reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

my z Olą dużo jeździliśmy i jeździmy, do moich rodziców mamy nie tak daleko, bo 100km, do teściów 240, jeździmy nad morze, do rodziny, na wesela itp i chcieliśmy dobry fotelik. właśnie doczytałam, że do mojego mogę dokupić samą bazę, ale muszę pomyśleć, bo teraz w nim jeździ męża chrześnica i w sumie to już będzie fotelik ponad 2 letni po dwójce dzieci.... trochę się obawiam, czy konstrukcja nie naruszyła sie przez tyle czasu, no i nie mam pewności, jak oni montują go i jak jest eksploatowany (raczej montują go słabo, tak na odwal...widziałam jak dziecko jest przypięte... pod pasem dwie pięści weszły by....)

reklama
witam-kum-wspolczuje boli jajnikow i powodzenia w rozmowie z szefem
wiola,ememte-witam nowe mamusie
anilewepowodzenia na wizycie
juliatrzymaj sie i zycze ci aby ostatni wynik byl pomylka
elifitodwagi w rozmowie z szefem
lusiasuper ,ze wyniki dobre a szef glupek i nie przejmuj sie palantem
anulka-fajnie ze z bobasem wszystko ok
arabelka-powodzenia na badaniach
wszytkim z bolesciami zycze aby szybko przeszly i nie oznaczaly niczego powaznego,dopisuje sie do wymiotujacych mnie to tez meczy od dwoch dni,chorym zycze zdrowka
ja tez mam wozek z gondola ,w ktorej mozna dziecko wozic w samochodzie uzywalam jej do 4 miesiaca zycia dziecka marki jaen strata jest to marka hiszpanska i nie wiem czy sprzedaje sie te wozki w polsce,ja bylam bardzo zadowolona,dziecko miala luz,moglam je nawet przewinac w czasie jazdy,odczepialam gondole po zaczymaniu i wpinalam w stelaz wozka to mala sie nawet nie budzila,potem juz zaczela podnosic glowke bo byla ciekawa swiata wiec zmienilismy na spacerowke rozlozona na plasko a w samochodzie na stale zamocowalismy fotelik,ja tez nie jestem zwolenniczka wozenia dzieci w fotelikach wpietych w wozek

Anulka kciuki za wlasne M :) My musimy jeszcze czekac na decyzje.

Lusia Ale palant z tego zastepcy,dobrze ze dostalas zwolnienie,teraz odpoczywaj ile sie da.
A co do ,, Arbeitsverboten,, to jak udalo ci sie to dostac od lekarza? Moja mi nie dala (nawet zwyklego zwolnienia ) bo nie widzi takiej potrzeby,a dzis gadalam z szefem i nie dostal jeszcze zadnej odpowiedzi z ubezpieczalni.

W czwartek mam wizyte i ja poprosze by mi jednak wystawila bo dzis
bedac w pracy omdlalam,nie stracilam calkowicie przytomnosci,trwalo to jakies z 20 sekund,
glowa bolala, zaburzenie widzenia,zrobilo mi sie tak slabo ze gdyby nie stala obok kolezanka i mnie nie zlapala to runela bym na glebe.
Szefa ojciec mnie odwiozl do domu i znow powtorka, teraz juz tylko zawroty glowy czasami.

Co do cyckow, to ciagle rosna, . W ciazy z cora tak urosly ze mam rozstepy ale tylko pod cyckami co i tak zakrywa stanik :) A na tylku zakrywaja majtki, wiec nie tak zle. Oby teraz zadne nie doszly.

kopacz jak nie chcesz do PiPu iść ani dzwonić to tutaj na babyboom są porady prawne:
https://www.babyboom.pl/forum/porady-prawnika-f344/prawa-kobiety-w-ciazy-karta-nauczyciela-43523/

Jeżeli chodzi o kobietę w ciąży a to że jest nauczycielem to obowiązują ją takie same zasady jak gdzie indziej i idzie wszystko z kodeksu pracy. Wg KN godziny dydaktyczne na poszczególnych szczeblach to: 25- przedszkole, 22- roczne przygotowanie przedszkolne i tutaj nie masz 2h dodatkowo z KN. od 1-6 18h dydaktyczne plus 2 bezpłatne z KN. Świetlica to bodajże 26h. Świetlica chyba 30h ale nie jestem pewna. Ile mają pedagodzy i inni specjaliści nie wiem, ale wydaje mi się że 26h dydaktycznych. przy czym przedszkole liczymy jako pełne godziny 1-6 to 45 minut. KN nalicza Ci się proporcjonalnie do zatrudnienia. Dziewczyny będące po badaniach - gratuluję pozytywnych wieści. Dla tych przed wizytą zaciskam kciuki.
Ja po powrocie z pracy zjadłam jedynie obiad i leżę. Brzuch mnie boli.
Dziewczyny po przejściach z szefami dzisiaj- wziąć głęboki oddech, spóścić emocje i do przodu.

Mi piersi na razie nie urosły. Noszę miseczke B .

Kopacz poradz się dziewczyno radcy prawnego bo cię baba wykończy.

My fotelik mamy Britax First Class , można go montować do tyłu i potem do przodu .

Witam! Poszalałyście dziś z wpisami :laugh2: znowu nie zapamiętałam nicków :zawstydzona/y:
Witam nowe mamy :tak:
Przykro czytać, że część z was ma takich beznadziejnych szefów, ja tego problemu nie mam, ale ja swoje szefowe wcześniej uprzedziłam, że chciałabym się zdecydować na kolejne dziecko - miałam nawet dłużej poczekać, a to szefowa właśnie wybiła mi to z głowy i powiedziała żeby kuć żelazo :tak: wprawdzie miała nadzieję, że urodzę w okolicy września, żeby jej synek zdążył do przedszkola pójść, ale trochę nam się przyspieszyło :zawstydzona/y:;-)

P.S. Kopacz ty teraz masz takie "przygody", że aż przykro czytać, ale zobaczysz za pół roku karta się odwróci :tak:
Mi też trochę piersi urosły, na razie są takie jak w pierwszej ciąży, mąż (oczywiście) zachwycony :-p
Witaminy - ja biorę kw. foliowy, teraz mi jakiś trafił z wit.b. Innych nie łykam. W poprzedniej ciąży miałam anemię i musiałam żelazo brać, ale się po tym tak masakrycznie czułam, że odpuściłam - myślałam, że zejdę. Starałam się jeść więcej produktów bogatych w żelazo i jakoś dotrwałam do końca. Przed tą ciążą też miałam lekką anemię, ale mi przeszło samoistnie :-D

czy jakiś temat pominęłam???
Byłam dziś rano na wizycie, ale to opiszę w odp. wątku :tak:

Oczywiście, że pominęłam:
Gratuluję nowego mieszkania :-D

Czy wy też tak macie, że najchętniej to byście zaległy na kanapie i nic nie robiły, czy to tylko ja taka leniwa się zrobiłam???

reklama
Do góry