Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie bedzie to pewnie żadna nowość co napiszę , ale taki mediator zazwyczaj najgorzej w ostateczności na tym wychodzi ;-)Trzeba uważać.
A tak z innej beczki 4 lata temu mieszkałam w akademiku z dziewczyną , która pochodziła z Białegostoku i fascynowało mnie to jak ona mówi. Ze zwrotami typu "ty powiedz dla Ł, że..." pierwszy raz się zetknełam. Myślałam , że ona tak po prostu ma , ale jak się okazało jest to naleciałość charakterystyczna dla tego regionu.;-)

potwierdzam: tatułowanie na krzyżu gorsze od porodu!![]()
No ale zobaczymy niebawem jak to bedzie heheh
my maJeszcze kiedys było w miarę, bo się bardziej izolowaliśmy ale jak poszłam do pracy i potrzebna była ich pomoc to sie znacznie pogorszyło. Trudno powiedzieć komuś kto pilnuje Ci dziecka żeby się nie wtrącał.Kilolek ja mysle aby z moimi zamieszkac jak beda starsi na emeryturze, ale to chyba by trzeba bylo sie budowac na dwa mieszkania... bo widze ze coraz ciezej jest... no i zadnej inwigilacji nie zniose... wyznaje zasade wolnoc w swoim domku i moge robic co mi sie zewnie podoba... wazne ze nam - tzn mnie i mojemu nie przeszkadza... a dopytywania sie a co poklociliscie sie itp nie znosze :|
to w tym miejscu się pochwalę, ze ja mam kurs pierwszej pomocy. I powttarzam go regularnie co 2 lata, bo to sie zapomina, a i wytyczne do pewnych rzeczy ciągle się zmieniają. Ostatnio np. nie zalecają przemywania dzieciom ran wodą utlenioną tylko solą fizjologiczną a jeszcze 3 lata temu była to woda utleniona.jaj urodzę, to sobie zrobię kurs pierwszej pomocy. Moja koleżanka, która urodziła właśnie trzecie dziecko, zrobiła i twierdzi, że czuje sie teraz bezpieczniej![]()

a ja sobie chyba wykrakałam bo byłam dzisiaj u lekarza i jutro mam się zgłosić do szpitala szyjka skróciła mi się do ... pół cm
strach pomyśleć co by było gdybyś nie poszła!
ja nowego nie piorę, tylko przetrę.I tak nie będę dziecka gołkiem wkładała. W starym gondoli niegdy nie prałam, a teraz mam spcerwóke chicco jasniutką i w cąłości zdejmowaną to ją często w pralce piorę, bo się brudzi szybkoDziewczyny to wozek tez sie pierze w czesciach?????myslalam ze przejechac szmatka wystarczyczekam na odp
![]()
o rany!! pół centymetra to bardzo mało!! Uważaj na siebie!a ja sobie chyba wykrakałam bo byłam dzisiaj u lekarza i jutro mam się zgłosić do szpitala szyjka skróciła mi się do ... pół cm najpierw nie mogłam zaskoczyć czy skróciła się o pół cm czy do poł ale jednak do pół :-(założą mi pesar i pewnie wypuszczą do domu jak z Zuzią
wiem że to najważniejsze jest dziecko ale nie mogę też przestać mysleć o mojej obronie na szczęście lekarz mi powiedział że jak będę miała pesar to będę mogła jechać do wa-wy mam nadzieje że im tam nie urodzę
mój mąż chyba troche się przestraszył bo powiedziała że w weekend pomaluje sypilnie i pokój dziecka i pojedzie dokupić co trzeba wypierze co zostało i poprasuje (albo zrobi to niania)
sama nie wiem co o tym mysleć, bo to dużo przed terminem. Donoszony będzie dopiero 24.10 choc wiem, ze te terminy z usg im bliżej porodu tym bbardziej mogą sie mylić, ale i tak mnie to martwi. Rozwinęła bym myśl ale ledwo na oczy patrze o mysleniu jjuż nie wspominając..