reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Widzę, że zainspirowałam do sprzątania. Nie no Lilla Ty to jesteś Mistrzu, u mnie tylko 36 metrów, więc to pikuś do Twojego sprzątania. Szacun:D

Kornela ja myję wodą, jak zaraz po użyciu, jak mi się zdarzy, że jakiś czas resztki stoją to wtedy płynem.

Lilla jak mogłaś nie chcieć kombinezonu z D&G za 100 euro no jak mogłaś?? :p

Sokoja ja też byłam przeciwniczką trzymania zwierząt w domu, dopóki u rodziców miałam dom i podwórko.
Ja staram się nie przesadzać z higieną, bo co daje mycie rąk jak i tak wszędzie kota pełno? A toksoplazmozy domowe koty nie przenoszą raczej, zwłaszcza takie jak mój czyli niewychodzące.
Chyba że Ka.wo wie coś czego nie wiem?

Nutella i masło orzechowe to zupełnie coś innego. Nutella jest z kakao, a masło orzechowe (prawdziwe) jest wyłącznie z orzechów i jest słone.

reklama
Chyba mój post był za krotki [emoji39] taki mały niepozorny, łatwy do pominięcia. To teraz napisze dłuższy [emoji41]
Dziecko starsze kaszle jak trąbka - sama to tak określa, dziecko młodsze nie kaszle, ale katarzyna powinien mieć na drugie imię.

Tusia organizacja godna pozazdroszczenia.
U mnie wczoraj było wysprzątane, a dziś znów bałagan.
Może jestem dziwna ale nie lubię zakupów dla siebie. Uwielbiam za to kupować dzieciakom.
Nie wiem co jeszcze napisać. Nuda u nas straszna [emoji58] trzeba jakoś przetrwać ten weckend [emoji58]

ko Ja czytałam ze dzieci które w 1st roku życia przebywają ze zwierzętami rzadziej chorują.
Jak pies lize rączki to przemywam wodą, a jak dziecko złapie psa to tylko klaki wyciągam z rączki żeby nie pojadlo.

Wyslalam męża na UWAGA!!! PIERWSZY SAMODZIELNY spacer z dzieckiem. chata wolna. Wpadacie na kawę? Dla Sokoji herbatkę z imbirem i cytryną zrobię :)

Haust metoda lekko bolesna, ale skuteczna zapobiegawczo przed przeziębieniem: miska z gorącą wodą i stopy w tym moczyć, aż ostygnie. Boli przy wkładaniu nóg, ale jak nimi nie ruszasz to jest ok.

Makota a jaka pogoda na Wybrzeżu??

Edycja spowodowana produkcją waszych postów w czasie tworzenia mojej odpowiedzi.

Doti - Zdrowia dla Trębaczki i Katarzynka (męska odmiana imienia). Jak już wyżej napisałam wpadaj na kawę, herbatę ewentualnie piwko 0,0% lub procentowe bo niestety nie pamiętam jak karmisz.

Tusiek - lepiej się czuję jak jest czysto, a sprzątam tylko jak teściowej nie ma. Najlepiej jak nikogo nie ma. To prawda że trochę tych m² mam do ogarnięcia.

Ooo Sokoja napisała, ale nie wiem co. Odpiszę później :)

Ostatnia edycja:
to dla mnie lepiej ta miska z woda zamiast herbatki :-D.

dzisiaj Andrzejki. Pochwalcie się gdzie się na imprezki wybieracie? ;-)

O Nutelli i maśle orzechowym nie napisałam nie dlatego że olalam tylko odpowiedzi prawidłowe już padły, więc nie chciałam powielać.

Sokoja to zorganizuje ci i herbatę i miskę z wodą.

Andrzejki?? Dawno zapomniałam o tym pretekscie do imprezowania. Ja dzisiaj chce męża namówić na oglądanie Millenium trylogii. Jak to być mogło że on tego nie widział?? On ogląda wszystko i wszystko pamięta. Nazwiska aktorów, tytuły itd, a ja czasami kojarzę fabułę mimo że oglądam ciut mniej niż on.

Lilla czyste kp. Dodatki dopiero po 6 miesiącu wprowadzimy czyli początek stycznia.
Sokoja ja się wybieram do salonu na kanapę, moze pizzę zamówimy [emoji12]

GvvDzieki dziewczyny za odp bo myslalam ze tylko ja i agulam myjemy zwyklym plynem do naczyn.
Andrzejki spedze przed tv a moj malzinek na dole z moim tata przy kieluszku..... A niecg tam na zdrowie:-)
Co do sprzatania to ja tez wczoraj sprzatalam a dzisiaj bajzek,u mnie chyba szwankuje organizacja:tak: A najbardziej dobija mnie mycie podlogi w pokoju goscinnym 34 metry bez zadnego dywanu a podloga ciemna wiec wszystko widac. Dlatego namawiam meza na conajmnie dwa dywany albo niech on zacznue myc.....

Lilla do gorącej wody?!?! To już lepiej uszykuj mi jakiegoś grzańca i za chwilę wpadam :-D Odnośnie nutelli - Lilla spoko, nie wpadajmy w skrajności i nie tłumaczmy się z niekomentowania każdego posta ;-) Przypomniałabym się :-D

Andrzejki w domu spędzamy, ale za tydzień na Mikołajki na karaoke idziemy - teściowa przyjedzie do dzieci :-D

Co do sprzątania - to Mati dziś na górze z dziadkiem układał puzzle, a my z mężem zrobiliśmy czystki w jego zabawkach - kurcze ile tam autek bez 1 kółka lub połamanych kredek było :sorry::-) Wszystko w piecu wylądowało, bo z kosza on jeszcze gotów to wyciągnąć :-D

reklama
Tak na szybko bo też sprzątam

Załączniki

• 1417270945559.jpg
    1417270945559.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 46
Do góry