Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

U mnie była też przed 14dc, więc nasze ciąże są starsze od tego co mamy na suwaczkach. Ja się od kilku lat obserwuję, chodzę na monitoring, w tym cyklu dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, dlatego już 3 dni przed spodziewanym okresem wiedziałam, że jestem w ciąży.
Co to wieku ciazu tez bym chciala juz wiedziec czy moj suwaczek jest poprawnycykle mialam 28-30dni zawsze ost miesiaczka 26 wrzesnia wiec owu 9 pazdz mniej wiecej tak?
Wychodzi mi ze moja ciaza jest mlodsza o tydz niz suwaczek pokazuje czy sie myle?? Moge prosic o pomoc w obliczeniu????
Jutro pierwsze usg, już nie mogę się doczekać :-)
Dziewczyny jesli piszecie post pod postem poprostu edytujcie... bo nie chcialybysmy miec zwracana uwage przez moderatora fotum lub admina prawda![]()
witajcie ,zanim poczytam co tu sie dzialo chciala bym sie podzielic moim szczesciem.
Bylam dzis u gin bo rano znow mialam te dziwne rozowe niteczki w sluzie,
Na poczatku USG serce mi zamarlo bo zobaczylam tylko pusty pecherzyk, jednak gdy dr leciutko przekrecila glowice ukazal sie piekny okruszekJestem prze szczesliwa. Wg USG jest mlodszy o tydzien,widzialam nawet pieknie bijace serduszko .
Przez te plamienia mam juz L4 od jutra i kolejna wizyta kontrolna 25 listopada, jednak teraz juz tylko dobrej mysli,musi byc juz do konca ok.
Oto moje 3,7 mm szczescia
Zobacz załącznik 593286
Czesc Skarbie:-):-) był to rowny 6-ty tydzien. Serduszko widziałam migajaceuderzen 124 na min. tak mam w karcie. Gin powiedziała ze posłuchamy go dopiero w 10 tyg z dlaczego to nie wiem, z wrazenia nie zapytałam
![]()
Nie wiem jak wytrzymam do piątku, ciekawość mnie chyba zje
, ale mam dobre przeczucia. Jajniki bolą mnie mniej niż w pierwszej ciąży, może organizm jest już bardziej przygotowany i wie już co i jak
Ogóraski ... też się nimi zajadam, mi pomagaj na mdłości
Śledzie są w occie więc bakterie nie mają szans, dlatego można je jeść w ciąży a wędzone nie za bardzo. Ja swojego mężusia zabiorę tylko na te ważniejsze wizyty, w 12tc jak będzie szczegółowe USG i to połówkowe, wtedy już przez brzuszek badają, taki fajniejszy klimat niż na tym badaniu dopochwowym, no i już więcej widać bo dzidzia większa.