• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
a dlaczego tak uwazasz (jesli wolno spytac ? )
bo ja przyznaje sie ze w I ciazy twardo trzymalam sie terminu wyliczonego (choc byl troszke blednie wyliczony a do tego urodzilam prawie 3 tyg po terminie :) )
teraz tez sie trzymam tego z karty :) mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej :)

gin zawsze liczy wg ostatniej miesiazki - zazwyczaj przyjmujac ze okres trwa 28 dni;
i u mnie to sie niestety nie sprawdza - ja mam okres 35 dniowy;
wiec i dzien owulacji jest inaczej umieszczony w cyklu (zawsze to wypada na 2 tyg przed nastepna @)
wiec w moim przytpadku owulacja byla tydzien pozniej niz to wynika z zalozenia
za pierwszym razem lekarz tego nie uwzglenil (wyliczyl 12 X a urodzilam 30 X - spora obsuwa :) ale zaliczono mi porod o terminie ze wzgledu na dluzsze cykle)
teraz zadbalam o to zeby termin porodu byl odpowienio przeliczony (z @ wypada na 3 IV ale mam wpisane do karty ciazy 10 IV)

te terminy oczywoiscie sa oreintacyjne i z kazym usg moga sie sporo zmieniac (nawet do 2 tyg ) - ale ja sie trzymam daty wyliczonej

mam nadzieje ze wyjsnilam co nieco ;D

Idziu mi poprostu lekarz zamiast wpisać OM 23 lipiec to wpisał 10 lipec nie wiem jak on słuchał.I dlatego poprosiłam o zmiane terminu na liście :):):):)

Idzia - zgodnie z tym co napisalas, moja dzidzia tez przyjdzie na swiat po wyliczonym teminie :( A mialam nadzieje, ze moze uda sie troszke przed :P

reklama
rybcia - popros o zmiane na karcie ciazy - 2 tyg to duzo; gdybys mial taka potrzebe to o ile wiem nikt ci nie wystawi zwolnienia lekarskiego po planowanym terminie porodu - beda kazali isc juz na macierzynski; a po co go sobie skraca bez powodu ?

priscilla - porod o czasie to +- 2 tyg od wyznaczonego terminu - wiec kto wie ? moze jednak ci sie uda :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry