reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Ja nawet nie próbuję nadrabiać tego co napisałyście....
Łączę się "w bólu" z mamami 2w1...jeszcze trochę....
Ale mam radę: zróbcie coś, czego potem już nie zrobicie, to samo z jedzeniem (ja nie zdążyłam frytek sobie zaserwować i za mną teraz chodzą) i bądźcie cierpliwe....to już niedługo.
A faktem jest, że jestem w szoku widząc, kto jeszcze w dwupaku pisze ....

reklama
Ja dziś w nocy miałam skurcze, ale się wyciszyło:-:)-(..
Najgorszy to jednak miałam sen - aż muszę go Wam, kochane opisać, bo może w końcu usunę go z głowy:wściekła/y::wściekła/y:..śniło mi się, że karmiłam kota -ale uwaga - swoją piersią:szok::szok::zawstydzona/y:.. a potem, jak go przestawiłam do drugiej piersi, to ta strzeliła jak balon i oklapła..od razu się obudziłam..masakra!!już mi chyba odbija na koniec:crazy:
No to mialas drastyczny sen :o) A mnie sie snilo ze jezdzilam na nartach... ale fajnie bylo :o) Ojj. chyba w ta zime to tylko moge sobie pomarzyc :o(

Ja nawet nie próbuję nadrabiać tego co napisałyście....
Ale mam radę: zróbcie coś, czego potem już nie zrobicie, to samo z jedzeniem (ja nie zdążyłam frytek sobie zaserwować i za mną teraz chodzą) ....

Ja mam w palnach wyskoczyć jeszcze z mężem do kina, a jezeli chodzi o jedzonko tooo u mnie króluje ostatnio czekolada w każdej postaci:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Jak nigdy nie przepadałam zbytnio za czekoladą, tak pod koniec ciąży normalnie czekoladowe szaleństwo!!!!!!!!!!!!!

Widzisz sama ze mimo malego miasteczka to i tak sa fajne warunki, a chyba najwazniejsze z tego wszystkiego to personel, na ktorym mozna polegac. Ty akurat nie mialas zbyt duzego wyboru, ale ja mialam do wyboru wszystkie szpitale w Oslo i w Moss i Fredrikstad tak ze mialam w czym wybierac. Akurat mieszkam tak po srodku. AniaSm ja tez juz bym chciala byc po, bo mam dokladnie te same problemy co ty :sorry: nie moge sobie wygodnej pozycji znalesc. Nie wiem jak dziewczyny moga jeszcze jakies pozadki robic w domach :szok: zazdroszcze im tej kondycji :tak:
A bylas na kursie przygotowawczym?
no jak zwiedzałam porodówkę to mój mąż się śmiał bo widział że najchętniej bym już tam została , bo warunki są naprawdę super :-)
nie byłam na żadnym kursie ale za to na każdym spotkaniu z położną spędzam po ok 1,5h i ona wszystko pokazuje i tłumaczy (prawie jak w szkole rodzenia)
jak czytam posty dziewczyn że sprzątają , myją okna , podłogi itp to im strasznie zazdroszcze :tak: ja nie mogę się schylić jak mi coś spadnie na podłogę że nie wspomnę że pokonanie odległości między pokojem a łazienką to też wyczyn :tak:
ostatnio poszłam na zakupy to domu handlowego to cieszyłam się że oprócz ubikacji mają między sklepami ławeczki na których można odpocząć
do Oslo się wybieramy w styczniu jak będziemy małemu paszport wyrabiać bo do ambasady musimy jechać , póki co to czarno to widze z maleńkim dzieckiem tyle kilometrów się tłuc , powinni coś z tym zrobić i pozmieniać
czytałam kiedyś post gościa który pisał że jak chcesz w pl ambasadzie paszport dziecku wyrobić to lepiej brać tymczasowy bo się na niego czeka do 6 tygodni a jak chcesz normalny to czeka się nawet do 6 m-cy :szok: i gość się pyta czy oni papiery do pl na piechotę zanoszą ,bo to strasznie długo :szok:

reklama
nic z tego :cool2: twarda jestem

jade po 16 do USK zobacze co tam zrobia powiedza
Faktycznie twarda jesteś, albo twarda uparta dzidzia:-D:-D..

Czekolada to najlepszy lek na wszystko;-) jedzmy, ze póki czas , bo potem już nic a nic:no:
Ja nadrabiam teraz tłuste, smażone i tym podobne dania:-):-)..w piątek był Mc'Donalds, w sobotę nasmażyłam placków ziemniaczanych, a wczoraj pizza - a co, potem mogę zapomnieć o tym !!:-)

Do góry