę słów. Niestety ona już pracuje więc na spacerkach się nie spotykamy. Ale widuję inne dziewczyny i faktycznie jakieś takie zapatrzone w te wózki, ani nawet uśmiechu nie chcą wymienić jak się mijamy..

Ok uciekam spać, moja pora już wybiła ;)
buziam Was wszystkie :) i całuski dla szkrabów :)

Wisienko no właśnie, Ty mnie rozumiesz ;-) my mamy tą samą stymulację na początek. Tylko główkę odginamy do mnie nie ode mnie (???). Kurde...chyba że coś pomieszałam...bo w sumie to teraz zwątpiłam. Nie zapisałam sobie tego :eek: Powtarzamy 3 razy dziennie po 30 sekund 2 razy na każdą stronę. Też mieliście do tego ćwiczenia rozgrzewające i masaż rączek i stóp na koniec? Co do noszenia to powiedziala nam, że możemy nosić go przodem do świata ale nie tak żeby siedział na ręce tylko podtrzymując pod nogami.

Maqnio za Wasze badania jutrzejsze &&&&&

Malami super wieści!!

My jutro śmigamy na usg przezciemiączkowe. A w czwartek znowu na rehabilitację. Ehhh codziennie teraz po jakis lekarzach :-(

Ostatnia edycja:
reklama
no własnie, wszystkie te gotowe jogurty i serki to przereklamowane produkty. Najlepiej robić je samemu na bazie naturalnego jogurtu, własnie tak jak pisze dodi_misia. Tylko to pracochłonniejsze jest niz otworzyc gotowca.
Ja mam zamiar wprowadzać jabłuszko jak Gabi bedzie kończyła 5 m-cy tzn w okolicach mikołajek. Wczesniej chciałam nauczyć ją pić z butli ale nie wiem jak. Mysle o kupnie herbatki owocowej po 4 m-cu i powoli jej dawać moze tak się jej spodoba jak posmakuje hmm? Jak myslicie?

Do góry