reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Szok moj mlody usnal po 22 i spi :) !!!! Ale to dlatego ze wczoraj spal moze z raptem 3h max w ciagu dnia.tak to oczy mial jak 5 zl :) i obserwowal.i musze go pochwalic ;) nie marudzil w sumie na spaxerze w miescie.na poczatku tylko troche ale nakramilam i usnal a jak sie obudzil to byl caly w skowronkach ;) a glosno bylo ze hoho bo jakies koncerty byly...
Czuwam od 10min bo marudzil przez sen ale chyba nie wstaje to ide spac :)

reklama
Karola - gratuluje!
Elifit - ja mam ubezpieczenie grupowe, z pracy, skladka niecale 100 zl. Dostalam kase z tytulu urodzenia dziecka i za pobyt w szpitalu powyzej 3 dob (ale to bylo na patologii ciazy, po porodzie lezalam 2 doby)

Moj Adas duzo spal wczoraj. W nocy sie wiercil, bo cala noc robil kupe :o mialam az 5 karmien w nocy... Wstal o 6, powachal cyca i zasnal. Polezalabym z nim tak, ale M jest obok i boje sie, ze nie upilnuje 3 osob :( odlozylam do lozeczka i spi :)

We wtorek mamy szczepienie, ale Adas co jakis czas kaszle i ma zapchany nos :baffled:

Jak rozpoznac przeziebienie u niemowlaka?

Lilla - dużo wam jeszcze urlopu w Pl zostało? Ciężko się będzie wracać czy na luzie?
jeszcze do konca tygodnia małż zostaje i wraca z psem do domu, a ja zostaję z małą u mamy jeszcze tydzień :)
Dziewczyny mi jeszcze do konca nie obkurczyla sie macica.. Zostalo juz nieduzo. No ale czy to nie za dlugo? Nie da sie tego przyspieszyc?

Jak dziecko ciągnie cycka to macica się kurczy. Musisz przystawiać synka :)

We wtorek mamy szczepienie, ale Adas co jakis czas kaszle i ma zapchany nos :baffled:

Jak rozpoznac przeziebienie u niemowlaka?

Nie mam pojęcia, a temperaturę mierzyłaś?

Makota, spróbuj odciagnąć to zobaczysz co i w jakich ilościach ma w nosku. Jak ma katar to cieknie mu tyłem do gardła i pewnie stąd kaszel.
No i dziecko na przeziębienie może różnie zareagowac, temperaturą, ale też gorszą kupą.
A może być tylko katar.
A nos zapchany może być od ulewania. Nie ulewał wczoraj jakoś więcej?

Elifit, ja nie wiem jaki mam wariant, ale składka coś ok 70 zł. Dostałam w sumie 1280

Ja też oddzielnie zglaszalam pobyt w szpitalu. Składka 75zl, dostałam 2300 za poród i po 115zl/doba szpital. Ale.ja w dużej korporacji pracuje, więc mamy dobre stawki

Makota moja Zuzia ma zatkany nosek, dwa razy dziennie odciagamy, nie ma kaszlu, temperatury, kupy normalne, zachowanie też, we wtorek niby szczepienie

U nas tez zatkany nos. Mysle ze to od suchego powietrza w domu. Do tego dochodzi ulewanie ktore czasem powoduje charczenie.

Lilla- Niestety ja laktator bo maly nie ciagnie z piersi.. Polozna kazala mi go na sile przystawiac.. Ale ja jestem czasami tak zmeczona .. Ale staralam sie. Polozna przychodzila mi pomagac.. I nic.. Woli butelke:( 3 dni temu jak mu na sile wsadzalam sutka i przystawialam go- odpychal mnie rekami.. A na koncu ugryzl tak sutka ze krew leciala.. Nie dziwie mu sie. Jak by mi ktos wkladal cos do ust na sile:/ Albo smyral mnie ciagle sutkiem.. Oczywiscie duzy ryk i placz do tego. Dziewczyny ja juz nie karmie piersia.. Czuje sie przez to winna (kurde nie wiem sama czemu) ale laktator nie stymuluje mnie. Duzo przez to przeszlam zeby jednak pil ale juz sie poddalam

reklama
cATSUN - nie czuj się winna. Dajesz dziecku swoją miłość a to mu potrzebne najbardziej

kurka, pogoda nie sprzyja no ale ruszamy za chwile w góry. ciężko dziś ogarnąć te dzieciaki. mielismy wyjechac o 10 :szok:

Do góry