• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny pochorowałam sie dzisiaj, jakies cholerne przeziebienie mnie złapało. nie ma sie czym leczyć i umieram...:sick::sick::sick:

Lecz się dziewczyno! Mnie dorwało jakieś dwa tyg temu takie paskudztwo i dzwoniłam do gina żeby ratował co mogę brać... przepisała mi Grip Heel - tak chyba się to pisze - możemy to zażywać spokojnie to homeopatia... i bardzo mi pomogło i szybko, a było nieciekawie, zażywaj tak jak piszą, na początku tak często! + rutinoscorbin + jak Cię boli gardło to można Tantum Verde... POWODZENIA, trzymam kciuki by szybko przeszło! a i pod żadnym pozorem nie wolno nic na katar - żadnych kropli do nosa!

reklama
ooo
to mnei zaskoczyłas
ja tez nie przechodziłam tej choroby
no i lekarza sie nawet nie pytałam o te truskawki,do glowy mi to nie przyszło,ale chyba zadzwonie is ie zapytam z ciekawosci co mi powie

ja też nie pytałam, do głowyby mi nie przyszło, sama mi powiedziała jak zobaczyła wyniki, mówiła że właśnie przez te truskawki lądują potem u nich na patologii ciąży z tym bakcylem

no i zadzwoniłam
mozna jesc truskawki!! lekarz pwoiedzial ze musza byc umyte!!
no i nie wolno z nimi przesadzac bo mzona dostac np.pokrzywki :eek:
ze nie wiecej niz 1 kg (a jadłam i po 2kg :-p )
widac co lekarz to inna opinia :tak:

zreszta....w ciazy wolno jesc wszystko
wiadomo dziecko nie lubi ostrych smakow,wiec powinno sie je unikac
pozatym w ciazy powinno sie jesc co sie chce bo po urodzeniu karmiac piersia trzeba uwazac :cool2:

moja kolezanka zjadła ostatnio kawałeczek papryki i maluch plakal cały dzien :-( ..... czasami mysle o tym okresie i sie boje...

Jagoda kup sobie tez syrop z Herbapolu malina z dodatkiem lipy i pij z przegotowana woda czy niegazowana
albo rob słabe herbaty i jak ci ostygnie to dolej syropu
mi on pare razy pomogł :tak::tak:

choc zadzwon do lekarza i sie zapytaj
bo wiem ze maliny,herbaty z malin i syropy pomagaja przyspieszyc porod......ale wiem ze jak jest juz termin
nie wiem jak to we wczesniejszej ciazy :confused:
lepiej zapytaj.........

no i zadzwoniłam
mozna jesc truskawki!! lekarz pwoiedzial ze musza byc umyte!!
no i nie wolno z nimi przesadzac bo mzona dostac np.pokrzywki :eek:
ze nie wiecej niz 1 kg (a jadłam i po 2kg :-p )
widac co lekarz to inna opinia :tak:

zreszta....w ciazy wolno jesc wszystko
wiadomo dziecko nie lubi ostrych smakow,wiec powinno sie je unikac
pozatym w ciazy powinno sie jesc co sie chce bo po urodzeniu karmiac piersia trzeba uwazac :cool2:

moja kolezanka zjadła ostatnio kawałeczek papryki i maluch plakal cały dzien :-( ..... czasami mysle o tym okresie i sie boje...

no tak to jest co lekarz to inne zdanie, ale powiedziała że truskawek się tak nigdy nie domyje i że lepiej się powstrzymać dla pewności, powiem że jak jednego roku nie będę jadła to mi nie ubędzie a sumienie będę miała spokojniejsze - trochę mnie nastraszyła i tak maleństwo sporo wyrzeczeń kosztuje wię jedno więcej?! nic nie zmieni

oj ja się tego okresu też boję tym bardziej że pierwszy był kolkowiec i nawet jak już nie miał po czym ich mieć to i tak miał :szok:

To co mam jesc te truskawy czy nie :confused::dry::laugh2::laugh2:

Ja mam nadzieje,ze drugie dziecko bedzie takie jak pierwsze :tak::-D
zadnych kolek,odparzen,plesniawek itp. paskudztw ;-):-)
Tylko,ze moj na butli od 2 tygodnia zycia :tak:
Przeszlam taka traume z karmieniem cyckiem,ze teraz ciagle sie zastanawiam czy karmic :-(:-(

Ja mam nadzieje,ze drugie dziecko bedzie takie jak pierwsze :tak::-D
zadnych kolek,odparzen,plesniawek itp. paskudztw ;-):-)
Tylko,ze moj na butli od 2 tygodnia zycia :tak:
Przeszlam taka traume z karmieniem cyckiem,ze teraz ciagle sie zastanawiam czy karmic :-(:-(

nas też odpukać sporo ominęło, ale kolki były i zęby dają w dupę

a z karmieniem Cię doskonale rozumiem :-( wiem co to znaczy, nie chciał łapać cyca długo, co na oddziale przeszłam przez te 3 dni w szpitalu to moje, potem jak nauczyłam go łapać to ssał 1,5 godziny, ale tak ssał że ledwo cycka puścił to płakał z głodu o butlę! masakra a mleka miałam na 2-kę dzieci, tyle tego było... do 2 miesiąca karmiłam butlą swoim mlekiem - odciągałam, potem już blokowałam po kolejnym zapaleniu piersi, do 3 miesiąca karmiłam moim mlekiem z zapasów bo tyle się tego uzbierało, że potem już wywalałm - bo za długo tego trzymać nie wolno i już jechał na Bebilonie - strasznie się boję karmienia jak to będzie z drugim, ale już nauczona w przykry sposób przejściami będe chciała karmić piersią, ale nie na siłę jak się nie da to nie będę się tyle czasu męczyć :no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry