reklama

Lipiec 2014

My na szczęście mamy jeszcze jeden samochód, tym małym tylko ja jeżdżę, a astrą na zmianę. Tak to zawsze miałam samochód do dyspozycji (mam daleko do pracy i nie mogę nie mieć auta, bo inaczej tam nie dojadę), a teraz stoi zepsuty i czeka na akumulator.. Także pojeździć mogę tylko jak mąż nie jest w pracy.

reklama
Catsun ja teraz podaje mm i ten delicol ale co 2 karmienie z polecenia pediatry zeby gwaltownie nie odstawuc tego. A co do cen mleka to zapkacilam za nab ha 46 zl i jak styknie na tydzuen to bedzie super. A powiesz mi jak czesto ksrmusz maluszka i jaka porcje zjada? I czy prEpajasz czyms? I czym i jsk czesto? Pytalam ale chyba nikt nie odp

Kornala- moj Hubi zjada 90 ml co 2,5-3h lub 120 ml. Jak jest odstep wiekszyy czasu bo np spi to robie mu 120 ml a jak za 2 h chce jesc to daje mu 90 ml bo wiem ze 120 nie wpierniczy:D czasami jak dam 90 ml i za malo to te 30 ml dorabiam.. Zalezy od kazdego dziecka i od wyczucia mamy;) Kazdy dzidz inaczej:) mi pucha na 4-5 dni strcza. Nie daje nic oprocz mleka bo moj wymiotuje herbatka koperkowa oraz rumiankiem nawet slabo zaparzonym.. Woda tez pluje nawet ta z glukoza. Wiec probuje mu cos dawac co jakis czas bo powinno sie przy mm dawac jeszcze cos innego do picia wyedy kupki sa chyba lepsze..Czasami widze ze Hubiemu chce sie tylko pic a nie jesc. Robie mu wode 30 ml ale on jeczy i placze plujac wiec robie 30 ml mleka.. Czasami cos wypije odrobine i to tyle. Wiec ja nie jestem najlepszym przykladem by mnie o to pytac:P Bo u mnie to masakra z przepajaniem..

Ostatnia edycja:
dzień dobry,
powiedzcie mi jak to jest: Ola codziennie wstaje koło 7, nawet przed 7, a jak jej powiedziałam wczoraj i przedwczoraj, że nie idzie do przedszkola i może spać, to wstała wczoraj koło 8:40, a dziś po 8 i siedziała u mnie na łóżku do prawie 10 nie krzycząc "mama wstawaj widno już jest"... nie to żebym narzekała, wyspałam się trochę przynajmniej :D

u mnie słońce, ale zimno. w kaloryferach już grzeją od wczoraj :D super, bo ja zmarzlak jestem. zaraz zbieramy się do sklepu z dziewczynami, w lodówce światło tylko zostało i keczup...

GiB- U nas tylko te smakowe ale one od 4/5 miesiaca sa.. To moj Hubi juz zajedzie sie na tym mleku modyfikowanym:P Nie wiem co mu w glukozie tez nie pasuje.. W glowie mi sie to nie miesci. Mialam wiele oporow zeby podac wlasnie glukoze, dlugo nad tym myslam ze sie przyzwyczai itd a tu co? Zaskoczenie ! Mamo, ble nie smakuje!!!! Syn zakpil ze mnie:D
Poczytam jeszcze o tych z suszu

Malgorzatka- Widzisz dzieci wiedza co dobre:D

Ostatnia edycja:
Szczęśliwa a gdzie szczepisz? Masz jakiegos fajnego pediatre? Ja też jesten z Poznania, ale nas ciągle nie ma miejsc iv jestem zapisana dopiero na 8.10 gdzie powinnam szczepic 2 tyg temu:mad:

Odpuszczam to szczepienie dzisiaj jeszcze im na reke bo duzo dzieci.
Undomel na saperskiej mam przychodnie i tam szczepie.
Jezusie do 17.20 musze wytrzymac a wlasciwie maly i dopiero do pediatry fajna babke mamy dr.naskręt.
Dziewczyny po ilu zaczynaja dzialac te krople?
Musialam wyjsc po corke ledwo widze ale spacer nam dobrze zrobi maly spi juz godzine szok.

reklama
Teoretycznie jadę na szczepienie. Niech lekarz zbada dzieciaki i podejmie decyzję.

Małgorzatka, moja szwagierka też wiecznie nie pamiętała, z której piersi jadł młody, więc wymyśliła sobie, że wkładkę laktacyjną ma tylko jedną i przekłada ją sobie w zależności od tego, z której piersi pił.

Catsun, pamiętam, że Twój Hubi strasznie płakał po bebilonie. Powiedz mi czy to miało miejsce od razu czy dopiero po jakimś czasie podawania tego mm? Moje dzieciaki ostatnio mają problemy z piciem. Nie dość, że plują mlekiem, mają problemy z kupkami to jeszcze strasznie płaczą jakby ich ktoś obdzierał ze skóry. Nie wiem czy to wina mleka czy zwalić wszystko na skok rozwojowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry