reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Czy jak biore te leki na wstrzymanie to dodatkowo moge brac nospe? Dr mi mowila w szypitalu jak bylam sie pytac o liste rzeczy, ze do 10razy na dobe te skurcze sa ok. Ja ostatnio mialam mniej a rozwarcie sie robilo, wiec sama nie wiem. Wolalabym poratowac sie nospa...

Ja oprócz fenoterolu mam w "awaryjnych" sytuacjach tzn. skurcze częstsze niż zwykle (8-10razy na dobę) mam brac No-spe Forte. Nie wiem czy to zwykła czy jakaś inna :nerd: I niestety od wczoraj już też ją łykam (2x dziennie po pół tabletki)

reklama
Gratuluje dobrych wynikow.

Ja potwierdzam - moja przyjaciółka miala 2 cm rozwarcia w 30 tc. Kazali jej lezec bo moze urodzic lada moment, ona tylko troche sie oszczedzala, nawet na nią krzyczalam jak widzialam jak obiad pichci albo odkurza:szok:. W efekcie wywoływali jej poród bo juz byla po terminie:-D

U nas nadal nieciekawie:-( Arytmia nadal jest u maluszka:-( Juz mialam nadzieje ze sie jakos unormuje:no: No nic, czekamy i sie modlimy zeby wszystko sie dobrze skonczyło:tak:

Ewelia wszystko się unormuje, spokojnie, musi być dobrze!:tak:
dudziakowa kochana leż, leż i niech robią koło Ciebie, dzidzia ma termin na listopad to urodzi się w listopadzie:tak:
oliwka1976 witaj z powrotem:-)

A ja dziś miałam usg3D: mój synek waży 1929 g, jest długi na 46 cm:szok: lekarz sam był zaskoczony, bo spodziewał się 40 cm, mam parę fotek jego buźki, zmieniła się od ostatniego badania (tj. z lipca) teraz nosek ma bardziej zadarty, he..., jak ja:tak: będzie synek mamusi! To prawda z usg3D, ze w tak zaawansowanej ciąży nie widać tak dużo jak wcześniej, bo mały jest duży i ma mało miejsca, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo.

a u mnie wlasnie byla znajoma i powiedziala ze jej tak jakas z rodziny dzisiaj urodzila miala byc córka a był SYN!!!! wiec pewnie w szoku lekkim jest hehehe :)
a ostatnio polozna powiedziala ze rodza sie sami chłopcy i chyba wojna bedzie :):sorry2:;-)

a u mnie wlasnie byla znajoma i powiedziala ze jej tak jakas z rodziny dzisiaj urodzila miala byc córka a był SYN!!!! wiec pewnie w szoku lekkim jest hehehe :)
a ostatnio polozna powiedziala ze rodza sie sami chłopcy i chyba wojna bedzie :):sorry2:;-)

U nas na szkole rodzenia położna powiedziała, ze na wiosnę były same dziewczynki praktycznie, a na jesień-zimę kogo nie zapyta to chłopaczek:-)

Natalunia super, ze zdążyłaś z pracą, wiedziałam, ze będzie o.k.:tak:

Gratuluje dobrych wynikow.

Ja potwierdzam - moja przyjaciółka miala 2 cm rozwarcia w 30 tc. Kazali jej lezec bo moze urodzic lada moment, ona tylko troche sie oszczedzala, nawet na nią krzyczalam jak widzialam jak obiad pichci albo odkurza:szok:. W efekcie wywoływali jej poród bo juz byla po terminie:-D

U nas nadal nieciekawie:-( Arytmia nadal jest u maluszka:-( Juz mialam nadzieje ze sie jakos unormuje:no: No nic, czekamy i sie modlimy zeby wszystko sie dobrze skonczyło:tak:
na pewno będzie dobrze! Musi byc! Trzeba w to wierzyć.
A co do rozwarcia to moja koleżanka jest teraz w 3 ciązy. Za każdym razem od 12-14 tc. skraca jej się i rozwiera szyjka. Zawsze w 21 tc. ma zakładany passer. Dwoje pierwszych dzieci przenosiła o 10 dni i były wywoływane, co do trzeciego to jeszcze trzeba poczekać, bo termin ma dopiero za miesiac ;-)
u mnie w pracy co roku rodzi się 5-8 dzieci w tym na 4 ostatnie lata urodziły się tylko 2 dziewczynki (czyli 2 panienki na około 20 chłopców)

nawet nie chce slyszec takich rzeczy:wściekła/y: ja ostatnie usg mialam w 20 tygodniu kto wie czy naszej olivii do tej pory nic nie wyroslo miedzy nogami:baffled: poza tym wiekszosc rzeczy mam w odcieniach rozu:sorry2:ech mam nadzieje ze jednak corka bedzie...

reklama
Ja biorę 6 x dziennie po 1 tabletce fenoterolu i jak mam silne i częste twardnienie brzucha to no spe mam brać dodatkowo ( w szpitalu tez mi dawali + fenoterol oczywiście). Przyznam szczerze, że zamiast brać dodatkowych tabletek to wolę się położyć i czekam aż wszystko ustanie i zazwyczaj przechodzi. A z tym forsowaniem się to dziewczyny uważajcie! Nie ma sensu za bardzo teraz się narażać.

Ja mam dziś ciężki dzień:-( Od rana chodze i płaczę. Jak nigdy!!! Nie dość, że nie moge się doprosić ani lekarza ani ZUSu o duplikat zwolnienia to jeszcze chyba z tych nerwów brzuch szaleje mi dziś okropnie :-( Twardy jak kamień i nic nie pomaga. Boli mnie głowa i mam okropnie zdrętwiałe te dłonie. Nic nie moge już w prawej utrzymać :-( A do tego jeszcze mąż dostał propozycje szkolenia 6- miesięcznego w USA i to od grudnia tego roku!!!!!!!!!!! I co mam mu powiedzieć żeby wszystko zaprzepaścił i nie jechał bo ja nie chcę sama z dzieckiem zostać??:crazy: Buuuuuu, niech się ten poniedziałek już skończy!!!

Do góry