muszę bez nicków, bo się zawinęłam :/
ból nóg w nocy - dziś miałam tak silny, że rozprostowałam nogi i czekałam aż samo przejdzie. trwało to niecałe pół godziny

wstałam, trochę to rozchodziłam i już jest lepiej. muszę W KOŃCU zacząć ćwiczyć. znalazłam nawet linki z ćwiczeniami dla ciężarnych. muszę też zapytać gina, czy mogę czasami pójść na basen. bardzo lubię chodzić na basen i wiem, że mocno by mnie odprężył, ALE miałam tę infekcję i może lekarz mi odradzi :/
salami - pytałam o salami, bo wyczytałam, że surowych/wędzonych wędlin nie powinno się jeść, a sama mam ostatnio ochotę i nawet trochę zjadłam. przeglądałam wczoraj mama zone Dział DIETA mówi, aby nie odchudzać się w ciąży, ale jednocześnie grzmi, że jeżeli najdzie mnie ochota na ciastko to mam zjeść sobie kromkę ciemnego chleba z dżemem :/ ja czaję, że gdybym miała cukrzycę to mogłabym zaszkodzić sobie i dziecku ciastkiem, ale jeżeli nie mam cukrzycy, to mam się bać, że ciastko uśmierci mnie lub dziecko?!?!
kolczyki - ja przekułabym dziecku (DZIEWCZYNCE!!

) uszy, gdyby dziewczynka wyraziła na to zgodę i gdybym widziała, że ta decyzja jest świadoma.
tak lekko odbiegając: jeszcze przed zajściem w ciążę, uznałam, że gdy zajdę w ciążę nie napiszę o tym na
facebooku a tym bardziej nie wrzucę zdjęć z USG lub tuż po porodzie, a gdy urodzę, napiszę, że urodziłam, mam nadzieję, że będę mogła napisać, że czujemy się dobrze i że Kruszyna nie wyraziła zgody na publikacje jej zdjęcia na fejsie. mam jakąś palmę na tym punkcie...
Ewusia ja też nie czuję się jakbym była w ciąży, w sensie czucia dziecka. Nie wiem czy już czuję ruchy - to moja pierwsza ciąża. poza tym miesiąc nie byłam na USG. USG to moja ulubiona "rozrywka" w ciąży
Witam nową Mamę, a
Blueberrry proponuję polać wódki

(zwykle tak mówię, gdy ktoś dobrze mówi ;p)