reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Leginsów we wzory unikam, żeby sobie nóg zbędnie nie poszerzać :p jedyne szaleństwo na jakie mnie stać to kolorowe rajstopy :-D

Co do ciuszków to oversize uwielbiałam przed ciążą a teraz jak coś takiego ubiorę to czuję się grubaśno.

Co do kolorów to ja kiedyś nosiłam wyłącznie czarne rzeczy a później mi zbrzydło i wszystko pozmieniałam. Jedynie kurtkę mam ciemną ze względu na praktyczność ale tak to spodnie szare, granatowe albo bordowe kupuję, ewentualnnie jakieś jasne ale nie białe. Bluzki mam we wszystkich kolorach, a szczególnie uwielbiam żółty. Moje dziecko pewnie znienawidzi ten kolor bo już się na nim zafiksowałam i pewnie będzie wszędzie. :happy:

reklama
Ja glukozę robię w następnym tygodniu. Tylko z jakąś książką udam się na badanie, żeby się nie nudzić.
Byłam na zakupach, ale niewiele kupiłam. Wstąpiłam też do Esotiqa i jak ktoś jest już zainteresowany karmnikami, to są, nawet na wyprzedaży. Ceny regularne 89,-, a te na przecenie 32,- (biały i czarny) rozmiarówka przyzwoita, tzn 70F np znalazłam;-) Na te nieprzecenione nie patrzyłam, ale kolorów było więcej.

Jagódka, nie za wczesnie sie na ta glukozę wybierasz?
Ja dzisiaj byłam u gin i mi powiedziała zeby glukozę zrobic nie wczesniej niz w 24 tc (optymalnie 24-28tc).
Moja dzisiejsza wizyta była nieplanowana, bo byłam u gin kilka dni temu ale dostałam zalecenie zrobienia dużej ilości badan wiec stwierdzilam ze pójdę na NFZ i poprosze o skierowanie zebym mogła zrobic bezpłatnie badania - w końcu płace składki. Jestem super zadowolona. Mało tego ze lekarka nie zrobiła żadnego problemu to jeszcze dała mi skierowanie na wiecej badan niz zleciła moja gin. Dodatkowo mnie zbadała i posłuchaliśmy serduszka - wszystko jest ok.

czesc lipcowezcki:))

ale produkujecie.....

Jagodka
jak tam wloski ufarbowane?ja od razu lepiej sie pozculam:)

grazia ja w poprzednich ciazach mialam stwierzdone wielowodzie ale to pod koneic bylo.moje brzuchy byly ogromne,teraz tez

anastazi
zadzwon do lekazra to moze cos poradzi:)

makota ale ulga ze juz lezec nei musisz;)

seorise ja kupilam osttanio spodnei ciazowe z hm i jestem barzdo zadowolona:)

pisalyscie
1.o zazdrosci:jak Ola sie urodzila Wiki byl barzdo dzielny,kilka razy zdarzył sie kryzys ale ogolnie bylo ok.teraz mam obawy jak Ola sie zachowa:sorry:kolezanka ostatnio urodzila ,a jej synek ma rok i troszke,podobno bał sie noworodka:szok:fakt inaczej wytlumazcyc 4 latkowi niz roczniakowi

2.o wadze,coz moja idzie do gory,mam juz na plusie 6 kg:sorry:

3.o ciuchach ciazowych,ja tez juz coraz mniej mam pomyslów co załozyc,ale plaszczyka nie zamierzam kupowac

w ostatnim fleszu i vivie sa kupony do sklepow ,do huppy mam tez,moze ktoras bedzie zainteresowana(nochyba ze ktoras juz pisała)

4.ja tez jeszcze nie mialam glukozy,jeszcze czas

hmmm wiecej nie pamietam:(

zdrowka dla wszystkich:tak:
graruluje udanych wizyt i stwierzdenia płci:)

piekna wiosna ostatnio ,az trudno uwiezryc ze od jutra pogorszenei pogody:no:

milego wiezcoru:)

Pola dostałam skierowanie, to idę, nie będę dyskutować z lekarzem, poza tym ja jestem chora na hipoglikemię reaktywną i moim zdaniem to ja już dawno krzywą powinnam zrobić i co jakiś czas powtarzać, bo ostatnio znowu cukier mi poleciał na łeb na szyję..

Edit: Agulam, pofarbowałam, od razu lepiej;-)

A, chciałam sie pochwalić ze pojechałam dzis specjalnie do natury i kupiłam sobie ten olejek na końcówki włosów, ktory polecala Jagódka. Wlasnie go zaaplikowalam i musze przyznac ze fajnie pachnie! Efektu nie moge jeszcze ocenić bo nalozylam go na biosilka.
Czy ta odżywka z tej samej serii jest równie fajna?
Przy okazji dorwalam w promocji maslo do ciała poporodowe z ziaji.

Nie wiem, próbowałam tylko olejku, odżywek innych używam:tak: Ale marion ma fajne kosmetyki z dobrymi składami, nie ma w nich - na ogół - alkoholu, silikonów i parabenów. Może warto spróbować, jak nie było wielkie opakowanie i wygórowana cena. Najlepiej poczytać na wizażu czy jest w katalogu kosmetyków.

Witam piąteczkowo:):)
Anastazi ja dla włąsnego spokoju chyba zadzwoniłabym do lekarza upewnić się że nic złego się nie dzieje.
Makota fajnie że nie musisz plackiem leżeć :):) Inaczej zwariować by możne:/

Widzę, że czas na wiosenne odświeżanie włosków :D Ja też mam w planach, farba już kupiona może jutro sobie zaaplikuję:).
Waga hehe no niestety u mnie leci strasznie:/ już mam jakies 7,-8 na plusie ale nie widać tego po mnie. Wszystko idzie mi w brzuch ale i tak się zastanawiam czy to nie za dużo. Ponoć ilość wód płodowych mam w normie także nie wiem skąd taki przyrost wagi:/
Wczoraj troszkę zaszalalam i kupiłam kilka rzeczy na ebayu. Głownie to getry i tuniczki jakieś ale chyba przesadziłam z ilością hehe.

Mnie dzisiaj naszło na porządne sprzątanie kuchni. Jak narazie zrobiłam połowę teraz zabieram sie za drugą:D A pozatym to nudy coś tam dziergam na drutach i patrze w tv. Najgorsze że mój mąż pracuje popołudniami do wieczora późnego i nudno tak samej:/

Pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę miłego weekendu:)

reklama
Dzień Dobry :-)

aNilewe - gratuluję synka :-D
Makota - super, że nie będziesz musiała leżeć plackiem :-D
Graza - ja kupiłam już kilka tyg temu ten płaszczyk z H&M bo brzuch mam już bardzo duży, a po ciąży też mam zamiar normalnie w nim chodzić, nie pracuję w biurze czy jakiejś korporacji, więc mogę chodzić w czym mi się podoba :-p Glukozę mam mieć dopiero po następnej wizycie, więc na razie się tym nie martwię, część dziewczyn już miała, jedne lepiej, drugie gorzej przechodziły, musisz się cofnąc w wątku :-)

Angelika - ja nic takiego nie czuję, za to od trzech dni jak idę małą do przedszkola zaprowadzić to mnie lewa noga w biodrze boli, dosłownie chwilkę i jest ok, czyżby to nerw kulszowy???
Uciekam dziewczyny, bo moja łazienka woła o pomstę do nieba, a w weekend nie będę miała dla niej czasu :tak:

oooo ja z rwą kulszową męczę się już z 3 tygodnie i zaczyna się mniej więcej na wysokości górnej części pośladka i promieniuje na całą długość nogi, także łączę się w bólu :sorry:

Jagódka, nie za wczesnie sie na ta glukozę wybierasz?
Ja dzisiaj byłam u gin i mi powiedziała zeby glukozę zrobic nie wczesniej niz w 24 tc (optymalnie 24-28tc).
Moja dzisiejsza wizyta była nieplanowana, bo byłam u gin kilka dni temu ale dostałam zalecenie zrobienia dużej ilości badan wiec stwierdzilam ze pójdę na NFZ i poprosze o skierowanie zebym mogła zrobic bezpłatnie badania - w końcu płace składki. Jestem super zadowolona. Mało tego ze lekarka nie zrobiła żadnego problemu to jeszcze dała mi skierowanie na wiecej badan niz zleciła moja gin. Dodatkowo mnie zbadała i posłuchaliśmy serduszka - wszystko jest ok.

pola ja mam podobny termin jak jagódka, a badanie miałam robione we wtorek. Poprzednio też mi tak kazał zrobić. Nie wnikam dlaczego, ale jest ok.

Byłam dzisiaj u lekarza i wszystko ok. Potem poszłam trochę pobuszować po galerii i obkupiłam siebie i Synka :D oczywiście polowałam na wyprzedaże, bo te ceny regularne potrafią wyrwać z butów. Kupiłam h&m taką sukienko-tunikę przecenioną z 130 na 30 zł :happy:

Do góry