reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

kathhe mam kluc sie 4 razy dziennie(, pisalam o tym juz ). Raz na czczo, pozniej po kazdym z posilkow, czyli po sniadanku, obiedzie i kolacji. Ogolnie mam jesc jeszcze miedzy posilkami, ale juz bez klucia. Mniejwiecej przerwa miedzy posilkami powinna byc maxymalnie 3h -wg pani diebetyczki.
A moj cukier:-) Proby bledow... heh, nie wiem czy nie za malo krwi wpuszczam z tej kropelki, bo cos malo mi z palca leci :crazy: no ale....
20,08,2007 :
- na czczo - 111 ( przed zastosowaniem diety)
- po 1 h po sniadaniu -36 (maz mowi ze powinnam niezyc juz :eek:)
- po 1 h po obiadku - 107
- po 1 h po kolacji - 70
21,08,2007:
- na czczo - 68
- po 1 h po sniedanku - 88
- po 1 h po obiadku - 77
- po 1 h po kolacji - 68

Mam jeszcze badac sobie paskami takimi siuski, le to od jutra dopiero bo nie moglam nigdzie tych paskow dostac dopiero dzis je kupilam. Mam siusiac do czegos i paskiem codziennie sprawdzac mocz tez na czczo.

Moja osobista Pani Doktor kathhe prosze o opinie :-)

reklama
larvunia hmm no te cukry z pierwszego dnia sa dziwne:-p 36 cukier to rzeczywiscie juz powinnas miec spiaczke albo cus:sorry2: oj nie wiem.
Ale te z drugiego dnia cukry sa super, tylko w sumie nie wiem czy 68 po kolacji to nie za malo, a co jadlas na kolacje? bo za malo to tez nie dobrze bo moze ci byc slabo.moje cukry to np (a przyznam ze nie zawsze stosuje taka scisla diete:zawstydzona/y:)
na czczo- 86
1po sniadaniu-110
1 po obiedzie-120
po kolacji-118
i lekarka mowi ze jest ok.
wiec w porownaniu ze mna to masz super ale zapytasz jeszcze lekarki bo moze jak zobaczy ze masz takie niskie to kaze ci wiecej jesc i bedziesz mogla nawet owoce zjesc od czasu do czasu wiec glowa do gory:tak:;-)

dwie buly (biale buly) z szyneczka i pomidorkiem + szkalnka wody gazowanej (ciii... wiem ze gazowanej nie moge) :rofl2: No a pol godzinki temu wciagnelam jeszcze pol szklanki mleka :zawstydzona/y: i 2 suche kromale z zytniego chlebka.

podpytam wiecej doktorowej (co z ciemnym pieczywem, co z krakersami itp)... teraz wiem chociaz o co pytac ;-)

dobrej nocy kochane :happy2:

Byłam dzisiaj u gina i z szyjką wszystko w porządku, więcej się nie skraca, na szczęście:-) Oczywiście zakaz "przytulanek":-p Mała obróciła się juz główka do dołu. A właśnie jak to jest czy jak już się obróciła to jeszcze może zmienić pozycję przed porodem, czy tak już zostanie?
Aaa i jeszcze mam uważać na brzuch bo twardy bardzo i łykać dużo magnezu.
To tyle. Na usg 4d idę 31 sierpnia i już nie mogę sie doczekać:-) a teraz zmykam do spania bo jestem dzisiaj wykończona...pa...

Jagoda a ile kosztuje u ciebie usg 3D??

tylko z tym kreme to tak spokojnie na nogi jest ok , do miejscowego smarowanie ale na inne czesci ciala to bym uwazala nie wiadmo jak sa reakcje w ciazy

ja chciałam stosowac ten Lioton na moje obrzeki to mi lekarz zabronil w ciazy.....
wiadomo co lekarz to inne zdanie
ale rozumiem ze zylaki to bardziej powazna sprawa to pewnie lekarz ci pozwolił

no to widzisz larvunia nie masz czym sie martwic, postosujesz troszke ta diete i za kilka dni pewnie bedziesz mogla sobie pozwolic na rzeczy ktore lubisz-w odpowiednich ilosciach oczywiscie:rofl2: obserwuj co jesz i po czym masz wysoki cukier i zobaczysz ze bedzie dobrze;-)
spokojnych snow kobitki-oby bez zadnych koszmarow;-)

dziewczyny za 2 tygodnie lece do PL
a dzisiaj sie czuje tak ze bym bała sie leciec :baffled:
mam uczucie jakby brzuch ...hmmm jakby mi uciskał tam na dole.....qrcze dziwne uczucie
mam nadzieje ze to nic powaznego...

Larvunia widze ze sie wziełas za dietke pełna para
bravo!!! :-)

Witam!
Popijam sobie kawusie z rana i chyba mi sie jakies cudo na oku zrobi bo mnie strasznie swedzi:baffled: Mam nadzieje, ze to nie jeczmien, bo juz wogole rece mi opadna...

Lilka
a pytalas sie czy mozesz leciec w liniach lotniczych? Bo z tego co wiem to w czasem nie wpuszczaja od 7 miesiaca ciazy:baffled:
Ja latalam pare razy, ale tak do 5 miesiaca, dwa razy podnad 9 godzin, powiem Ci , ze tez mialam stracha.

hej mamusie:-)

Ladina ja też popijam kaweczkę a młody od rana tak strasznie się przewraca że jejku:-) co kawałek cos wypchane:-)
a co do jęczmieni do przeszłam kilka w swoim zyciu i też nei polecam:-( może oczko potarłaś chociaż jak mowisz ze Ci cos wyrosło to od samego potarcia nei może być:-(

sabina
tak mnie od wczoraj swedzi i narazie jest lekko zaczerwienione, ale cos czuje, ze na tym sie nie skonczy:baffled: pewnie sie cos z tago wykluje...
Moje maluchy strasznie mi dokuczaja... Wczoraj przezylam kryzys, bo jedno ciagle mi pcha noge w okolicy pepka, no tak boli, ze szok:eek:

reklama
Do góry