• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

JA mam taką obsesję, boję się, że dziecko mi się zachłyśnie, będzie miało bezdech i ja nie będę potrafiła mu pomóc przeraża mnie to:szok:

jaj urodzę, to sobie zrobię kurs pierwszej pomocy. Moja koleżanka, która urodziła właśnie trzecie dziecko, zrobiła i twierdzi, że czuje sie teraz bezpieczniej :)

tak piszecie o planach : dwoje, troje... a dla mnie troje to realność :szok: będzie ciężko podzielić siebie na tyle kawałków :eek:

reklama
Cześć
Tak se czytam i myśle, że po slubie to już nie są takie wpadki, już człowiek wie, że może coś się przytrafić ;-) Ja jestem 9 lat po i nie wyobrażam sobie wpaść tak, żeby się strasznie dziwić :-) Inaczej jak się jest bardzo młodym i nie myśli o konsekwencjach, seks wtedy też jest często bardzo spontaniczny( choć nie mówię, że teraz nie), ale teraz to bardziej przymrużanie oka ;-)

no wiesz.. ja się nie dziwiłam bo nie wiedziałam skąd się biorą dzieci:rofl2:, ale co innego planowac i zajść, a co innego zajść nie planując ;-) Ja jestem 14 lat po i wciąż stać nas na spontaniczny seks :cool2:

Brzuch mnie zaczął boleć tak jak do @ :-(:-(:-( Dzwoniłam do lekarza, kazał brac scopolan i no-spe na zmiane. Jaak nie przejdzie do 23 to na izbę przyjęć :-(:-(:-(:-(
mi się tak zdażyło przez ostatni tydzień 2 razy, ale nie wiem co ma oznaczać, oby to nie pogorszyło skracania się szyjki. W sumie to może tak 5 minut trwało a później przeszło więc nie brałam żadnych tabl. Jutro idę do gina to się okaże.
Dziewczyny trzymajcie jutro o 8 za nas kciuki, bo dowiem się co dalej w sprawie skracania się szyjki i czy konieczna jest hospitalizacja :((

Już spałam dzisiaj raz w ciągu dnia i nic... A uczelnią się nie stresuję, bo jestem teraz na zwolnieniu i sobie powolutku piszę. Pierwszy rozdział na pewno do poniedziałku napiszę i nie martwię się tym moim chorym promotorem. Nie wiem co jest... Pozostało brać tabletki i oczekiwać zmian na lepsze...
nataunia studiami nie warto się martwić. Ja oblałam jeden egzamin i prze to nie mogę się bronić. Muszę więc od października chodzić na 1 przedmiot a myślałam że zdąże przed narodzinami maluszka być mgr, a tu dupa... na dodatek myślałam że napisze sobie do listopada prace a nawet jednej kartki nie napisałam, więc na pewno Ty masz lepiej :))

mi się tak zdażyło przez ostatni tydzień 2 razy, ale nie wiem co ma oznaczać, oby to nie pogorszyło skracania się szyjki. W sumie to może tak 5 minut trwało a później przeszło więc nie brałam żadnych tabl. Jutro idę do gina to się okaże.
Dziewczyny trzymajcie jutro o 8 za nas kciuki, bo dowiem się co dalej w sprawie skracania się szyjki i czy konieczna jest hospitalizacja :((

Mi się tak zdarza bardzo często, nawet wczoraj przez godzine mnie bolało ele wzięłam no-spe i jakoś przeszło. Ostatnio byłam u lekarza i szyjka mi się nie skraca więc póki co si enie martwie...

niunians, u mnie jak boli to boli długo. No-spa pomaga, ale jak tylko minie jej działanie - znowu zaczyna... Mam tak od rana. Leżę póki co i mam nadzieję, że przejdą mi te bóle. Dzięki dziewczyny za wsparcie :yes:

Przepraszam, że tez ja złapię za słowka , ale jak zobaczyłam co napisalaś "powiedz dla Ł" to az mnie zamurowało :-D

Moja koleżanka pochodzi z zachodniopomorskiego , pracujemy razem i ona cały czas tak mówi "Daj to dla dyrektora" zamiast "Daj to dyrektorowi"

Na początku myślałam, że tak się jej powiedziało, ale ona tak mówiła non stop.
W końcu ja zapytałam czemu tak mówi, a dla niej to normalne wyrażenie i nie umiała mi tego wytłumaczyć dlaczego tak mówi :-)

A mnie to tak denerwuje, że hoho.
Nie nabijam się z Was, bo rozumiem, że to weszło wam w krew-te różne naleciałości, ale moje uszy więdną mimo wszystko jak słyszę to "dla dyrektora"
:-)

Przed chwilą zadzwoniłam do niej i musiałam jej powiedziec, że tu na forum są takie jak ona :-)
Ale się uśmiała :-D Powiedziała, że jej teść pochodzi z Białegostoku i być może od niego to załapała.

Właśnie czytam w necie o gwarze białostockiej i piszą tam o tym "dla" oraz , że nie używa się zwrotu "niech"
Np nie mowi się "Niech pani usiądzie" tylko "Pani usiądzie" :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Natalunia, ja tak miałam przez kilka dni i okazało się , że nic się nie skraca tylko kości mi się rozchodzą. Bolało podbrzusze jak do okresu i przechodziło na plecy. Nieraz to łzy mi z oczu szły, ale przeszło. Więc nie martw się i dużo odpoczywaj, a do lekarza może na wszelki wypadek lepiej iść jak nie przejdzie. Ja zauważyłam, że u mnie największym wrogiem jest moja psychika, jak sobie coś wkręcę to już koniec! Więc dla świętego spokoju lepiej się upewnić :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry