reklama

Lipiec 2014

reklama
Popieram Katkę i Jagódkę.:tak:

Ja też mam dziś skurczowy dzień.Moja lekarka mówi ,że do 10 na dobe luz,powyżej o ile nie są regularne też może być ( w granicach kilkunastu)
Mi się chyba dają we znaki braki w nocnym wypoczynku..

tusiaczek zdrówka życzę, niestety swoje trzeba wyleżeć choćby nie wiadomo jakie cuda się brało:-(

kurde któryś kot mi zarzygał kanapę i mimo szorowania nadal śmierdzi mi kocim żarciem:wściekła/y:

makota mnie też przeraża perspektywa najbliższych 40 lat w pracy, chociaż nie wiem co bym miała robić gdybym nie pracowała... żałuję, że praca nie jest moją wielką pasją, że nie idę do pracy z wielką radością i nie snuję wielkich planów zawodowych Nie zrozumcie mnie źle, lubię ją i nie mogę narzekać bo ofert jest dużo i bardzo różne, więc nawet jak nie tu to gdzie indziej Z jednej strony chciałabym wykorzystać swój potencjał w dużej ambitnej korporacji, ale pracowałam tak kiedyś i żal mi było siedzenia 10 h w pracy. Albo się rozkocham w macierzyństwie albo na starość będę niespełnioną zrzędą.:happy2:

Jak wygląda takie badanie, bo to chodzi o sprawdzenie szerokości miednicy, tak?

nie, byłam w celu opinii co do mojego kręgosłupa. mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym. i w 5 miesiącu ciąży wyszedł mi dysk. chodziłam na masaże, ćwiczyłam.. wlazł po miesiącu. lekarz stwierdził, że bóle kręgosłupa oraz przepuklina nie przeszkadzają w porodzie.

dziś też miałam cięzki poranek co się ruszyłam stawiała mi się mocno macica i do 12 leżałam plackiem.

koty mam dwa ale rzygają jak całe stado, pewnie kłaczek, albo Malina się przeżarła, bo ona jest żarłokiem spaślakiem, kocur jest zgrabny a kotka ma skłonność do tycia, no niestety kobieca przpadłość;-)

Cześć dziewczyny :)
Ja dzisiaj zabiegany dzień, 3 godziny łażenie po mieście i mi nogi z tylka wyłażą:/ Ale przynajmniej z mężem dzień spędzony i zawsze coś tam kupione.:)

Odnośnie macierzyńskiego to ja właśnie od przyszłego tygodnia zaczynam bo nie mogę być na zwolnieniu tak jak to michalina chyba pisała. I mam go rok maksymalnie ale tutaj jest inaczej płatne pierwsze 3 miesiące chyba 80 % a potem jest stała stawka dla wszystkich niezależnie od tego ile kto zarabia.
Także zobaczymy jak to będzie ja mam w planach kogoś z rodziny ściągnąć ale czas pokaże jak będzie.

Poza tym niepokoją mnie trochę bóle brzucha, a dokłądnie niepokoi mnie to że boli i twardnieje głównie lewa strona i nie wiem czy to tak ma byc:/

Idę leżeć bo umre zaraz ;/

Ja mam jednego Maciusia :-P taki z niego przytulas i pieszczoch że aż dziwne.

Limonka może malenstwo tak wypycha się z lewej strony?

Ja też się musiałam położyć, mąż myje córkę więc mam chwilę dla siebie.

reklama
Limonka - mi też brzuch twardnieje z jednej albo z drugiej strony i najczęściej okazuje się, że to tyłek albo noga mojego dziecka :tak: więc tak jak pisze Katka - może to nie twardnienie macicy tylko dzieciaczek się rozpycha

Kum - ale dziwne, że przepuklina nie przeszkadza w porodzie sn, to przecież olbrzymi wysiłek. Nasza położna swój poród porównała do maratonu i to cały czas pod górę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry