reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Anilewe - gratuluje :) tez mam potwierdzonego chlopaka :-) ------- Doti - hardcorowy wyjazd ---------- Graza - ja pozycze plaszczyk od siostry. Jest rozmiar wiekszy od mojego i ma sporo miejsca na brzuch. Moj brzuszek rosnie, ale jest niewielki. Pewnie dopiero latem stanie sie naprawde duzy, ale wtedy plaszczyk nie bedzie mi juz potrzebny ;) tez chodze w leginsach i koszulkach :) najwygodniej ----- opisalam przebieg wizyty w wizytowym, ale w sumie nie ma tam nic ciekawego, bo mialam samo USG a taka wizyte poszpitalna mam we wtorek. Mialam krotki wywiad i w sumie wiem, ze nie musze lezec plackiem. Skoro wszystko jest ok, to jestem zadowolona :)

Makota89 to super, że możesz pożyczyć. Ja wśród moich znajomych niestety nie mam nikogo zbliżonego rozmiarem do mnie:( Dziękuję za info poczytam poprzednie strony, trochę się boje wymiotów po tym badaniu.
Dzień Dobry :-)

aNilewe - gratuluję synka :-D
Makota - super, że nie będziesz musiała leżeć plackiem :-D
Graza - ja kupiłam już kilka tyg temu ten płaszczyk z H&M bo brzuch mam już bardzo duży, a po ciąży też mam zamiar normalnie w nim chodzić, nie pracuję w biurze czy jakiejś korporacji, więc mogę chodzić w czym mi się podoba :-p Glukozę mam mieć dopiero po następnej wizycie, więc na razie się tym nie martwię, część dziewczyn już miała, jedne lepiej, drugie gorzej przechodziły, musisz się cofnąc w wątku :-)

Angelika - ja nic takiego nie czuję, za to od trzech dni jak idę małą do przedszkola zaprowadzić to mnie lewa noga w biodrze boli, dosłownie chwilkę i jest ok, czyżby to nerw kulszowy???
Uciekam dziewczyny, bo moja łazienka woła o pomstę do nieba, a w weekend nie będę miała dla niej czasu :tak:

Ka.wo chyba przeproszę się z płaszczykiem z H&m nie znalazłam nic innego a w płaszczu zimowym nie da rady chodzić przez wiosnę, chociaż udało mi się, kupiłam go na wyprzedaży w bershka w rozmiarze M rośnie z brzuszkiem, jestem z niego mega zadowolona na pewno ubiorę go po ciąży.

Graza w takich momentach się cieszę, że już nie pracuję. Po domu biegam w sukienkach, jak mam wyjść to już pojawia się problem, bo faktycznie ciężko się w coś wbić:rolleyes:
Tak patrzę to właśnie dziś mijają dwa miesiące jak jestem na zwolnieniu, ale zleciało :o
Dzisiaj już wstałam w lepszym nastroju, pogoda za oknem cudowna, mam nadzieję, że dziś będę mieć lepszy dzień.
Obciążenia jeszcze nie robiłam, w poniedziałek mam wizytę, więc pewnie dostanę wytyczne. Piszcie jak się czułyscie po, ja chyba jednak wezmę ze sobą męża, bo trochę się boję. Przez długie lata oddawałam regularnie krew i nigdy nic mi się nie działo. Nawet zdarzało mi się po pobraniu iść do pracy i było ok. Odkąd jestem w ciąży to się zmieniło. Słabo robi mi się już w poczekalni, a po ostatnim pobraniu sama do domu bym chyba nie dotarła, a potem leżałam pół dnia plackiem, było mi słabo jak tylko próbowałam się podnieść.:what::banghead:
Więc sama na pewno się nie wybiorę.
Dziś chyba czeka mnie jeszcze wycieczka na poczcie, siedzę jak głupia trzeci dzień w domu na krok się nie ruszam, bo czekam na paczkę. Weszłam dziś na stronę poczty a tam w śledzeniu przesyłek, że przez ostatnie dwa dni odnotowano nieudane dostarczenie. Nie dość, że nikogo nie było to żadnego awizo w skrzynce też brak:mad: poczekam jeszcze dzisiaj i wieczorem idę robić dym ;)
Miłego dnia Mamuśki

Tusiaczek lepiej nie ryzykować i zaciągnąć mż na badanie, zawsze to ktoś bliski, zareaguję w razie W.

reklama
anastazi - nie wiem, mi się zawsze źle kojarzy cokolwiek czerwonego w śluzie. Ale niech wypowie się ktoś z większym doświadczeniem. Mam nadzieję, że to nie jest zły symptom.

Kum - polecam taki wypad w góry. Ja ostatnio byłam i dało mi to niesamowitego powera! Świeże powietrze, zupełnie inna perspektywa i jakoś tak lekko na duszy się robi :) Jak tylko możesz to jedź w góry, wyjdź gdzieś kolejką i zejdź na dół pieszo (ja tak zrobiłam) albo po prostu poszlajaj się po szczytach :) A o jakich górach myślałaś?

Dobrze, że już piątek! Dzisiaj po pracy albo jutro dano jedziemy zamówić drzwi pokojowe. Byle mieć to już z głowy bo i tak żadne mi się nie podobają i w zasadzie wybieramy mniejsze zło. M. okazuje się chory na całego, całą noc smarkał i kichał - czego zupełnie rano nie pamiętał, zato mnie budził co chwilę, wiec jestem zupełnie niewyspana.

Przyznaję, że im mniejszy wybór garderoby tym mniejszy problem :) Wczoraj nawet pojechałam na zakupy ale wróciłam do domu tylko ze szlafroczkiem z przeceny z H&M za 40zł. Całkiem fajny ale do pracy w nim raczej nie pójdę :-p Teraz mam zestawy praktycznie na każdy dzień tygodnia i repertuar się kończy. Eff Ale powiem wam, że ceny w sklepach mnie przerażają poza wytprzedażami! To jest skandal za byle jakiej jakości bluzkę 100. Przegina jest w sieciówkach.

witam,

a ja z chęcią chciałam kupić ten płaszczyk z h&m ale... w S się utopiłam, a mniejszych nie ma nigdzie... ale podejrzewam, że też za wielki by był... wynalazłam na happy mum w przecenie płaszczyk za 99zł, tylko że malinowy, gdyby był czarny/szary wzięłabym bez zastanawiania, a tak to ten kolor... M mówi, że jutro pojedziemy do stacjonarnego, bo na stronie są kurtki, które można potem po ciąży nosić i zobaczymy, jak nic nie będzie, zamówię ten malinowy... lubię różowy kolor, ale może niekoniecznie jako płaszcz... miałam kiedyś czerwony i czułam się w nim super, ale to czerwony a nie róż.... mam dwie pary spodni ciążowych i w nich śmigam, na okazje mam spódnicę dżinsową, bluzki jako tako się mieszczę (te na krótki rękaw, bo na długi gorzej). ogólnie ciężko coś kupić normalnego w normalnej cenie... wszędzie szarości i burości i jakieś takie workowate, a jak człowiek chce wyglądać, to niestety trzeba słono zapłacić... jak będę w happyMum sprawdzę, na stronie wypatrzyłam koszulki, które potem służą do łatwego karmienia, może takie sobie kupię, wtedy będę nosić przez więcej niż 4 miesiące i już mi nie będzie tak szkoda wydać ponad 100zł za bluzkę

rutinoscorbin sprawdziłam, mam inną serię :)

W h&m na siłę chcą poprawić kobietą w ciąży humor i zaniżają rozmiarówkę, jak któraś jest bardzo drobna to S się zdecydowanie nie nadaje :-( Ale masakra jest dopiero w C&A, te ciuchy to jakieś giganty :szok: Ja mam leginsy, ale takie mało wyjściowe, jeansy rurki i czarne elegnackie spodnie wyjściowe, chciałam kupić spódniczkę, ale jak w c&a zobaczyłam S nawet w 9 m-cu mam nadzieję nie mieć takiej wielkiej pupy :-p

dokładnie! ja mam spódniczkę właśnie z happy mum, dałam 120zł, ale jest szczupła i zgrabna, nie jakiś worek. i tak wygląda, że chyba da się ją normalnie po ciąży nosić, tylko panel obciacham

Cześć Wam:-)
aż wstyd się przyznać, dopiero śniadanie jem i zaraz zbieram się po wyniki, póki co zawroty głowy ustały, może to faktycznie po pobieraniu krwi :crazy:
Ja też mam problem z zakupem kurtki, chyba po porostu kupię większy rozmiar, bo z ciążówek nie ma zbytnio wyboru :crazy: w ogole z ciążowych ubrań noszę tylko legginsy, nawet spodnie mi nie podpasowały a wydałam na nie 149zł ;/ na wiosnę i lato , będę kupować bluzki oversize :tak: teraz jest moda na większe ubrania i mam nadzieję że nie będzie z tym problemu :-)

anastazi - może to po prostu po badaniu lekarz uszkodził jakieś naczyńko i stąd kolor śluzu ?

reklama
Ja w płaszczyku z H&m w rozm.s też tonę. myślałam że jest może xs a tu niestety od S:( w c&a kupiłam przez internet parę rzeczy na wyprzedaży wszystko duże. przed ciążą nosiłam xs a tu dostałam s/m powinno być m/l wystawię rzeczy na allegro może któraś będzie zainteresowana podeślę link:)

znalazłam leginsy na allegro KOLEKCJA 2014 WZORZYSTE LEGGINSY pepitka * kwiaty (4051641998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. zastanawiam się nad wzorem kwiatowym a geometrycznym. mam dość czarnego:( przed ciążą mi nie przeszkadzał ale teraz moje rzeczy są w dołującym kolorze albo szarości albo czerń. Jeżeli macie jakieś namiary na leginsy we wzory dla ciężarnych to piszcie:) w ogóle to mam straszną fazę na żołte buty z NB. nie wiem co mi się stało z tymi kolorami.

Do góry