reklama

Lipiec 2014

reklama
Lilla my pewnie jemu się odbija megaaaa...czuję się troszke zagubiona o co mu chodzi.albo on uspokaja sie przy cycu albo mam za mało pokarmu ..ale czasem mu się ulewa lekko ale jednak
Myślałam że macie tak jak my że cycek na ból brzuszka i płacz przy cycku. Ulga dopiero jak się porzadnie odbije.
Lilly-
Dobrej nocy Zola;)
P.S.: Zbudz sie o minimum 7.00 :P
Zolka coraz ladniejsza:)
Dziękujemy. Zyczymy pięknych snów Tobie i Hubiemu

Mój też już śpi. O Lilla, a może ona zwolniła tempo, bo mniej je w nocy?
Elifit powodzenia z tym NOPem, przygotuj się dobrze do tej walki i nie daj się zbyć
W nocy jest po kąpili przerwa 6h a potem już co 3h z zegarkiem w ręku. Kiedyś były dłuższe przerwy. Często też przysypiam z nią i je 45min
Lilla - Twoja córka zasypia przy świetle? Jejku, ja na noc zawsze na karmieniu gaszę światło i w takim półmroku kończę usypianie - oczywiście na rękach.

Ile wasi faceci maksymalnie zostają sami z dziećmi?
Zasypia przy cycku i świetle. Na noc mamy LEDy właczone, ale i tak jest jasno. Przyzwyczaiła się już.
Mąż zostaje maks 2h. On strasznie się złości jak wychodzę bez celu, tak żeby tylko ją z nim zostawić, więc poczekam aż mi się zumba zacznie.
Elifit tam mam wkladke hormonalna
My stosujemy kondony. Gosiu a masz hormonalną czy mechaniczną?
Mój mąż daje radę nawet sam z dwójką dzieci. Z czego się cieszę. Zaczynam studia podyplomowe i przynajmniej o to nie muszę się martwić. Inaczej byłby problem.
Katka super ze kontynuujesz studia. Szacunek :)
Uff zasnął także czekamy do rana. Oby tylko Zuzia nie złapała. No i musimy odwołać urodziny :/ W niedzielę kończy trzy lata.
Dobra dobrej nocy dziewczyny
Elifit wam rowniez spokojnej nocy. DUzo, duzo zdrowia dla Arusia :)

Napisałam tego posta drugi raz po pierwszy się nie wgrał.

Makota ja piję herbatkę laktacyjną i jest rewelacyjna Lactosan fix, mieszanka ziołowa, 1,5 g, 20 saszetek. - Portal Dbam o Zdrowie polecam

Elifit współczuję, mam nadzieję , ze Zuzia nie zalapie...

Mamo.bobasa przytulam, teraz już ok? Nie płacze?

Moja Zuzia ma lekki katar, Ola już ma wodnisty, jutro jeszcze zostaje z nami w domu, a w piątek już przedszkole, teatrzyk do nich przyjeżdża, a ja mam lekarza, więc musi iść. Jutro jedziemy kurtkę jej kupić, bo ta co miała jakas krótka sie zrobila i całe nerki na wierzchu... Na ubieranie Zuzi też nie mam pomysłu, wyciagnelam kombinezon, ale jej za ciepło chyba, bo potowek malutkich dostała na pleckach...bo in taki na 5-7 stopni a nie na 13... Znowu bluza za zimno...Ehhh Ola na jesień już siedziała, to kurtkę zakladalam i problem z głowy... Może body, leginsy i na to pajac welurowy? Dzis sąsiadka miała fajny pajac taki z misia, jak są bluzy w 5-10-15 czy w biedronce teraz, muszę zapytać, gdzie kupiła ( albo czy nie sprzedaje, jej corka półtora miesiąca starsza )

Śpimy przy lampce, która ma kolorowy klosz, mała zarowke i jeszcze przykrywam ją, zeby nie świeciła mocno. Druga lampka w korytarzu, ze jak Ola sie przebudzi, żeby miała jasno przyjsc do nas czy do łazienki. W sumie to nie pamiętam kiedy po ciemku spalam

Ostatnia edycja:
Malgorzatka, jest juz w miare, ale caly czas goraczkuje:( podalam jej wlasnie paracetamol i czekam czy spadnie, jak nie to zawijamy sie na ip.. Mam w rodzinie tendencje do drgawek goraczkowych i cholernie boje sie goraczki u malej:(
Mala nie placze, nawet smieje sie i rozmawia z karuzela.. Jak by wrocila moja Laura, tylko ta goraczka:/

Nie spie i pewnie dzisiejsza noc nie przespana bedzie.

Elifit, zdrowka dla synka!

My tez stosujemy gumki, ale chyba bede wolac o jakies anty.. Pff tutaj sa takie terminy, ze zapisujac sie 3 wrzesnia do ginekologa, to najblizszy termin mialam na 20 pazdziernika:/ troche jeszcze poczekam:/

Jagodka- Wszystkoe szczepily i bylo w miare ok lub ok a tyle nas na bb wiec moze za bardzo sie przejmujesz bo duzo czytasz o tych powiklaniach.. Ja staram sie o tym nie czytac. Pamietam jak napisalas o tym krzyku mozgowym i wszyscy na forum zbledli, przyznam sie ze ja tez zaczelam dopiero wtedy sie bac. Mowimy tu na forum o wielu powiklaniach poszczepiennych ale nie mowimy tez jakie sa konsekwencje gdy nie podaje sie
szczepionki bo takowe tez wystepuja. A szczepionki nie sa podawane by zrobic dzieciom krzywde. Ja tez sie martwie o swojego Hubiego itd - jak kazda dobra mama! Nie szczepie 5w1 i 6w1 i pewnie ktos pomysli ze to okropne.. No ale pieniadze za 5w1 i 6w1 wolalam wydac np na pneumo. U mnie wszyscy byli szczepieni po 3 uklucia i wszystko jak narazie jest dobrze..

Dziewczyny ja boje sie szczepienia bo to jednak stresujace ale boje sie tez nieszczepienia.. Jezeli dziecko ciezko zachoruje.. Zapalenie opon mozgowych czy cos gorszego to nie wiem czy to potrafilabym sobie wybaczyc..

Elifit- Wspolczuje Aru:( Biedactwo.. I jeszcze te urodziny.. Duzo zdrowka kochani..

Ostatnia edycja:
Melduje się ...kropelki czymią cuda podaje mu przed każdym karmieniem i mały spi puszcza baczki ale brzuszek już ma bardziej miekki...nawet spałam 5 godzin szok.:)))mysle że jak teraz poje to tez pojdzie spac
Nawet nie mialam czasu obczaic jak zrobic suwaczek:eek:
Lilly my no tak nie mamy za to bolą mnie pierwszy raz sutki ha tak dzisiaj wisial..
Catsun właśnie szczepic czy nie...ja szczepie i tez mam obawy ale obecnie nie widzę innego rozwiazania..przeraz mnie fakt ze za mniejszy bol trzeba placic..co za glupie zasady.
Moj maz ostatnio czesto zostaje sam z dziecmi..a ja mykam na zakupy tak 5 minut bez nikogo ha ale za to w sklepie pelnym ludzi:-D

Catsun, bo my mamy po prostu za duzo czytamy informacji w internecie:) ja sama lapie sie na tym, ze nawet glupia krostke szukam w galerii w google:/ mysle se, ze zwariowalam:P ale dla mojego dziecka jestem w stanie zrobic wszystko byle by nie cierpialo. I tak wlasnie jest ze szczepieniami, wiemy ze chronia nasze dzieci w przyszlosci, ale cholernie boimy sie tych powiklan. I kolko sie zamyka.
Szczepienia to temat rzeka, kazda w sumie ma swoje dziecko i o nie dba jak najlepiej. Nie nam osadzac kogos kto szczepi w 3-4 ukluciach, czy nawet w ogole nie szczepi..
Swoja droga, pewnie gdybym miala placic za szczepienia 5w1 czy 6w1 a zrezygnowac z pneumo.. to zrobila bym dokladnie tak samo jak Ty..
Ech, no ale i tak zal mi mojego dziecka, przez co przeszlo wieczorem:( tez nie moglam przewidziec takich powiklan, zadna idac na szczepienie nie wie co bedzie potem..

Mamuska! Ciesze sie, ze z synkiem juz lepiej! Bidulek tez sie nameczyl!:(

A ja dalej oka nie zmruzylam:/ ale za to pouczylam sie szwedzkiego, zrobilam zakupy w aptece, w h&m, mezowi w wedkarskim i dalam do zrobienia zdjecie Malej na sciane.. Takie zdjecie na plotnie czy cos takiego.. W losowaniu wygralam, wiec za darmo.. To nie bede gardzic:) Tyle rzeczy a nie ruszylam sie z lozka:P

Ostatnia edycja:
Spaaać!!!
To będzie zdecydowanie nie mój dzień :-D

Ja nie czytam bzdur w internecie :-P

Ja dziś na szczepienie a jeszcze muszę starszaczkę odstawić do przedszkola. Muszę wstać z łóżka jak tylko malizna skończy jeść.

Głowa mi znów pęka...

Gdzie Tusiaczek??!!

reklama
Moje dziecko spalo do 7. Catsun jutro poproszę do 8 :p chcialam ja dłużej w łóżeczku zostawić ale plakala bo kręcila gloqa i ja smoczek uciskal. Zmienilam pieluchę, a teraz karmię liczac ze zasnie.
jesli chodzi o szczepienia to uwazam ze nie ma juz np. polio bo ludzie szczepia. jakby ktoś się wylamal to może by choroba wróciła.
Katka to będzie twoj dzien. mimo boku głowy i zlej pogody dasz. rade bo jestes Supermenka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry