reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Wszystkie dziewczynki plamiace i z bolacymi brzuchami, oszczedzajcie sie, rozpieszczajcie i nie przemeczajcie :-)
Nowym mamom lipcowym - witajcie i piszcie!

Laleczko, powiem Ci, ze po tej 10-letniej przerwie, czuje sie, jakbym miala miec pierwsze dziecko. Jednak problemy szkolniakow to zupelnie inny swiat niz ten niemowlakow i malych dzieci. I do tego to, jak wyglada teraz prowadzenie ciazy - toz to kosmos w porownaniu z tym, co bylo 10 lat temu. Nie wiem, czy bede sie bardziej stresowac-pewnie nie, bo juz za stara jestem i jakos spokojnie do wszystkiego podchodze :-) damy rade :-). Czy Twoja cora tez tak sie ekscytuje jak moje chlopaki? Nie ma w domu innego tematu teraz..

Kum, boskie butki - pochwal sie jakie Ci wyszly, jak juz zrobisz. I od rszu napisze, ze podziwiam mamy szydelkujace i robiace na drutach. Dla mnie to czarna magia.
hehe bardzo sie cieszy bo nastawialam ja ze bedzie sama , bo lekarze nie dawali mi szans na naturalne zajscie w ciaze z jednym jajowodem a tu buum po paru latach. Troszke jest zawiedziona ze bedzie brat a nie siostra bo jak to ona mówi ze chłopcy sa niegrzeczni i bedzie mu musiała dawac klapsy :-D heh moze nie bedzie takim zbojem maluszek :-D jakim była moja córa heheh
Kum butki słodkie poprosze o jedna pare :-)

reklama
Laleczka, super, ze sie udalo Ci zajsc :-) powiedz Nicoli, ze moj chlopaki sa najgrzeczniejsi w klasie :-) moi tez nie chca brata, bo bedzie im zabawki zabieral hehe

Myślałam,że będę rzadko pisać.... a jednak jakoś tak ciągnie....
Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:-)

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:-)
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:-)

Dobry wieczór dziewczyny :)
Mogę spytac o co chodzi z tym wątkiem zamkniętym ? bo jakoś czytam i nie moge się doczytac.
jagódka narobiłaś mi smaku :) Ja mam dziś gości więc zrobiłam sałatke gyros którą ktoś mi ostatnio polecał :)
magdalenka Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze , na pewno będzie ;) Trzymaj się odpoczywaj ile możesz i będzie dobrze ;)
fionka witam :) I życzę powodzenia :)

Dziewczyny dajcie spokój atmosfera na forum musi być dla każdego fajna , żeby każda z nas czuła się tu dobrze ;)

Mam dziś wyjątkowy apetyt od rana wcinam :) Niedługo dojadą goście na weekend więc cały dzien spędziłam w kuchni , m pomagał w sprzątaniu. Teraz jestem wykończona a tu jeszcze trzeba dotrzymać towarzystwa gością :)

i ja dziś gyrosa robiłam:)

Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:-)

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:-)
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:-)
u mnie to samo,zaczynam z plusem,a dokładnie z wagą jaką KOŃCZYŁAM 2 ciążę:(

Kum-butki piękne,również poproszę:)

Witam nową mamę i gatuluję!

Kum, zakochałam sie w tych bucikach! Tez chce takie zrobic! Czy masz jakaś instrukcje? Kiedys umiałam robic na drutach wiec moze i szydelkowac sie nauczę :)

Dzis sie mojemu malenstwu zachciało pierogów :) pojechaliśmy wiec do ulubionej knajpy i znow zamówiłam dwie porcje :)
Na mięso w ogóle nie mam ochoty! W pierwszej ciąży tez mnie odrzucalo od miesa i urodziłam Córeczkę. Teraz niby ma byc synek ale biorąc pod uwagę moje bardzo podobne do poprzedniej ciąży objawy zaczynam sie zastanawiać czy to nie pomyłka :)

Sokoja super wiadomosc dla naszych mamus :)
Kum butki cudne ja rowniez chetnie zamowie

Witam nowe mamusie:)

A ja dzis choinke rozebralam I zlozylam nowa polke w to miejsce. .poza tym stoi juz moja wymarzona szafa ktora moj zlozyl z jego tata dzis popoludniu..nasza stara byla za ciasna dla nas a co dopiero jak maluszek sie pojawi :)
Na jutro zaprosilam znow rodzicow mojego na kolacje w podziekowaniu pomoc przy szafie:tak:

Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:biggrin2:

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:biggrin2:
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:biggrin2:

Niestety ja mam dodatkowe kg i jestem z tego powodu załamana:-( Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Zanim dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, zaczęłam dietkę i nawet ładnie mi szło, ale co z tego...

dziewczyny ja też zaczynam z +10 niestety. Jestem jednak dobrej myśli na zasadzie że jak się zbilansuje dobrze dietę- w sensie specjalnie dla kobiety ciężarnej i nie będzie się opychać niezdrowo to nie będzie tak źle.. od 2 dni mnie strasznie suszy. Pocieszające jest jednak to, że po wypiciu ponad litra wody ćmienie głowy przeszło :D
Hum buciki są świetne :D

Witam wszystkie mamusie :)

Kum świetna sprawa z butkami :-) I ja poproszę o takie :tak: No i posypały się dziewczynie zamówienia :-D

Poszliśmy dziś z młodym do kościoła i muszę powiedzieć, że tak grzecznego go jeszcze nie widziałam - chyba przez to, że w żłóbek był zapatrzony :-D po powrocie grzecznie zjadł kolację i o 19 sam chciał już iść spać :szok: usnął po 5 minutach :szok:

szukam filmu na wieczór i nic ciekawego w tv nie ma :-( pewnie trzeba będzie coś fajnego ściągnąć i to koniecznie śmiesznego, bo mam takie wahania nastrojów, że z byle powodu bym płakała :-(

a co do wózków to polecam zwrócić jeszcze uwagę na regulowaną rączkę ( to dla dziewczyn tych niższych istotna uwaga :-) )

reklama
Dziewczyny zgrzeszylam ze nie bylo czasu na kolacje tzn gotowanie jej to zamowilam za namowa dzieci I zjadlam calutka pizze 10":zawstydzona/y:
A zaraz szykuje sie pod prysznic ze swiecami..polecam kapiel ze swiecami mega relax tylko ze my aktualnie mamy kran zepsuty I o kapieli w wannie moge pomarzyc:wściekła/y:

Co do kg na plus tez zaszlam w ciaze z +7 takze po lipcu zalozymy grupe wzajemnego wsparcia I kg poleca w dol jak liscie z drzew na jesien:laugh2:

Do góry