reklama

Lipiec 2014

Ja idę na roczny macierzyński. Z Ola miałam pół roku, potem pół roku zasiłek dla bezrobotnych....teraz sie cieszę, ze cały rok będzie płatny.

Miałam dziś iść do okulisty i zapomnialam....muszę znów sie umówić, sprawdzić, czy znów nie mam czegoś na oczach co do cc kwalifikuje

reklama
Ja idę na roczny macierzyński. Z Ola miałam pół roku, potem pół roku zasiłek dla bezrobotnych....teraz sie cieszę, ze cały rok będzie płatny.

Miałam dziś iść do okulisty i zapomnialam....muszę znów sie umówić, sprawdzić, czy znów nie mam czegoś na oczach co do cc kwalifikuje

wlasciwie to nie wiem czy nie bylo by lepiej jakby poszla na bezrobocie :-D ciekawe ile oni dostaja, moze wiecej niz ja :-D

myślę, że to nie jest kwestia kraju, w którym się mieszka, czytaj przepisów, bo znajdziemy i lesze i gorsze regulacje, jednak problem jest z egzekwowaniem swoich praw i przestrzeganiem prawa przez pracodawców, no bo na jakiej podstawie pracowała kopacz? no oczywiście, że na umowie o pracę, nie ważne jak nazwiemy umowę, ważne w jaki sposób jest wykonywana, więc mając umowę zlecenia z mocy prawa nasz stosunek jest stosunkiem pracy ze wszystkimi tego konsekwencjami, no ale trzeba się o to upomnieć i to niestety przed sądem. I to jest chore:wściekła/y:

ja nie planuję rocznego, w moim zawodzie rok w plecy to wypad z obiegu, ale mam nadzieję jakoś dogadać się z pracodawcą, zobaczymy jakie będzie dziecko i jak ja się odnajdę w roli matki, więc nie snuję żadnych planów

Agulam i co byś teraz wybrała? Oczywiście nie biorąc pod uwagę możliwości kłopotów z blizną przy sn...
w ogole nie myslalm oklopotach z blizna przy sn:sorry2:sama nie wiem ,troche bym chciala sama urodzic tylko tak swiadomie,zebym kontrolowala wszytsko ,boje sie tego ze zaczne rodzic a potem nie dam rady i cc wyskoczy :no:zycie iczas pokaze....

musiałam umówić się dziś do ginekologa, bo mi strasznie dokuczają te upławy. lepiej to sprawdzić.

u mnie w klinice jest tak beznadziejnie, że jak mam umówioną wizytę na 05.06. i umówiłam się na dziś, to ta z 05.06. mi przepada. jeżeli nie dam rady umówić się jeszcze raz na 05.06. będę kombinowała co ze zwolnieniem :dry: tak czy siak skontrolować muszę
jakie te uplawy masz?bo mi tez dokuczaja,wkladke zmieniam kilka razy ,na sczescie jutro wizyta,ufff

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jescze cos mialam i zapomnialam:-Dale to przez to ze kolezanka dzwnila i godzinke pogadalysmy :szok:

u mnie jako tako
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
wieczorem myslalm ze juz bede musiala do szpitala na IP jechac bo podejrzanei sie czulam
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
teraz tez srednio ale na razie leze i probuje nie zwariowac....

u nas tez sie zachmurzylo a rano ladne sloneczko bylo..

miłego dnia:) i dzien doberek w ogole bo zapomnnialam

Agulam odpoczywaj, jeszcze trochę za wcześnie...

Mi dziś dwie baby w biedronce powiedziały, ze na dniach urodze....Wrrrr....bo brzuch mi wywalilo trochę znów....i znów opadł...

CZeść brzuchatki
U na też pogoda deszczowa ale udało się wyskoczyć na godzinny spacer po kałużach
Co do macierzyńskiego... zgadzam się z michaliną. Owszem, są kraje w których jest lepiej np Niemcy ale tak jak piszecie są i takie gdzie jest gorzej. No i może sie to komuś nie spodobać co napiszę ale jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia to przecież każdy miał taką pracę jaką sobie znalazł, zawód który naczęściej sam sobie wybrał i płacę jaką sam zaakceptował. A jak słyszę np że "ooo a to politycy zarabiają tak dużo, takie premie...a ja marne grosze to przecież nikt tej osobie nie zabraniał iść "w politykę" i brać takie premie :) (to tak odbiegając już troszke od tematu)
No i jeśli miałabym wybierać miedzy nianią a żłobkiem to zdecydowanie żłóbek. Myślę, że nawet najfajniejsza i najcierpiwsza niania nie będzie w stanie zapewnić dziecku takiego rozwoju jak wśród rówieśników. No minusem jest właśnie częste chorowanie. Poza tym jest praktycznie w każdym mieście są teraz żłobki prywatne z dopłatami od miasta, więc wychodzą dużooo taniej niż "ciocia" No ale to już sprawa indywidualna.
Ja zamierzam też posiedzieć rok na macierzyńskim, chyba że trafi mi się jakaś fajna praca w zawodzie to nie odmówię, nawet jeżeli koszt przedzkola dla Igora i żłobka byłby równy wypłacie. No i też myślę o jakiejś podyplomówce. Niestety zasadniczą rolę odgrywają tu finanse.
W sobotę jedziemy na podwójne urodziny, dwie dziewczynki 7 lat i 2 lata. Może młodszej coś kupię a starsza dostanie pieniążki. Chyba że wpadnę na jakiś ciekawszy pomysł :)

Agulam - co to znaczy podejrzanie sie czułaś?? jakieś skurcze?? oby się już nie powtórzyło

Małgorzatkar - na Ciebie też za wcześnie! zaciskaj nogi mocno!!!!!

Witam popołudniowo :-)

Michalina tylko bez nerw, bo się dzidzia zdenerwuje ;-)

Agulam odpoczywaj, weź jakiś magnez lub coś i jeszcze więcej odpoczywaj :tak:

Aaaa i ja też planuję rok być w domu. No a później się zobaczy. U nas na wsi żłobka nie ma, w okolicy tylko 1, a dostanie się do niego graniczy z cudem - no ale może tym razem się uda :)

Ostatnia edycja:
Hej
Ja planuje od razu roczny bo mi się nie opłaca wracać za takie pieniądze. Te 20% to dorobie w domu bo i tak w domu dorabiam.
I u nas w mieście wreeeeszcie otwierają żłobek więc Zuza roczna do żłobka pójdzie.

Dziewczyny proszę się nue wyglupiac i nie rodzic mi tu na żadnych dniach ;)
Agulam zwróc uwagę na blizne. U mnie od niej zależy czy sn będzie

Agulam odpoczywaj, jeszcze trochę za wcześnie...
Mi dziś dwie baby w biedronce powiedziały, ze na dniach urodze....Wrrrr....bo brzuch mi wywalilo trochę znów....i znów opadł...
noooo za wczesnie....ehhhh

Agulam - co to znaczy podejrzanie sie czułaś?? jakieś skurcze?? oby się już nie powtórzyło

Małgorzatkar - na Ciebie też za wcześnie! zaciskaj nogi mocno!!!!!
skurcze i kłucie na dole,potem to juz sama nie wiedzialm ,czy schizy moje .....az usnelam....
dzis tez kilka razy stwardnial brzuch ......:((((

elifit teraz to jej juz nie widze,hehe atak na serio na co mam zwrocic uwage dokladnie?lekarz nigdy nic nie wspominal,jutro zapytam...

haus
t wzielam nospe....,biore jeszce filomag b6 i duphaston

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie porody halo halo, proszę tu grzecznie do lipca czekać:tak:

Ja się ciągle waham co zrobić z macierzyńskim. Na pewno nie pójdę na roczny, bo z pracy mnie pogonią:no: Pół roku to z kolei za mało. Żłobków nie toleruję, niań tym bardziej. Mam nadzieję, że teściowa pomoże tak, jak pomagała z Klaudią. Mąż ma ciężkie pierwsze kwartały, więc najszybciej pewnie od kwietnia wrócę, ale ja biorę opcję 6m-cy 100%, potem 60%, bo inaczej mi się nie opłaca, sumarycznie wyjdzie mi sporo więcej niż 80% za całość. Nie wiem jeszcze co kierownictwo na to, nie chcę się narażać, mało czasu na myślenie już zostało.

Wczoraj trochę przesadziłam i brzuchol mnie wieczorem ciągnął, dziś tak samo, więc leżakuję. Na obiad pizza, nie mam weny na gotowanie w tym bałaganie.:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry