reklama

Lipiec 2014

Bellina, jutro jest jakis dzien otwarty w Walbrzych, czy jedziesz tak ot? Mojackolezanka rodzila tam 2 tygodnie temu i bardzo zachwalala. I zastanawiam sie, czy rodzic tam, czy w Dzierzoniowie, bo tu mij gin pracuje. Daj znac jak wrazenia z walbrzyskiej porodowki.
Nie wiem, czy bedzie mozliwosc przyspieszyc porod u mnie, poczekam, co moj ginvw poniedzialek powie. Bo mam zamiar go troche pomeczyc, on wie,jaki ja psychol jestem ;)

reklama
Graza – pod względem sprzatania, i innych obowiazkow domowych to mam luzik z mezem. Obiad jak jest to fajnie, a jak nie ma to nic się nie stalo. Zazwyczaj jest bo ja co 3h jem i lubie cieply dobry obiadek zjesc :D Ubrani nie prasujemy bo mamy suszarke mechaniczną i jak się wyciągnie zaraz jak skonczy suszyć to ubrania nie są pomięte, a jak sobie w szafce to pouklada to już jego biznes. Ja mu smęcę, że nie spelniam oczekiwan jego mamy to mi odpowiada ze „za niego wyszlam do cholery i jego oczekiwania spelniam” :)

Dziecko samo decyduje kiedy się urodzic, jak zbierze sily to się zacznie. Ja wolalabym do 42tc czekać skoro to tez norma niż sztucznie wywoływać. Dla dziecka to też duzy wysilek tak się przepchac. Jak zacznie się 40tc to będę z mezem szalec bo i to pomoze i przyjemne jest :P

Pytalam kolezanki i powiedzialy ze w 90% sprawdza się data z miesiaczki.

Moj 2 syn urodzil sie dokladnie w dzien terminu z om. Gin stwierdzil, ze idealnie w terminie rodzi si okolo 1% dzieci :)
starszy syn 3 tygodnie przed terminem, ale od 31 tc bylam bez szyjki i z rozwarciem.
Gdyby nie moje dolegliwosci , na pewno nie chcialabym robic nic na sile :(

Lilla, fajny ten Twoj maz :)

Bosz a u mnie ile komarów to szok :/ mąż dziś w oknach moskitiery zakłada bo nie idzie okna otworzyć

u mnie to samo. Jak mnie wczoraj pogryzły tak dzisiaj szybko dzwoniłam do pana który robi moskitiery iw środę już będę miała w oknach. My mieszkamy blisko lasu i stawów i jak te małe bestie zaczynają atakować to nie da się wysiedzieć nawet w dzień na ogrodzie w cieniu.

Franek jest na swiecie miałam cesarke 2500 gr 52 cm resztę później

człowiek znika z forum na pół dnia i takie wieści!!!!!!

Cały dzień próbuję się dostać na forum i dupa z tego!

Cooo??? Kolejny brzuszek rozpakowany?? Ojej to widzę że mam sporo do nadrobienia.... Lecę na wątek z gratulacjami obczaić co i jak :-D

Lilla ja z mężem szaleję nie czekając na jakiś szczególny moment :-D
W poprzedniej ciąży ani sex, schody czy sprzątanie nie pomogło :-( jak dzidzia chce to wyjdzie :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny, ja tak z innej beczki,
Jak wasze brzuszki wyglądają? Kurcze, u mnie wylazły 2 wielkie rozstępy długaśne na 10 cm... załamka:no::no::no:
W poprzedniej ciąży nic nie miałam, a po porodzie porobiło mi się kilka na brzuchu przy biodrach - swoją drogą dołujące, że nic całą ciążę a po porodzie owszem :(
Teraz obserwuję swoją skórę i widzę, że po poprzedniej ciąży jakaś taka cieńka i wiotka jest, i teraz mi się te rozstepy połączyły i zrobiła taka jedna długa krecha, brzuch mam mniejszy niż ostatnio, mniej przytyłam, ale chyba skóra już mniej elastyczna. Boję się tylko że jeszcze miesiąc i jeszcze mi to cholerstwo wylezie, buuu!
A najgorzej jak znowu po porodzie, człowiek się nie spodziewa, cieszy się że jako tako mu się udało wygląd zachować, a tu ZONK!

Malgorzatkar,
a tak widzę że jest jeszcze miejsce w tabelce rozpakowanych mamusiek, może by jeszcze dorzucić czy poród SN czy CC?

Ostatnia edycja:
kurcze, kurcze Angelika miała termin na dzień po mnie :szok:

dziś w nocy urodziła też kobieta z mojej wioski - wniosek - czas na mnie? eeee ja jeszcze zaczekam :-)

Kurcze u Mateusza w przedszkolu panuje wszawica :szok::szok::szok: Muszę kupić szampon przeciw wszom i profilaktycznie myć mu nim głowę - może nic nie złapie

KiP nie martw sie tymi rozstepami.ja mam na udach przy cipce :(

A tak w ogole chcialam was troche wkurzyc i pokazac co dzis jadlam :)

Załączniki

• 1402070261173.jpg
    1402070261173.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Kropka i paczek, w pierwotnej wersji był sposób narodzin a potem musiał mi jakoś wylądować się... Dodam jak na kompie będę...

Z tymi oknami to półtora umylam :) i ja mam taka szmatke specjalną, ze to nie męczy wcale

Za to nie wiem czy na ip nie pojadę...od około 15 mam skurcze, najpierw co 15-20 min a teraz raz częściej raz za pół godz, ale coraz mocniejsze, ze aż mam wrażenie, ze brzuch mi pęknie.... Mąż zajął sie Ola a ja leze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry