reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Oficjalnie wraz z Małgorzatkar możemy już moderować wątek.:tak: Ja widzicie są już pierwsze zmiany - przykleiłam główny wątek oraz naszą tabelkę.

Osoby chętne do wątku zamkniętego (lub nadal nie dodane) proszone są o przesłanie wiadomości prywatnej mnie lub Małgosi - niestety nadal musi to przejść przez ręce Administratora, więc będziemy czekać na zebranie się większej ilości osób.

reklama
Hej

ja dzisiaj jak zwykle zdycham po pracy tzn z tymi moimi plecami:/ a pozatym to wszytko oki:) Gadalam z moja szefowa ma mnie przeniesc na inny dzial ale nie wiem czy to pomoze bo ogolnie praca taka sama:/
Co do suchosci rak to sie nie wypowiem bo nie mam z tym problemu ale cere mam taka srednia i smaruje kremem nivea albo bambino w sumie srednio pomaga:/ A wy macie jakies konkretne kremy do twarzy ktore mozna stosowac?? jakies nawilzajace?? A i co do brzucha to tez mnie jakos wywala z dnia na dzien heh. wkoncu moze sie zbiore i wstawie zdjecie na odpowiednim watku :)

Ps. Witam nowa mame :)

Malgorzatkar jesli chodzi o liste porodow to nie widze tam siebie. Termin mam na 03.07 wg usg :)

Ostatnia edycja:
arabelka wizyte mam na 30go stycznia. Zdarzylo mi sie w pracy omdlec ze dwa razy,na powietrzu jest lepiej,
teraz tylko dosc czesto mi slabo,dlatego nie wsiadam za kolko poki co,bo sie boje.
Teraz jestem uzalezniona od meza ;-)

ninja mialam a wlasciwie mam jeszcze troszke z dlonmi to samo co opisujesz tylko u mnie zadego
babelka nie ma, tylko wlasnie takie czerwone suche placki, smaruje czesciej kremem i grubsza warstwa
i ladnie schodzi,( stosuje zwykly krem do rak)

jagodka nie wiem czy stosoawalas juz to ale ja to smarowalam na skore glowy,bo mam alergie na alkohole itp zawarte w
szamponach do wlosow. (wczesniej o tym nie wiedzialam,zrobili mi testy i wkoncu wiem co mi tak szkodzi )
Mialam okropne suche placki, nie pomagaly nawet masci ze sterydami a po tych specifikach zeszlo
w tydzien, potem smarowalam jeszcze krotki okres czasu raz w tygodniu tak w razie w.
Tylko teraz w ciazy nie wolno ich stosowac.
Nazwy to cetaphil i squamax emulsja.
Nadaja sie do calego ciala,jezeli ktos ma problemy z sucha skora.

kropka witaj

ja korzystam z wolnego czasu, chwycilam za szydelko i tak wciagnelo ze zakupilam wiecej welny i dziergam,tzn poki co nadal jestem
laikiem w tej dziedzinie ale wychodzi calkiem fajnie.
Jakis czas temu zrobilam corci komin i czapke myszki minnie.
Teraz biore sie za zwykla czapeczke z jakas ozdobka i mitenki :)

Gotujecie obiady codziennie?
U mnie jedynie drugie jest na jeden dzien bo potem nawet nie smaczne,ale zupy mamy na 3 dni, mam wtedy z glowy i nie musze sie spieszyc by miec gotowy obiad o 12 tak jak cora konczy przedszkole. A potem idzie jeszcze od 13:30 -16:30 za darmo.
Troche to bez sensu bo jak chodzila do 13:30 to juz nie mogla zostawac po poludniu ,a jak zmienilismy i jest tylko do 12 to potem znow moze przyjsc. Chodzi teraz krocej o 1,5 godzinki dziennie i tym sposobem oszczedzamy miesiecznie 80euro.

jagodka nie wiem czy stosoawalas juz to ale ja to smarowalam na skore glowy,bo mam alergie na alkohole itp zawarte w
szamponach do wlosow. (wczesniej o tym nie wiedzialam,zrobili mi testy i wkoncu wiem co mi tak szkodzi )
Mialam okropne suche placki, nie pomagaly nawet masci ze sterydami a po tych specifikach zeszlo
w tydzien, potem smarowalam jeszcze krotki okres czasu raz w tygodniu tak w razie w.
Tylko teraz w ciazy nie wolno ich stosowac.
Nazwy to cetaphil i squamax emulsja.
Nadaja sie do calego ciala,jezeli ktos ma problemy z sucha skora.

Gotujecie obiady codziennie?
U mnie jedynie drugie jest na jeden dzien bo potem nawet nie smaczne,ale zupy mamy na 3 dni, mam wtedy z glowy i nie musze sie spieszyc by miec gotowy obiad o 12 tak jak cora konczy przedszkole. A potem idzie jeszcze od 13:30 -16:30 za darmo.
Troche to bez sensu bo jak chodzila do 13:30 to juz nie mogla zostawac po poludniu ,a jak zmienilismy i jest tylko do 12 to potem znow moze przyjsc. Chodzi teraz krocej o 1,5 godzinki dziennie i tym sposobem oszczedzamy miesiecznie 80euro.

Drugie danie mam zazwyczaj na dwa dni, zupa 3-4dni, bo zawsze duży gar robię:tak:
A co do leków. Ja mam stwierdzony ŁZS, niestety zima i ciąża trochę pogarszają mój stan. Na zmiany mam protopic, ale nie wolno mi teraz:-( Jak widzę, że na twarzy robi się źle to smaruję kremem z octopiroxem z pharmacerisa. Skórę myję tylko płynem micelarnym, żeby nie używać wody. W przypadku łzs im mniej tym lepiej, dlatego na co dzień niczego nie używam.

La luna bardzo mi przykro z powodu wynikow amnio. Tak bardzo trzymałyśmy wszystkie kciuki. Wiedz, że masz w nas wsparcie!!!!!! Bardzo mocno Cie przytulam.

Ja na suche dłonie stosuję od niedawna krem z firmy Mixa. Różne inne stosowałam i apteczne maści i kremy od każej firmy i ostatnio kupiłam krem z tej firmy i dla mnie jest super. Zimno na dworze a moje dłonie są ok.

My robimy jedno danie na obiad, dzis zazyczylam sobie od M. piergi z jagodami i co? Pieknie uklepil a jakie pyszne wyszly wiec po pracy brzuszek byl zadowolony :)) U nas jak jest zupa to potem cos malego na drugie, a jak drugie to juz samo bo nie zjedlibysmy wiecej ale jak beda dzieci to mam od zawsze taki plan ze zupka jak dzieciaki ze szkoly czy przedszkola a potem razem drugie danie. Ja to mam plany.. ahaha niech sie pierwsze najpierw urodzi :D

Jagodka wysle ci jutro pw z lista bo musze na kompa wejsc a teraz nie mam jak..przepraszam

Buziaki dziewczyny..ja tak czytam was dzis ale mam troszke spraw I nie mam kiedy odp

My robimy jedno danie na obiad, dzis zazyczylam sobie od M. piergi z jagodami i co? Pieknie uklepil a jakie pyszne wyszly wiec po pracy brzuszek byl zadowolony :)) U nas jak jest zupa to potem cos malego na drugie, a jak drugie to juz samo bo nie zjedlibysmy wiecej ale jak beda dzieci to mam od zawsze taki plan ze zupka jak dzieciaki ze szkoly czy przedszkola a potem razem drugie danie. Ja to mam plany.. ahaha niech sie pierwsze najpierw urodzi :D

My tak jemy latem, zimą zupa musi być. Ja lubię zupy, więc jem codziennie, poza tym przy mojej hipoglikemii jest jak znalazł jako jedno z dań;-) aby trzymać pory posiłków. Za to raczej nie jada się u mnie kolacji (Klaudia je coś lekkiego wieczorem). W lecie nie gotuję zup - czasem w weekend się zdarza i też jest jedno "drugie" danie.
Moja Klaudia je w przedszkolu śniadania, obiadki i podwieczorki i co z tego? I tak w domu zjada z nami jeszcze obiad, bo jest głodna - jeśli podpasuje jej to, co było w przedszkolu, to je tylko jedno danie, jeśli zjadła mało w ciągu dnia, to je i zupę i drugie.

reklama
Mój je w przedszkolu praktycznie wszystko. W domu niekoniecznie. Kolacje owszem są, ale ograniczamy syna aby się nie objadał. Czasami nie jest to głód, a chęć jak najdłużej nie kładzenie się spać..

Julia miło Cię widzieć :D

Do góry