reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Kum,
z żywiołowych i bez języka poza tymi co wymieniłaś polecam Bang, Fasolki, Panic Lab, 6 bierze!, Santy Anno, Palce w Pralce, Szał Ciał, Time's Up! :-)
A jakbyś chciała coś zakupić to mogę Ci polecić bliski mi sklep z Krakowa ;-)

jagódka - współczuję Twojej koleżance. Mnie aż tak strasznie nie bolało, były dni, gdy bardziej, ale nawet starałam się nic nie łykać, tylko wytrzymać, bo i też nie wierzyłam, że będzie jakaś ulga.. I coś może być z tą wagą, bo przy moich niespełna 50 kg dodatkowy ciężar 20kg pewnie zrobił swoje. Z drugiej strony, z kręgosłupem i kolanami też mam problemy, więc może ogólnie u mnie coś nie tak z kośćmi :-(

Szmaragd, rozumiem co chcesz przekazać o porodach naturalnych. Ja mając CC czułam się ograbiona z czegoś niezwykle ważnego. Byłam nastawiona, że będzie boleć, ale chciałam to przeżyć. Do ostatniej chwili miałam jeszcze nadzieję, że się uda naturalnie.
Ale mając do wyboru CC albo kilkumiesięczną rehabilitację po jeszcze większym rozejściu się spojenia - wybrałam CC.
Teraz - jakoś nie wierzę, że będę miała wybór...

I mam stresa, bo delikatnie poplamiłam. Zapewne to resztki tego krwiaka, ale i tak ciśnienie mi podskoczyło.
Dobrze, że jutro USG, bo chyba bym zwariowała.

reklama
Mamamu oczywiście, że nie miałaś wyjścia i wpływu na drogę porodu, moje słowa kieruję tylko do tych, które chcą mieć cesarkę na życzenie, mam nadzieję, że wszystko okaże się ok jutro

Nie chcę też nikogo wpędzać w poczucie winy, tylko zaapelować do tych, które mają wybór

Witam dziewczyny :)
Co do porodu ja bardzo się boje naturalnego bo jestem straszną panikarą i boje sie że po prostu z wrażenia będe mdleć :-D Ale z drugiej strony moja znajoma miala cc i twierdzi ze nie czuje się spełnioną matką więc jesli ktos ma wybór to chyba lepiej przeżyć ten ból . Jeżeli jednak nie ma wyboru i cc jest pewne to cieszcie się że nie będzie bólu i nerwów :)

ja czuje się już dobrze , mdłośći ustały i ból brzucha także.
brzuszek mam juz duzy więc kto kolwiek z rodziny nie przyjdzie to widzi ze jestem w ciąży,poza tym twierdzą że to widać po twarzy więc chyba zrobiłam się pucek :)

Na sylwestra raczej biała sala w domku przed telewizorem.

Gratuluje wszystkich wizyt i chłopczyków bo podobno jest juz 3 rozpoznanych ;)
W ogóle mam juz tyle zdjęc malenstwa z usg ze nie wiem gdzie je chować dlatego postanowiłam kupic sobie dziecięcy album i wkladac zdjecia malego od samego początku aż po narodziny . Na pewno będzie super pamiątka ;)

Czesc dziewczynki :)

Ktoras z was mowila o krwawieniu z nosa...ja nie krwawie ale non stop kicham i mam nie tyle katar co stala produkcje glutow...a przy okazji sa one krwiste...

Czy was tez tak czasem brzuchy swedza?

Ostatnia edycja:
Kopacz, mnie brzuch swiedzial dość mocno gdy stosowalam tylko oliwkę. To znaczy ze brzuszek rośnie i ze skora sie rozciąga. Oliwka nie nawilzala mnie wystarczająco dobrze i przerzucilam sie na balsam do ciała i od razu poczułam ulgę. Skora przestała swedzieć.

Ja w ciagu najbliższych dni bede odstawiać lutkę i troche sie stresuje. Z drugiej jednak strony ciesze sie ze w końcu nic nie bedzie ze mnie wyplywac :)

Czesc dziewczynki :)

Ktoras z was mowila o krwawieniu z nosa...ja nie krwawie ale non stop kicham i mam nie tyle katar co stala produkcje glutow...a przy okazji sa one krwiste...

Czy was tez tak czasem brzuchy swedza?

produkcja glutow i swedzenie brzucha - mam tak samo. a co z piersiami? bo mnie pobolewaja ale czasem czasem poswedza ale nie jakos ekstremalnie...( moze to dlaego ze wczesnie zaczelam smarowac kremem? ) ale za to tak ekstremalnie rosna :D

Hej dziewczyny :) jak to jest z tą toxoplamozą... teściowa ma kota czasem wychodzi na podwórko. Potem lata po domu i np. siada na krzesło i tam śpi. Za godz. np. ja przyjadę to zamyka go w pokoju zeby nie zblizal sie do mnie. Ja siadam na to krzesło gdzie on spał i dotykam je rękami. Czy jest mozliwość zarażenia się?

mi moja pani doktor powiedziala ze jesli mam jakikolwiek regularny kontakt z kotem to powinnam zrobić badanie na tokso.. ja na twoim miejscu dla pewnosci bym zrobila tymbardziej ze kociak sam biega po podworkach a jak wiadomo takie koty tez lubia czasem ptaszka upolowac ;)

reklama
badanie robilam i wyszlo ze nigdy nie mialam ale wiadomo w kazdej chcwili mozna sie zarazic i sie zastanawiam czy jest jaka kolwiek mozliwosc zarazenia sie w ten sposob bo nigdy go nie dotykam i zdala od niego

Do góry