reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Cześć Dziewczyny :happy:
u nas wszystko w porządku. Blaneczka wczoraj spała od 18:00 aż do 6:40. Zaszalała :) natomiast martwi mnie fakt, że nie chce pić mleka z butelki, wodę pije ale też nie w największych ilościach a mleko possie 30 ml i tyle... może w kubku jej zacząć podawać? (je jedynie z kaszkami mleko ale chciała bym tez żeby choć raz dziennie wypiła bezpośrednio z butli). Nie wiem... kubek niekapek służy bardziej do zabawy. Smutas :(
Miłego i słonecznego dnia wszystkim życzymy wraz z Blaneczką:*

reklama
hej, ja na chwilkę.. ostatnio nie mam sił do życia i weny na nic..
dzisiaj znowu się podłamałam.. przychodzę a Tymek ma wargę podbitą:no: wielki fioletowy skrzep pod wargą - no i nie wiem co się wydarzyło.. oczywiście nie podejrzewam dziadka o złe zamiary, no ale wygląda to okropnie.. do tego małuy ma okropne nóżki - azs zaatakował..nie radzę sobie z tym wszystkim.. noce kiepskie, bo 2-ga trójka się pcha..a 4-rek jak nie było tak nie ma..Tymek mi się wczoraj tak zakrztusił,że aż siny byl, i to zwykłą wodą ze szklanki! Nie wiem jak on się napił.. już tak pięknie sobie radził a tu takie coś. Aż bałam się go kłaść spać i co chwilę sprawdzałam czy wszystko jest ok.; w pracy masakra.. wychodzę coraz później, wszyscy mają pretensje - jednym słowem MAM DOŚĆ.. jedynie pogoda lepsza..

ps. dzięki dziewczyny

sunset - gratulacje zdrowego dzidziusia, teraz kiedy połowa za Tobą poleci :)
wisienko i jak dzisiaj? lepiej? a nie testujesz wcześniej? Teraz są testy co już 10 dniową ciążę wskażą..

Ostatnia edycja:
Hej mamuski!!

Przyszłam sie pożalić...miałam dzis cholernie, cholernie, cholernie parszywy dzien...nie dośc, że wczoraj płazojady siedzieli u nas w firmie do 19;30a ja z nimi. A dzis już od 6;30 byli u nas w firmie. Na szczęscie pojechali ok 9. uf. potem moj ojciec zaczal sie źle czuc - od pewnego czasu ma klopoty z sercem. Jak sie bardzo zestresuje to arytmia i czestoskurcz go meczy. Dzis w firmie zaczeł sie źle czuc. Tabsy bierze ale chyba jakies za słabe. Mnie cholernie bola jajniki - chyba naziebłam i do tego najgorsze - Ziuta znowu chora! tydzien było spokoju a dzis znowu katar sie leje. Zwariuje! i nie daj boze nie pojade do wiśniowych. Szlag mnie zaraz trafi. i do tego jeszcze: kupilismy dzis mikrofale z allegro (sprzedwaca miał dobre opinie) i przyszła porysowana, zepsuta bez zadnych dokumentów ani paragonu, ani gwarancji, małz odbierał i nie spr. przy kurierze jej stanu.a i dodatkowo - całe popołudnie przeplakane. ma ktoś karabin?? przepraszam, ze stekam.

marzenko z francuzami dogadujemy sie poprzez tlumacza j.francuskiego:) zdrówka dla klaudusi!
nil dziekuje:* moj to juz taki typ niereformowalny...:)
sunset jak Wasze zdrówko?
tesiu usciski:*
daga prosze cie - jeses sliczna i zgrabna. To ja mam 15 kg nadwagi, które jeszcze bardziej potęguja moj wisielczy nastroj:*
konwalianko mam pomysł - idźmy sie gdzies wspólnie napic co? bo w takich sytuacjach chyba tylko kielich zostaje:-):-):-)u nas odwarotnie - wszystkie czwórki na swiecie a po trójkach ani sladu.tuli tuli:*usciski dla kontuzjowanego:*
moniu jak Kinia?
malami jak staranka?

wiecej nie pamietam - wybaczcie!
buziaki:*

Ostatnia edycja:
Hej Mamusie!

3 dni zbieram się, żeby tu napisać, ale jakoś tak schodzi...ech, wiecznie coś. Ale doczytałam Was.

U nas średnio, Kinga od wczoraj ma mega katar. I strasznie krzyczy, gdy próbuję odciągnąć jej wydzielinkę...Ostatnie 2 nocki to masakra :szok::-( Wczoraj jak zasnęła wieczorem ok. 20 to za 20 minut się obudziła i zwymiotowała przez sen kaszkę i tak się rozpłakała, że nie wiedziała co się dzieje :-( Biedactwo moje...Aż się boję dzisiejszej nocy.

maqnio, dzięki za pamięć! No i dużo zdrówka dla Rózinki i dla Taty!

Marzenko,
zdróweczka dla Klaudusi! Oj, Malutka biedna już tyle się męczy z tym katarkiem!

sunset, super wieści! Najważniejsze, że Malutki w brzuszki zdrowy!

PiaLove, mom zdaniem to, że Blaneczka nie chce mleczka z butli pić to minie...podawaj jej póki co w formie kaszki lub inne produkty mleczne np. jogurcik, serek. Albo spróbuj nauki picia z kubeczka...hmm, u nas póki co z tym cięzko...

daga, kusisz tymi łazankami, oj kusisz...:)

malamii, no i jak kolacja? Jak nowy chłopak siostry? :)))

konwalianko, oj biedny Tymuś...tulę :*

NiL, tesiu, Aneta_85, barbara, i reszta, buziaki :*****

DOBRANOC!

monia, dokładnie, ;*

Przede wszystkim życzę Wszystkim maleństwom zdrówka, moja mała 8 dni chorowała z katarkiem ale na całe szczęcie juz jest lepiej. Jakoś ostatnio nie mam weny. Jestem jakaś taka przybita. Na nic nie mam ochoty. Za 1,5 tygodnia mamy wesele a ja nic nie mam w szafie z sukienek ani butów a nie wspomnę co mam na głowie :-( oj smutas ze mnę straszny ostatnio.

Dobranoc :*

Witajcie Kochane!

U nas juz znacznie lepiej. Juz druga dobra bez goraczki wiec pewnie anyybiotyk dziala. Troche Malego wczoraj wysypalo - zakladam ze to po goraczce bo glownie na twarzy, pleckach i brzuszku ma te blado czerwone plamy. Tak wiec mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. Wedlug finskiej definicji choroby powinnam byla Maciusia dzisiaj dac do zlobka ale on byl wczoraj tak slaby ze momentami sie mogl ustac. Zobacze jaka bedzie nocka i wtedy zdecyduje czy jutro go oddam do zlobka. Mam jeszcze jeden dzien zwolnienia wiec moge go przetrzymac. Nie chce go puscic za wczesnie bo wiadomo ze organizm oslabiony no i ucho to nic dobrego :-/ Poza tym u nas 8-9 stopni a dzieci beda na dworze/polu ok 3h. Eh..

NiL my kiedys planowalismy trojke ale kiedy zetknelismy sie z rzeczywistoscia to stwierdzilismy ze dwojka nam wystarczy :-) Mam nadzieje ze nie bedzie wielkiej zazdrosci. Wiem ze to roznie bywa i ciezko przewidziec ale mam nadzieje ze mala roznica wieku nam w tym pomoze. Oby u Was szybko minely okresy zazdrosci :-* Wspolczuje Kochana tych problemow z mezem. Mnie tez by juz trafilo. Masz za dobre serce! Mocno tule :-* jak po wizycie u kolezanki? wygadana? :-)

daga to odwazna masz mame :-) ale dobrze ze sie zdecydowala bo dla mlodych nie ma miejsca prac a co dopiero dla starszych. Na zakupy jedziecie? cos oonkretbego w planach? co do imion to niby sa a nie ma. Zawsze mi sie wydawalo ze tak malo jest ladnych meskich imion - moze jakies podpowuedzi? moze akurat mnie cos natchnie.jak lazanki? z czego robisz? uwielbiam!! buziak

barbara duzo zdrowka dla mamy! trzymam kciuki!! super dpacery urzadzasz Agatce :-)

Tesia to zrozumiale ze nic Ci sie nie chce. Tyle masz teraz na gliwie. oby szybko zlecial czas do wynikow! trzymam mocno kciuki. bedzie dobrze, musi!

malami i jak zakupy? cos udalo sie upolowac? super ze wesele sie udalo :-) moze Mati zostanie wodzirejem ;-)

Marzenka oby Klaudusi przeszlo! ilez mozna bidulke meczyc!

pia a pije jakies inne mleko albo w innej butelce/innym smoczkiem? To co Blanka pij
w ciagu dnia? Bo z tego wynika ze prawie plynow nie dostaje. Zeby Ci sie Mala nie oswodnila! Moze zacznij ja przyuczac do picia z kubka moze byc niekapek albo nawet zwykly otwarty taki jak Ty uzywasz tyle ze plastikowy.. tak jej po troszeczce wlewaj moze akurat zalapie. Nie musi byc od razu mleko ale cos co napewno wypije powodzenia!

konwalianka kurcze ale Tymus ma pecha. Biedactwo kochane! Robota sie nie przejmuj a moze to znak ze pora rozpoczac starania ;-) mam nadzieje ze udalo sie wyskoczyc z mezem na mila kolacyjke! trzymam kciuki aby Azs szybko sie wycofal! A Tobie Kochana duzo sily wysylam! buziak

maqnio ale mialas dzien!! grrr! jak to Ziutka ma katar?! nosz!? mam nadzieje ze nie bakteryjny i sladu jutro nie bedzie! sciski!! a mikrofali nie mozesz mimo wszystko reklamowac? chyba jest cos takiego jak 10dni odstapienia od zakupu.. duzo zdrowka dla Taty!

Wisienka - oby ten leniuszek ktory Cie dopadl byl fasoleczka :-)

kamisia, monia, basieniak - hop hop

dobranoc wszystkim

ps. daga hm.. prywantym usg jest problem. Bo oni nie chca przyjmowac koviet w ciazy. Maja tutaj ten swoj system i wszyscy sie go tzrymaja. Kolezanka piszla w 5 miesiacu prywatnie to tak sie na nia wydarla ze szok.. Jak sie bede zle czula to mysle ze mnie wezma i skieruja na dodatkowe badania ale mam nadsieje ze nic sie dziac nie bedzie.

Hej kochane. Mam niesamowite zmartwienie i jestem raczej nie do życia. Czytam was i pozdrawiam ale mam tak wielki kłopot, ze ciężko mi cokolwiek napisać....
Buziaki i bedę zaglądać

reklama
Sunset, pije pije moja mała, pilnuje jej ale jak by mogła to by nie piła nic, chodze za nią z butelką pełną cherbatki lub wody i udaje się ale najpierw ucieka od picia a potem jak weźmie to pije także nie wiem o co jej chodzi :) bo to śmieszne jest ucieka ale potem pije... a z kubka niekapka pije ale teraz woli go gryźć...

Wisienka, nie łam się! 3maj się mocno!

see you :*

Do góry