reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

hej dziewczyny
u nas nocka taka sobie, do 1 przespana ciągiem a późnej co godzinę - ech.. o 7 pobudka..

wydrussiu
-- hehe, idz na betę kochana
wisienko, ale Ci zazdroszczę! powiem szczerze, że ciągle myślę o kolejnym dziecku..ale nie dam rady zając się taką dwójką a i do pracy planuje wrócić na pół roku chociaż..
basieniak, oj rozumiem Cię doskonale z tym @ też się obawiam, że zaskoczy mnie na wczasach..ale co poradzisz..nic nie zostaje jak czekać

Tesia, monia, Aneta, Anetkaa, Miczka i inne dziewczynki - miłego dnia!

ps. Sto lat dla Mateuszka

reklama
Dzień dobry,
nasza noc przespana w całości, pobudka o 6. Ale za to wczoraj wieczorem moje dziecię dało mi nieźle popalić. Po kąpieli, położyłam Jowitę do łóżeczka, a jej się spać nie chciało. Tak się śmiała, że czkawkę dostała. Godzinę z nią walczyłam, aż w końcu wrócił mąż i on przejął pałeczkę. W rezultacie poszła spać ok. 21.30.
Dzisiaj idziemy do lekarza na szczepienie.

monia ja bym na Twoim miejscu Kini nie kąpała kolejne kilka dni. I jeśli następnym razem zacznie płakać, to kapanie na szybkiego też chyba dobre nie jest. Ciężka sprawa. U nas od początku Jowitę zazwyczaj kąpie moja mama. Kiedyś było tak, że przy ubieraniu strasznie krzyczała, a jak ja podchodziłam i ją ubierałam, to się uspokajała. Może poczekaj do końca tygodnia z tym myciem i jak mąż wróci, to niech on ją wykąpie w innym pokoju.I tak jak mówi Miczka pozwól pobawić się trochę wodą.
Anetka gratuluję nocki oby tak dalej :-)
wydrusia widzę, że wszystkie przeżywamy Twój brak okresu bardziej niż Ty :-D

monia co do kąpieli, to ja proponuję jeszcze zakupić jej jakies zabawki..chociaż Tymek kąpie się już w dużej wannie i wszelkie opakowania po szamponach i innych sam ściąga i się bawi.. bawimy się w chlapanie i przelewanie..on to uwielbia! po kąpieli u nas zawsze był płacz a przynajmniej marud, ale odkąd małego sadzam na kolanach i go wycieram a później smaruję kremem w postaci masażu i smyrania jest super! mały się odpręża i robi senny..

Aneta_85, witaj :-D Widzę po suwaczku, że niedługo czeka Cię ważna uroczystość;-):-) A można zapytać, jaki ślub bierzecie?

konwalianko, Kinia ma kilka zabawek do kąpieli: kaczuszki trzy, żabkę, rybkę, piłeczki, wszystko jej to wczoraj dawałam, pokazywałam szampon, jak można chlapać wodą, ale ona nawet nie chciała na to patrzeć. płakała głośno, oczy zaciśnięte, i gryzła przy tym jedną kaczkę :baffled: U nas też tak było przez pewien czas, że po kąpaniu nam płakała ale ok. 1,5 mca temu to minęło...no a teraz na odwrót - nie chce się kąpać, a jak się ją wyjmie z wody to cisza jest...

daga, &&&&&&& za szczepienie! Daj znać później jak po szczepieniu :tak:

My już po pierwszym spacerku, troszkę cieplej niż wczoraj, słonko świeci...

hej, u nas w koncu pogoda super. czekam az maly wstanie i wychodzimy na dwor, ale nie na spacer tylko na kocyk. wyniose mu wszystkie zabawki i moze tak posiedzi przynajmniej godzinke na dworze. trzymac kciuki
Monia, nie wiem czy moze to miec jakis wplyw, a grzejesz lazienke przed kapiela? narazie ja bym odposcila. moze za pare dni, jesli mozesz nastaw jakas muzyczke w lazience (inne pomieszczenie). i zacznij ja robieraz przy wanience napelniona woda, niech sie rozbawi. ale przed tym w kazdym dniu jakos ja przygotuj na dodtyk z woda. nawet nalej do garnuszka niech pomoczy raczki, buzie, stopki.
daga &&&&&&&&&&
konwalianka,wydrus, aneta, antekka, wisienka, maqnio i reszte buziam

monia dzięki, ale okazało się, że dzisiaj szczepienia nie ma. Nie wiem co mi się ubzdurało. Była tylko kontrolna wizyta. Jowita waży 10.280 i ma 74 cm długości. Nie spodobał jej się ten lekarz, pierwszy raz u niego byliśmy. Ale za to zaczepiała dzieci jak zwykle :-D

Witam kochane lipcóweczki
Ehh chyba nie nadrobię zaległości ..... doczytałam tylko że wydrunia nie ma okresu trala lala

daga ładnie mała waży i mierzy
silwia trzyma kciuki oby piknik się udał
aneta a jak filip radzi sobie z okularkami
monia może wcześniej była woda za ciepła , za zimna lub się czegoś przestraszyła ... może kąpiel w innym miejscu np. w misce w pokoju pomoże ..trzymam kciuki oby szybko przeszło
miłego dnia

reklama
No prosze doczekalam sie czasów kiedy trzeba was nadrabiac pisareczki:-D
monia brawka dla Kinguni za postepy :*
aneta 85hej
daga ,wydrusia ,silvia,anetka,konwalianka,madzia :*
maqnio
czekam na wiesci o Rozyczce ,czy juz lepiej zdrowko
My juz po obiadku ogladam powtorke serialu kątem oka .:tak:

Do góry