reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Women gratuluję zdrowego malucha.
Larvunia idę do galerii, mam nadzieję, że już powklejałaś zdjątka:-)

Kurcze dziewczyny, czy Wam też tak pękają naczynka na nogach? Ja już wyglądam, jakbym pajęczynę jakąś miała... do tego żylak mi wychodzi...
O gazach się nie wypowiadam, bo mnie mąż ostatnio chciał z łóżka wyeksmitować. Jakby to była moja wina;-)

reklama
bira:
mi tez pekaja naczynka , ale ja mam tez genetyczne sklonnosci do zylakow :no:
wiec traktuje to normalnie .... tylko staram sie trzymac jak najczesciej nogi na jakims podnozku i smaruje kremem:sorry2: coz takie zycie ale przynajmniej na opalonej skoze az tak bardzo tego nie widac :zawstydzona/y:

a tak wogole to dzis zrobilam sobie kilka zdjec ........i nie wygladam az tak zle :tak: w tej ciazy ...........
zaczelem tez wpisywac troche do ksiazeczki dla mojego dziecka (taki album, ksiazeczka moj pierwszy rok)
poza tym ma taki notes dla kobiet w ciazy gdzei kazdego dnia mozna cos wpisac
to bedzie fajne po latach do poczytania ....:happy2::happy2:

Mirka jakiego kremu używasz na te żylaczyska i naczynka? Ja będę u lekarza dopiero w poniedziałek i wtedy tez miałam zapytać, ale może wcześniej uda mi się jakoś poratować.

Byłam dzisiaj u gina i z szyjką wszystko w porządku, więcej się nie skraca, na szczęście:-) Oczywiście zakaz "przytulanek":-p Mała obróciła się juz główka do dołu. A właśnie jak to jest czy jak już się obróciła to jeszcze może zmienić pozycję przed porodem, czy tak już zostanie?
Aaa i jeszcze mam uważać na brzuch bo twardy bardzo i łykać dużo magnezu.
To tyle. Na usg 4d idę 31 sierpnia i już nie mogę sie doczekać:-) a teraz zmykam do spania bo jestem dzisiaj wykończona...pa...

Women gratuluję zdrowego malucha.
Larvunia idę do galerii, mam nadzieję, że już powklejałaś zdjątka:-)

Kurcze dziewczyny, czy Wam też tak pękają naczynka na nogach? Ja już wyglądam, jakbym pajęczynę jakąś miała... do tego żylak mi wychodzi...
O gazach się nie wypowiadam, bo mnie mąż ostatnio chciał z łóżka wyeksmitować. Jakby to była moja wina;-)
bira ja mam jakos od miesiaca juz zylaki na nogach :-( Strasznie to wyglada. Wszyscy mowia ze to od szybkiego nabierania masy. A pierdzenie... heh, tez tak mam jak zjem za duzo pestkowych owocow albo jak sie duzo mleka opije:-) Juz ich nie mam, bo mam diete i gazy ustaly. Mezus szczesliw a ja placze za mlekiem i owocami.... ehhh...

jagoda ciesze sie ze juz wszystko wporzadku:tak:
larvunia nie wiem ,moze po prostu ja trafilam na dobra poradnie, bo przy kazdej wizycie mnie warza, mierza cisnienie, oslucha pluca, sprawdzaja cukier i moge skorzystac z rozmowy z dietetyczka i osobiscie ustalic diete czy tez spokojnie o cos popytac. Zdziwilo mnie podejscie twojej lekarki bo praktycznie nic ci nie wytlumaczyla ale sa rozne podejscia lekarzy, a moze po prostu u ciebie to nie wymaga az takiej diety wielkiej, nie wiem, zapytaj sie jej czy mozesz miedzy posilkami jest np same krakersy-zobaczymy co odpowie, moze w twoim przypadku jest inaczej. Wypisz sobie wszystkie pyt do niej na kartce bedzie ci latwiej.
Co do cukru to na czczo nie powinien byc wyzszy niz 95 a jedna godzine po posilku nie moze przekraczac 140, po dwoch godzinach nie moze tez przekraczac 120,mi takie normy podali. Ja musze mierzyc na czczo i jedna godzine po sniadaniu obiedzie i kolacji i raz w tygodniu o godzinie 22 i 3 w nocy. A ty jak masz mierzyc?i jak tam twoje wyniki cukru po posilkach jak narazie?

reklama
Nie powiem, trochę mnie pocieszyłyście, że z wiatrami nie jestem sama.

Larvunia, pszenne pieczywo, a i pewnie krakersy są pszenne, jest najmniej zdrowe, dlatego Kathhe pisze o ciemnym pieczywie, ale że pani doktor Tobie tego nie powiedziała, to już w szoku jestem. Moja pani ginekolog mi naopowiadała o diecie jaką powinnam stosować w ciąży (żeby dobrze wyglądać i mieć dobry cukier) a to zwykła ginekolog jest.

Do góry