reklama

Lipiec 2014

witam,
dziś nocka straszna: Ola obudziła się po 3 i do jakieś 5 z kawałkiem nie spała... obudziła się z temperaturą, dałam jej syropki, zaraz zachciała bułkę, serek, bajki na tablecie, no i w końcu po tej 5 poszła spać, ja zresztą też. wstaliśmy o 10 :) teraz M poszedł ją jeszcze zaprowadzić do przedszkola bo ja mam okropny kaszel, ledwo żyję, jak mnie złapie i boli mnie gardło, a ona wstała jak nowo narodzona, bez żadnych objawów choroby, zadowolona, żwawa, dosłownie inne dziecko niż była przez te kilka dni. więc niech się idzie pobawić. i zjeść obiad, bo tam je, a w domu wydziwia....
u mnie dziś chłodno, zachmurzone niebo, wiaterek, niby ma być 32st, ale chyba nie będzie...

Szmaragd trzymam kciuki, że w koncu wszsytko się wyprostuje i będzie ok

ja się maluję, oczy linerem i tuszem, i buzię czasami pudrem, co by koloryt wyrównać

reklama
Ja na szybko z miasta. Żar z nieba się leje. Zdycham. Ale krew pobrana, sukienkę udało mi się kupić na wesele więc jakoś wyglądać będę :-D

Szmaragd przykro mi że takie wieści. Może kolejne usg przyniesie pozytywne informacje. Często się tak zdarza. Trzymaj się kochana. Dzielna jesteś!

Szmaragd, mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie dobrze z maleńka! Lekarze teraz potrafią zdziałać cuda.

Lilla, pieknie razem wyglądacie!

A teraz dla odmiany troche o mnie. Pogadalam wczoraj w nocy z polozna z tej prywatnej kliniki, w ktorej miałam rodzic. Okazało sie ze ona pracuje w tym szpitalu, w ktorym jestem i akurat wczoraj miała dyżur. Opowiedziała mi jak sytuacja wyglada. Na moja prośbę wczorajszy lekarz wyraził zgodę na dzisiejsze poranne USG, ale wg tej położnej to i tak nie bedzie miało żadnego znaczenia bo nie ma szans zeby wyniki sie az tak poprawiły. Decyzja jest juz podjęta.
Nie mogłam spac. Stres mnie dosłownie zjadal....
Rano na obchodzie dowiedziałam sie ze zaraz mi podłączaną oxy zeby wywolac porod. Na moje pytanie o USG zrobili wielkie oczy. Mimo wszystko wyprosilam to USG przed podlaczeniem do oksy.
Na USG okazało sie ze afi wzrosło trzykrotnie! A malutek nie jest juz takim malutkiem bo wazy 2700g! I nagle obwód brzuszka sie zwiększył prawie do obecnego wieku ciąży! Szok! Cud?
Lekarka dwukrotnie mierzyla afi. Za pierwszym razem jej wyszło 15 a za kolejnym 10. Nie mogła w o uwierzyć, ale ja nadal pozostawalam bez informacji. Po jakimś czasie przyszła do mnie i mowi ze rozmawiala z ordynatorem i stwierdzili ze zrobią mi zaraz jeszcze jedno USG, tym razem miał je wykonac inny lekarz. Czekałam na to USG jak na szpilkach. USG potwierdziło AFI 12,64 i wagę maluszka 2580. Lekarzowi brzuszek wyszedł ciutke mniejszy od pozostałych ale mieści sie w normie i to jest najwazniejsze!
Sama nie wierze w to co se stało! Nikt nie wierzy!

Dzis wychodze ze szpitala :)

Pola to cudownie. Bardzo się cieszę.

Graża, odstaw sól, postaraj się ograniczyć ją do 0. Nawet ciasteczka ją zawierają.
Mierz ciśnienie kilka razy dziennie i notuj je sobie. Szczególnie jak poczujesz gorąco na policzkach.

Pola to nie cud to nasze kciuki cuda działają :):D :D strasznie dobre wieści świętujemy dziś z Radlerem :)

Małgorzata zdrówka ale cie wzięło akurat na lato :/
Graza a jak mocz u ciebie? Bo takie puchniecie niebezpieczne jest.
Ka.wo gratulacje dla kuzynki i nirch Pola rośnie zdrowo :)

No właśnie co u Ewy?

Ostatnia edycja:
Pola- To cudownie!!! Cudowne wiadomości:)
Wracacie w 2 paku:) Jakie to szczęście:) Maluszek już duży! Jeszcze jak teraz podrośnie w brzuszku to już nie masz się o co martwić:) Dzielna mama i bobas. Czy to dlatego że więcej piłaś wody?

reklama
Pola super wieści!

pisałyście o braku miejsc w szpitalach: ja wybierając szpital od razu się pytałam co w przypadku, gdy nie będzie miejsca, w jednym mi powiedzieli, że dyzurny lekarz decyduje, czy mam wracać do domu i przyjechac później, czy już nie ma czasu i mi znajduje miejsce, czy już w ogole nie ma czasu cos kombinują, w drugim powiedzieli, że w ostateczności kładą na korytarzu na położniczym, ale to są wyjątkowe sytuacje, a na pewno nie odsyłają. tam gdzie Olę rodziłam to też oni szukają miejsca w innym szpitalu. ale wiem, że są takie szpitale, gdzie na bramie wisi kartka "brak miejsc" i radź sobie sam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry