reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
Women
Ciesze sie strasznie, ze wszystko z Jordankiem ok:-D:-D:-D
No to chyba bedzie koszykasz jak Michael Jordan ;-)z taka stopka:szok::szok::szok:

No to ja podobnie jak Kajunia ide sobie polezec, bo juz nie moge z tym moim brzuchem zadnej dogodnej poycji znalezc:baffled:

Krecik
Ale masz sny!:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Swoja droga,nie wiedzialam ze Misia az taka grozna jest:-D;-):-DCiekawe co o na ta twoj sen?!I dlaczego akurat Misia?

Ladina
W dupsko?Ha ha ha Byloby po czym bic!Mozesz mi wierzyc!:-D:-D:-D
U mnie nic sie takiego nie dzieje wiec nie bardzo jest o czym pisac;-)
Wozek?Zapomnij!Niemam ani pomyslu ani wozka a Ty?Kupilas i sie nie chwalisz?:-p:-D
Women
To super ze wszystko w porzadku!Cieszymy sie razem z Toba!

wrocilam wlasnie ze spacerku z lasku.... w galerji foteczki ze spacerku z psinka wkleje po obiadku, bo wlasnie sie za niego zabieram.
mammomija ile do nadrobienia w czytaniu :-D po krotce tylko przelecialam, hehehe "wielka stopa" heheheh, o kurde misia morderczynia?? :eek: ...jakie sny!

jeeeej ale sie rozpisalyscie:-p straszne zaleglosci mam.
larvunia to co jest oni ci tam nie wytlumaczyli dokladnie na czym polegaja wymienniki w tej diecie??:confused:nie mialas spotkania z dietetyczka? powinni ci podac przykladowy jadlospis.dziwnie troche. Generalnie mozesz jesc ser ale trzeba go ograniczyc ze wzgledu na duza zawartosc tluszczu wiec jesli na kolacje tak jak pisalam jesz 2 kanapki z wedlina i chcesz napic sie mleka to nie mozesz dodac juz sera do kanapki-bo w tej sytuacji albo ser albo mleko:sorry2:nie nalezy laczyc w jednym posilku dwoch produktow mlecznych bo raz-maja duzo tluszczu a dwa-plynne produkty mleczne zawieraja tzw cukier mlekowy-szybko podwyzszaja poziom glukozy we krwi. hmm nie wiem co ci jeszcze napisac o diecie , w razie czego pytaj bo ja naprawde wiem o tym duzo bo sama musze ja stosowac i co 2tyg jestem w poradni diabetologicznej, widze sie z lekarzem i moge pogadac z dietetyczka takze jestem do dyspozycji:tak:

Oj dziewczyny ja tez marze o pozycji na brzuszku i tez juz ciezko mi sie przekrecac:-pstekam przy tym jak staruszka:-D
Women super ze synus zdrowy:-)
krecik hehehe ciezarne maja przerazajace sny:)

Hello, klikam z domku moich rodziców ;-)

Women
gratuluję zdrowej dzidzi. Ale musze Cię zmartwic Moniu bo FL to nie długość stópki tylko Femur Lenght co oznacza długość kości udowej ;-) mozna to sprawdzić tutaj:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Dzisiaj w nocy Misia chciala mnie zabic i dzgala mnie nozem!!! Choc wiem ze jest duzo mniejsza ode mnie to skubana cala mnie zadzgala!!! Matko jak sie obudzilam to nie wiedzialam czy sie smaic czy plakac! Misiu powiedz mi -DLACZEGO???? hihihi

hahah, Kreciku powiem tylko że sny są odwrotnością rzeczywistości. Myslę, że spokojnie to Ty byś mnie w realu zadźgała bo ja to nieeee, nie dałabym rady :sorry2::-p:-D;-)

Pamiętam w ciąży z Wikiem jak śniło mi się że urodziłam gupika - taką rybkę akwariową - i próbowałam ją przystawić do piersi :eek::rofl2:;-)

A wiecie, ja mam jeszcze jeden ciążowy problem, taki trochę dziwny. Mam okropne gazy, a najgorzej to w nocy, jak śpię to nad tym nie panuję, a mąż się budzi i mnie od śmierdziuchów wyzywa i szerzej okna otwiera :-D:sorry2: bo niestety one mają potworny zapach - czytaj smród :wściekła/y: I niestety nie wiem od czego to jest, bo raczej się zdrowo odżywiam i nie jadam rzeczy wiatropędnych.

i ja mam z tym problem, szczególnie jak mnie młody skopie okrutnie... :sorry2::zawstydzona/y::crazy:

po krotce tylko przelecialam, hehehe "wielka stopa" heheheh, o kurde misia morderczynia?? :eek: ...jakie sny!

hehe, strzeżcie się :-D:-D:-D

zmykam bo mnie Wiktor rozrywa :sorry2:

kobiety jakie Wy macie sny :rofl2: mi sie nigdy nic takiego szalonego nie snilo.
kathhe kochana pani diebetyczka byla bardzo malomowna, musialam z niej wyciagac wsio. Mowila strasznie ogolnikowo, ze moge jesc pieczone lub duszone, ale nie smazone. I tyle..... Bardzo ogolnikowo mowila a moze bylam tak przerazona i nie wszystko uslyszalam.:confused: Dzieki za rady! powiedz jeszcze czy krakersy moge skubac? I czy do jogurtu naturalnego moge dodac sobie cynamonu? Tak dla smaku bo mi one tak same niesmakuja strasznie :sorry2:

larvunia ja mam to tak fajnie rozpisane co i jak moge jesc. Jesli chodzi o krakersy to mozesz jako "wymiennik" ale ... wszystko w odpowiedniej ilosci. sa pewne normy. Ja np mam na caly dzien jesc 25 wymiennikow - na sniadanie 4 wymienniki, na drugie sniadanie-3 wymienniki na obiad-6-7, na podwieczorek-3, na przekaske-3 i na kolacje-5-4 a i przed snem 2-3.dostalam od nich tabele wymiennikow, Juz ci tlumacze co to jest wymiennik, to jest np. jedna kromka chleba(1 wymiennik) , jeden plaster sera (to tez jeden wymiennik), jedna szklanka mleka to tez jeden wymiennik. Chude mieso i warzywa(surowe) nie wlicza sie do wymiennikow-mozna je jesc bez ograniczen. Czyli jesli na sniadanie mamy 4 wymienniki to mozna zjesc np. 4 kromki ciemnego chleba z maslem, chuda wedlina i jakims warzywem albo np 3 kromki chleba ciemnego z chuda wedlina w tym jedna z serem(to tez beda 4 wymienniki) No i tak dalej. Jesli chodzi o
krakersy to sprawdzilam w tej tabeli i 3 krakersy to jeden wymiennik czyli mozesz zjesc je do jakiegos posilku np do podwieczorku czyli zjesc 2 kanapki z chuda wedlina, maslem i warzywem plus 3 krakersy:-p wtedy bedzie ok. Unikaj jedzenia krakersow ot tak sobie jako przegryzke bo wtedy cukier szybko sie wchlania a jak zjesz najpierw kanapki to wchlonie sie wolniej.
Co do cynamonu to nie znalazlam go w tej tabeli ale mysle ze mozesz sprobowac-sprawdz pozniej po prostu cukier i zobacz czy ci nie podwyrzsza.

hehe mam nadzieje ze w miare jasno napisalam:-p mi dlugo zajelo nauczenie sie wymiennikow , ehh okropna ta twoja lekarka:no: zapytaj jej podczas nastepnej wizyty zeby wytlumaczyla ci dokladniej ta diete i podala tabele wymiennikow zeby bylo ci latwiej

kathhe jestem przerazona :eek: Tzn duzo wiesz.... Nic mi nie wiadomo o zadnych wymiennikach i o tym ile czego mam jesc. W poniedzialek na wizycie sie wypytam wszystkiego. Moze ja tak scisle nie musze sie tego trzymac?? Doktorowa z tego co pamietam powiedziala mi ze jezeli na sniadanie jadlam 2 kanapki to mam sobie to rozbic na pol i na sniadanie zjesc jedna i na drugie sniadanie druga. Nic tez nie mowila o ciemnym pieczywie.... kurcze. Albo zaczelam chodzic do zlej diebetyczki, albo ja nie musze az tak sie tego wszystkiego trzymac. Nie wiem. Kathhe jak cos to dziekuje za dobre rady jeszcze raz. Krakersiki chcialam zajadac miedzy posilkami zamiast owocow czy jogurtu owocowego, bo w ciazy jadlam miedzy posilkami owoce. Teraz mam zabronione wiec myslalam ze chociaz to.... Cale zycie czlowiek sie uczy ;-)

reklama
Do góry