• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale podczas ostatniego usg (w tym tyg) zapytalam gin o termin porodu, a on powiedzial, ze w tym stadium to juz sie tego nie wylicza na podstawie usg, bo rozne dzieci roznie rosna i ze usg pomaga wyliczyc termin tylko na poczatku ciazy :(

to chyba prawda - bo im pozniejsze usg tym wlasnie wieksze rozbieznosci wychodza;
ale spotkalam sie tez z innymi opiniami :)
i badz tu madry :)

A mi mój lekarz powiedział ze jak będe mieć teraz USG to zobaczymy na jaki termin mi wychodzi poród.Sama już jestem głupia co i jak do czego.

no niestety to nie jest takie proste jak by sie wydawalo :)
ale u mnie na szczescie ostatnie usg zgadza sie z data wyliczona (10 IV) ale jak to bedzie w praktyce to sie dopiero przekonamy ;)

U mnie też inaczej wychodzi z obliczeń, a inaczej z USG. Gin mi sam poprawił wszystko w karcie (11 dni, ale udało mi się jeszcze załapać na kwietniówki)
Ostatnio czytałam, że różnice w odczycie z USG na późniejszym etapie mogą spokojnie wynosić 2 tyg

U mnie jest tydzień różnicy, ale ja się nie martwię bo jak na koniec pójdę do szpitala to i tak termin wybiorę sama! P. prof. przyjdzie i powie: " To co, na kiedy się umawiamy?" Byle by mnie za długo nie trzymali przed bo nie uśmiecha mi się leżenie od 33tc do 38tc. >:(

reklama
Mi na szczęście USG cały czas wykazuje tą samą datę (lub o dzień wcześniej), więc się nie przejmuję :) A z OM to jak już pisałam - powinnam być gotowa do szpitala, bo mam datę na 5go stycznia :)
Ale też słyszałam opinie, że tylko te USG na początku robione dają dokładniejszą datę porodu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry