reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Byłyśmy dzisiaj na ważeniu i jestem lekko zaniepokojona a raczej szanowane położne mnie zaniepokoiły. Otóż Julka waży 7350g, przez miesiąc i dwa dni przytyła 835 g, tyle, że na siatce centylowej cały czas pnie się w góre teraz już trochę wolniej ale jednak w górę. Zaczynała od 9 centyla a teraz jest na 75. No i pani mi powiedziała, że mam jej uciąć mleko tzn dawać mniejszą porcję i na siłe trzymac te 3 godziny:/ A jak wspomniałam o stałym jedzeniu to powiedziała, że w uk norma jest od 6 miesiąca, ale mam ich w dupie w tym temcie. Zastanawiam się co z tym mlekiem zrobić.

Ogólnie mnie głowa dzisiaj napierdziela więc też jestem nie do życia.

Przybrała normalnie, w czym problem? Nadrobiła straty. Póki nie wypada z siatki centylowej górą, nie rób nic. I karm spokojnie dalej tak, jak karmiłaś.

Boli mnie głowa, nie doczytam Was, idę spać..

P.S. U lekarza byłam, dowiedziałam się, że pani doktor współczuje mi takiej diety.. :sorry2: I może jednak bym na mm przeszła, gdybym dalej miała się tak odżywiać :wściekła/y:

Darunia, ja też jestem zaskoczona menu Twoich dzieci. Bardziej by mi pasowało do dzieci 6msc.

A dlaczego dosypujesz kleik? Samym mlekiem się nie najadają?

Przepis na sałatkę moją ulubioną
makaron ryżowy wstążki wg przepisu na opakowaniu
czerwona papryka
ananas z puszki
wędlina np. szynka, może być coś wędzonego o wyrazistym smaku
majonez
Pokrojone, wymieszane, doprawione ( sól i pieprz wystarczą)

Piszecie o rytmie dnia Waszych maluchów. Mój do niedawna budził się o 7-8, 2 h aktywności , trochę snu czyli 30-60 min i tak w kołko.
Teraz się zrobił strasznie dorosły i budzi się o 6.30-7. Potem dłuzsze spanie ok 11-12 takie na 2-3h. krótka aktywność bo do przedszkola idziemy i na spacer. Trochę w wózku podsypia. W domu już do kąpieli czyli 19.30 zabawa i marudzenie.
W nocy karmimy się 2 razy, 23-1, później 3-5, śniadanie ok 9 dopiero

Ostatnia edycja:
Strasznie malo mleka Darunia pija-bynajmniej mi się inaczej to w glowie roili jak ma to wyglądać.
Moj Bartek wstaje o 8 i je odrazu 150 ml,potem o 11,14,17 i 20. Zasypia kolo 22 i przesypia do 8 prawie.Przybiera chyba ok bo 8 października wazyl 4950 a teraz 5650. Ogólnie jest szczuplutki i dlugi i bardzo aktywny jak się bawi wiec ja się smieje,ze odrazu spala to co zje. :-)
Elifit,Mika juz spisalam przepisy-dziękuje Wam serdecznie.

No taka mialam awanture od 19ej, ze glowa mala!!
Juz nie bede pisac, ze po kapieli drzemka a teraz smichy chichy, bo to staje sie nudne:) ale juz moze sie smiac, bawic, byle tylko nie plakala i scen nie urzadzala.. Aktorka:)

Darunia, dzieki! Tutaj znow zalecaja zeby pierwsze podac kaszke, najlepiej juz teraz. Ale tez bede zaczynac od warzyw.

Glowa mnie boli, spac sie chce:/ ehhh

A salatke to czasem jak chce szybko szybko, to robie taka:
Ser zolty typu edamer, gouda pokroic w kostke, papryka czerwona w kostke, szynka w kostke, czasem ogorek korniszony tez w kostke, wymieszac z majonezem. Tadam! Gotowe:) szczerze? Wpierniczaja az sie uszy trzesa, a jest najprostsza jaka moze byc:)

Ostatnia edycja:
Mamo b rzeczywiście szybka ta sałatka:)na pewno wypróbuję

Darunia te słoiczki to od razu całe dawałas czy stopniowo po troszeczku
Kasiuchna co tam mąż nabroil?

Mika Hania w dzień nigdy tyle nie śpi, 2/3 to sporo,fajnie tak:)

Jagódka to się dowiedzialas :-o

Dzieciaki dawno śpią,gdyby nie chrapanie męża to fajna cisza by była;)

Hej, wczoraj minęło to może dzisiaj będzie już lepiej.
Zola zaczęła się buntowac na gondolę, a spacerowe mamy chu.ową :(
Wczoraj poszlam na spacer to się darla wniebogłosy. Karmilam ja w centrum handlowym o 17 potem w domu zasnela po 19 u babci na rękach i spala do 22.30(!!!), teraz kolejne karmienie. Jest nadzieja na rzadsze wstawanie w nocy :)

reklama
Cześć dziewczyny

My już na chodzie choć starszak jeszcze śpi. Nadal siąpi mu z nosa :/
Zuza swój wokal ćwiczy. Krzyczy wrzeszczy masakra. Charakterna dziewczyna.

Ładny dzień się zapowiada.

Do góry